Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΙΣΡΑΗΛ: Επίθεση δέχτηκε Ορθόδοξο Μοναστήρι από Εβραίους εποίκους


ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, 13 Δεκεμβρίου 2011 (WAFA) – Το μέλος του Επαναστατικού Συμβουλίου του Παλαιστινιακού Εθνικού Απελευθερωτικού Κινήματος (Φατάχ), Dimitri Diliani, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι έχει την πλήρη ευθύνη για την επίθεση εποίκων, σε μια εκκλησία κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας, κάτω από τα βλέμματα Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο Diliani (ο οποίος είναι και μέλος της Χριστανο-Μουσουλμανικής Ένωσης) δήλωσε σε δελτίο Τύπου ότι ο ισραηλινός στρατός εκκένωσε την εκκλησία στις μια ώρα το πρωί, αφότου επί περισσότερο από τέσσερις ώρες οι έποικοι κατέστρεφαν το ναό και το περιεχόμενό του.

Η επίθεση στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεριχούς, ήρθε μετά από έντονες αντιδράσεις από την Ιορδανία για την κατεδάφιση της πύλης Magharbe στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Diliani (φώτο) είπε ότι αυτές οι επιθέσεις των εποίκων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ισραηλινής κυβέρνησης που ενθαρρύνει τέτοιες τρομοκρατικές ομάδες να επιτίθονται σε Παλαιστινίους και σε ιερούς τόπους.

Είπε ότι η ομάδα των εξτρεμιστών προέβη σε βανδαλισμούς στην εκκλησία και το περιεχόμενό της κάτω από τα βλέμματα του ισραηλινού στρατού, καταστρέφοντας σταυρούς, τις πόρτες της εκκλησίας και τα παράθυρα.

Σύμφωνα με το Defencenet.gr οι βάνδαλοι - 13 συνολικά - έσπασαν τον σταυρό κι έκαψαν την ελληνική σημαία.

Αφού για ώρα βεβήλωσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους ειδοποιήθηκαν οι αρχές να μεταβούν στην περιοχή για να εκτιμήσουν τις ζημιές. Στην περιοχή έφτασε ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και ο Έλληνας πρόξενος για να διαπιστώσουν ότι έσπασαν το σταυρό του τρούλου, κάτι κάγκελα που έχει γύρω από τη Μονή, κατέστρεψαν κάτι πολύ παλιούς κηροστάτες, ενώ έκαψαν και την ελληνική σημαία.

Μέχρι πρόσφατα η είσοδος απαγορευόταν στο μοναστήρι του Προδρόμου. Οι προσκυνητές και οι επισκέπτες αλλά και η αγιοταφική αδελφότητα είχε δικαίωμα να μπει στην περιοχή μόνο μια φορά τον χρόνο, στα Θεοφάνεια. Τον τελευταίο καιρό οι Ισραηλινοί επέτρεψαν την καθημερινή είσοδο στην περιοχή από το πρωί ως το απόγευμα.

Εδώ και καιρό όμως ζητούν να πληρώνει εισιτήριο όποιος θέλει να επισκέπτεται το άγιο προσκύνημα. Την πρόταση αυτή αρνήθηκε ο ηγούμενος του μοναστηριού του Αββά Γεράσιμου με την πολλή σωστή δικαιολογία ότι είναι προσκύνημα και όχι μουσείο.

Δυστυχώς, κατά τακτά χρονικά διαστήματα επεισόδια κυρίως σε μοναστήρια που βρίσκονται στις ερήμους και στα οποία υπάρχουν Έλληνες μοναχοί, έχουν υποστεί ζημιές από φανατικούς αλλά και έχουν γίνει προσπάθειες να τους εξαφανίσουν. Πρόσφατα στο φρέαρ του Ιακώβου στην Σαμάρεια έπεσε θύμα ο ηγούμενος του μοναστηριού, οποίος ξυλοκοπήθηκε και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καταδικαστεo αλλα εχουν γινει απειρες επιθεσης και σε εβραικες συναγωγες ανα τον κοσμο...οποτε εχουν αφορμη...πρεπει να σταματισει η βια και απο τις δυο πλευρες οχι οταν βεβηλονοντε συναγωγες να χαιρομαστε αλλα οταν βεβηλονοντε πατριαρχια να κανουμε παραπονα,ελεος...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2011
Κύριοι,
Η Μέση Ανατολή και ο χώρος που σήμερα βρίσκεται το κράτος του Ισραήλ είναι ένας χώρος γεωστρατηγικών συγκρούσεων από την αρχαιότητα, όλα τα φουσάτα των επίδοξων στρατοκρατών ηγεμώνων από εκεί περνούσαν, (Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι, Ασσύριοι κλπ), τα δε μεταλλεία της ερήμου Νεγκέβ υπήρξαν μήλον της έριδος μεταξύ Αιγύπτου και μεσοποτάμιων κρατών από το 2300 π.χ.
Στη σημερινή εποχή ο χώρος που ευρίσκεται το σημερινό Ισραήλ επίσης είναι χρήσιμος στα γεωπολιτικά δρώμενα, ο θρησκευτικός "φανατισμός" και ο μεσω αυτού έλεγχος περιοχών είναι άλλο ένα πιόνι, το ότι δεν κυμματίζει ρωσσική σημαία στα "ιερά" "ορθόδοξα" χριστιανικά προσκινήματα είναι άξιο πολιτικής ανάλυσης δεδομένου ότι στο σημερινό Ισραήλ το "ορθόδοξο" χριστιανικό "ποίμνιο" είναι ρωσσόφωνο, ούτως ή άλλως υπάρχει ρωσσικός πληθυσμός στο ισραήλ που με διάφορα προσχήματα (μια από τις 12 γιαγιάδες ήταν ιουδαϊκού θρησκεύματος κλπ, η αλήθεια είναι η λειψανδρία)εγκαταστάθηκε εκεί, σε πολλές περιοχές ο ένας στους τρεις μιλάει ρώσσικα.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Στασινός

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα 18 δεκεμβρίου 2011
Κύριοι,
Σε χθεσινή μου ανάρτηση, παρακαλώ, προκειμένου να μην παρεξηγηθώ, στο σημείο που αναφέρομαι στο ορθόδοξο χριστιανικό ποίμνιο προσθέστε τη φράση στη συντριπτική του πλειοψηφία, "...στο σημερινό Ισραήλ το ορθόδοξο χριστιανικό ποίμνιο στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι ρωσσόφοωνο..."
Επίσης επιτρέψτε μου να επισημάνω, ότι με μια μικρή διακοπή πετά την οκτωβριανή επανάσταση, η ρωσσική παρουσία στα ιεροσόλυμα, με πρόσχημα την "ορθοδοξία", τα "ιερά προσκινήματα" και τους προσκινήτές,
ήταν και είναι σημαντικότατη από τον 17ο αι.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Στασινός

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Σκοτεινός δάκτυλος.