Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

«Φυτώριο των δικτατόρων οι οικονομικές κρίσεις». Μια «προφητεία» από το 1981


«Έχουμε ένα ιστορικό ραντεβού με ένα Παγκόσμιο Δικτάτορα και η εμφάνισή του φαίνεται ότι δεν θα αργήσει. Πάντα μετά την κατάρρευση της οικονομίας ενός κράτους, αναδεικνύεται ένας ισχυρός ηγέτης που αποκαθιστά την αξία του νομίσματος και την τάξη. Ο Ναπολέων, ο Στάλιν, ο Χίτλερ, όπως και ο Μάο Τσε Τούνγκ αναδείχθηκαν πανίσχυροι εξουσιαστές μέσα από τα ερείπια μιας οικονομικής καταστροφής. Οι κρίσεις είναι το φυτώριο των δικτατόρων που εμφανίζονται με την μάσκα του κοσμοσωτήρα..» (Julian Snyder, Σύμβουλος Οικονομικών Επενδύσεων στην Αμερική).

ΚΟ: Στις φωτογραφίες: Την εποχή του πληθωρισμού στη Γερμανία (δεκαετία του 1920), χρησιμοποιούσαν τα γερμανικά μάρκα για ταπετσαρίες τοίχου, ενώ οι νοικοκυρές χρησιμοποιούν τα χαρτονομίσματα για προσάναμα αφού ήταν πιο φτηνά από τα ξύλα!

Απόσπασμα του κυρίως λόγου ατου οικονομολόγου Julian Snyder, που εκφωνήθηκε στο Τρίτο Ετήσιο Σεμινάριο Διεθνών Επενδύσεων στις 17-9-81 στη Νέα Υόρκη:

«Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η κρίση του 1930 δε θα ήταν τόσο μεγάλη αν η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέφευγε τότε στην έκδοση χαρτονομίσματος. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμια αμφιβολία ως προς το τι θα προτείνει το Κονγκρέσο, τι θα επιλέξει η Κυβέρνηση και τι θα πράξει η Υπηρεσία Εθνικών Αποθεμάτων (Federal Reserve), όσο uα επιταχύνεται η ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ προς την ύφεση.

Αναπόφευκτα θα γίνουμε μάρτυρες της πιο μαζικής εκτύπωσης χαρτονομισμάτων στην ιστορία μας που θα έχει ως συνέπεια το μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθωρισμό που θα έχει σημειωθεί ποτέ στον ΠΛΑΝΗΤΗ. Τίποτε, ασφαλώς, δε μας εγγυάται ότι ο πληθωρισμός αυτός θα είναι ικανός να αποτρέψει μια οικονομική κρίση ... Όπως ακριβώς στη Γερμανία του 1920, μια προσφυγή στην εκτύπωση χαρτονομισμάτων σήμερα, στη δεκαετία του 1980, θα δημιουργούσε στη χώρα μας τις προϋποθέσεις για την ΕΛΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.
Ιστορικά,
ύστερα από τους μεγάλους πληθωρισμούς ερχόταν πάντοτε ένας δικτάτορας που, ανάμεσα σε άλλα, υποσχόταν να αποκαταστήσει και την αξία του νομίσματος. Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ και ο Μάο Τσε Τουνγκ, και οι τρεις τους κατέλαβαν την εξουσία εκμεταλλευόμενοι τον υπερπληθωρισμό.(Times, 10 Μαρτίου 1980). Όπως έχω τονίσει, ο πληθωρισμός της δεκαετίας του 1980 έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑ. Προβλέπω λοιπόν ότι:

1) Το επόμενο στάδιο προς την κατεύθυνση της ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ θα χαρακτηρίζεται από καλπάζοντα πληθωρισμό που σύντομα θα εξελιχθεί σε υπερπληθωρισμό. Οι σημαντικότεροι, κατά τους ιστορικούς, πληθωρισμοί του παρελθόντος, όπως εκείνοι της Ρώμης, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας θα ωχριούν μπροστά στον πληθωρισμό πού αναμένεται να γνωρίσει ο κόσμος. Ο υπερπληθωρισμός αυτός θα αποτελέσει όργανο με το οποίο θα υποταχθούν τα έθνη στο Ηλεκτρονικό Νομισματικό Σύστημα.

2) Όταν οι διάφορες οικονομίες στον κόσμο αρχίσουν να καταρρέουν σαν ΝΤΟΜΙΝΟ, θα εμφανισθεί κάποιος άνθρωπος από το χώρο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που θα επιδοθεί στην περισυλλογή των κομματιών. Δυστυχώς, όμως, ο άνθρωπος αυτός δε θα είναι ένας δεύτερος Ουίνστον Τσόρτσιλ ή Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, αλλά ο Παγκόσμιος Ψευτο-Χριστός της Νέας Εποχής, ο κ. 666, ο Αντίχριστος».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από το βιβλίο «Το Νέο Σύστημα Χρήματος» της Mary Stewart Relfe (εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ)

5 σχόλια:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Δεν μπορώ να διαφωνίσω

Ανώνυμος είπε...

Εγώ μπορώ να διαφωνήσω.
1. Ο Χίτλερ δεν ήταν δικτάτορας, ανεδείχθη μέσω δημοκρατικών διαδικασιών.
2. Οι Churchill και Eisenhower, για τους οποίους η συγγραφεύς λυπάται που δεν υπάρχουν κλώνοι τους, ήταν αρχηγοί της διεθνούς συμμορίας που προκαλεί κρίσεις και πολέμους. Γιατί πραγματικά, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι κήρυξαν τον πόλεμο στους Γερμανούς το 1939 και συμμάχησαν με τον δικτάτορα Στάλιν για την ανατροπή του καθ' όλα δημοκρατικά εκλεγμένου Χίτλερ.
Γιατί; Ουρανέ, έχεις απάντηση;

SkyWatcher είπε...

Το άρθρο επικεντρώνεται στην αναμονή ενός "Μεσσία" (Αντίχριστος, κατά τον χριστιανισμό) που θα επιβληθεί στην ανθρωπότητα, εκμεταλλευόμενος την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Στο ότι ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία μετά από εκλογές είναι αλήθεια.
Όσον αφορά αν έχω κάποια απάντηση: Για τον Β' Π.Π ξέρω, πάνω - κάτω, τα "βασικά".

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που εννοώ είναι ότι αυτοί που κλαίγονται και ανησυχούν για την εμφάνιση δικτατοριών είναι αυτοί ακριβώς που τις υποκινούν. Τα σημερινά χάλια της δημοκρατικής και ανελεύθερης Ευρώπης οφείλονται σε αυτούς τους δημοκρατικούς δυνάστες που υποστηρίζει η συγγραφεύς. Αυτό που φοβάται πραγματικά η κυρία είναι ότι μέσα από τέτοιες σκοπίμως διαμορφωμένες καταστάσεις μπορεί να αναδειχθεί κάποιος ηγέτης που θα έχει την τόλμη να ταχθεί εναντίον της διεθνούς συμμορίας και να τους χαλάσει τα σχέδια. Πολύ βολικά τότε αυτός ο ανεπιθύμητος θα βαπτισθεί Αντίχριστος, οι Γραφές θα έχουν επιβεβαιωθεί και θα πέσουν όλοι επάνω να τον καταστρέψουν.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο, σου έχω κάνει σκληρή κριτική κατά καιρούς αλλά κάνεις πολύ καλή δουλειά και τα άρθρα σου είναι ενδιαφέροντα. Είσαι μέσα στα 4 blog που διαβάζω καθημερινά για ενημέρωση, συνέχισε ανοδικά!