Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η «χαμένη εβραϊκή φυλή» της Ινδίας ονειρεύεται επιστροφή στο Ισραήλ


Σε μια συναγωγή στη βορειοανατολική Ινδία, μια ομάδα ανδρών προσεύχεται για την ευκαιρία να «επιστρέψει σπίτι», ένα σπίτι που δεν έχουν δει ποτέ και το οποίο εγκατέλειψαν οι πρόγονοί τους πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια.

«Η Ινδία δεν είναι η χώρα μας», λέει ο Χανιέλ Ρούμπεν, 72 ετών, από τους γηραιότερους της κοινότητας η οποία υποστηρίζει ότι κατάγεται από τους Μανασσήτες, μια από τις «χαμένες φυλές» του Ισραήλ που αναφέρεται στη βίβλο και εξορίστηκε το 720 π.Χ. από ασσύριους κατακτητές. Η κοινότητα περιλαμβάνει γύρω στα 7.200 μέλη που ζουν στα κρατίδια Μιζοράμ και Μανιπούρ, κοντά στα σύνορα με τη Μυανμάρ.

Η προφορική τους παράδοση αναφέρει μια έξοδο που κράτησε αιώνες διαμέσου της Περσίας, του Αφγανιστάν, του Θιβέτ και της Κίνας. Στη διάρκειά της διατήρησαν τα εβραϊκά θρησκευτικά έθιμα, όπως την περιτομή.

Στην Ινδία, προσηλυτίστηκαν στον χριστιανισμό από ιεραποστόλους τον 19ο αιώνα και, διαβάζοντας τη βίβλο, αναγνώρισαν ιστορίες από τις δικές τους παραδόσεις οι οποίες τους έπεισαν ότι είναι Εβραίοι. «Είμαστε η χαμένη φυλή», επιμένει ο Ρούμπεν που προσεύχεται τρεις φορές τη μέρα κοιτώντας δυτικά, «προς την Ιερουσαλήμ».

Οι ισχυρισμοί τους τράβηξαν στη δεκαετία του '80 την προσοχή εβραϊκών οργανώσεων αφιερωμένων στον εντοπισμό «χαμένων Εβραίων». Στα τέλη της δεκαετίας του '90, αρκετοί στάλθηκαν στο Ισραήλ όπου προσηλυτίστηκαν επισήμως στον ιουδαϊσμό και εγκαταστάθηκαν.

Η μεγάλη καμπή σημειώθηκε το 2005 όταν ο σεφαραδίτης αρχιραβίνος Σλόμο Αμάρ (φωτο) αναγνώρισε επισήμως ολόκληρη την κοινότητα ως «απογόνους του Ισραήλ» _ κρίσιμο βήμα στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν το «δικαίωμα επιστροφής» (η λεγόμενη Aliyah). Τον περασμένο Ιούλιο η Υπουργική Επιτροπή για τη Μετανάστευση και την Απορρόφηση συμφώνησε να επιστρέψουν στο Ισραήλ οι υπόλοιποι 7.200 από την Ινδία.

Το Μανιπούρ έχει κυρίως αγροτική οικονομία και είναι ένα από τα λιγότερο ανεπτυγμένα κρατίδια της Ινδίας _ ένα από τα μόλις πέντε με κατά κεφαλήν εισόδημα λιγότερο από 500 ευρώ τον χρόνο. Ομως απορρίπτουν την υπόνοια ότι κίνητρό τους για την επιστροφή στο Ισραήλ δεν είναι τόσο η θρησκευτική πίστη όσο η προοπτική μιας πιο άνετης ζωής.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχ. ΚΟ: Για τις «χαμένες φυλές» ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ έχει ειδική ενότητα. Ειδικά για την επιστροφή της συγκεκριμένης «χαμένης φυλής», έγραφε ο Κ.Ο. στο άρθρο (2009) "Επίστρεψε Ισραήλ!" (διάβασέ το!) μεταξύ άλλων:

----Σε άρθρο τους το 2005, οι Times του Λονδίνου, ανέφεραν ότι μια ειδική ομάδα ραββίνων στάλθηκε στα σύνορα της Μπούρμα (Indian-Myanmar) προκειμένου να προσηλυτίσει τα χιλιάδες μέλη μιας τοπικής φυλής που αναγνωρίσθηκαν ως Εβραίοι από τον επικεφαλής των Σεφαρδιτών ραββίνων του Ισραήλ, τον Shlomo Amar.

Σύμφωνα με την αναφορά, τα μέλη της φυλής θεωρείται ότι είναι απόγονοι της "χαμένης φυλής του Μανασσή" (Menashe)!

Μόλις προσηλυτισθούν, θα μπορούν να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ σύμφωνα με τον «Νόμο της Επιστροφής».

Σημειώστε ότι η αποστολή χρηματοδοτείται από μια κίνηση Ευαγγελικών Χριστιανών, την "Διεθνή Αδελφότητα Χριστιανών και Ιουδαίων" (Ιnternational Fellowship of Christians and Jews).

Το Μιτζοράμ, όπου βρίσκονται οι «απόγονοι της χαμένης φυλής», είναι γεμάτο από καταστήματα με ονόματα όπως " Israel Hardware" και " Jewish Store", τα οποία όλα ανήκουν σε χριστιανούς, (έτσι τουλάχιστον δηλώνουν οι ντόπιοι – καθώς εδώ και ένα αιώνα έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό), ενώ ο κύριος δρόμος που γίνεται το παζάρι λέγεται «Zion Street» (οδός Σιών).

Περίπου 800 μέλη της «φυλής» Μανασσή (στα εβραικά Bnei Menashe) έχουν έλθει στο Ισραήλ από την βορειοανατολική Ινδία την τελευταία δεκαετία από την οργάνωση «Shavei Israel».

Σύμφωνα με την «Shavei Israel», υπάρχουν άφθονα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Bnei Menashe είναι εβραϊκής καταγωγής. Τα ήθη και τα έθιμα τους, όπως ο τρόπος που πενθούν, η υγιεινή τους και η χρήση σεληνιακού ημερολογίου, μοιάζουν πολύ με τις εβραϊκές παραδόσεις.

Η κίνηση ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στο χωριό Buolawng όταν δύο πεντηκοστιανοί Χριστιανοί, ο Chala και ο Darnghaka, είχαν "οράματα με αγγέλους" οι οποίοι τους δήλωσαν ότι η φυλή τους ανήκε στον λαό Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, επί βασιλείας του Σολομώντα, οι φυλές του Ισραήλ διαιρέθηκαν σε δύο βασίλεια, το βασίλειο του Ισραήλ στον βορρά και το βασίλειο του Ιούδα στον νότο. Το 723 π.Χ. οι Ασσύριοι κατέλαβαν το βασίλειο του Ισραήλ και οδήγησαν τις 10 από τις 12 φυλές του Ισραήλ σε εξορία, απ’ όπου διασκορπίσθηκαν μεταξύ των άλλων εθνών.

Όμως, οι Bnei Menashe ήταν αρχικά ανιμιστές (ανιμισμός είναι η "πίστη" πρωτόγονων λαών ότι υπάρχουν πνευματικές υπάρξεις που εμψυχώνουν κάθε μορφή και εκδήλωση του φυσικού κόσμου, δηλαδή πέτρες, ποτάμια κλπ έχουν ψυχή) σε ένα και αργότερα προσηλυτίσθηκαν στον χριστιανισμό από Βρετανούς ιεραπόστολους κατά τον 19ο αιώνα.

Η φυλή άρχισε να υιοθετεί (ή κατά άλλους, ίσως να υιοθετεί ξανά) τις εβραϊκές παραδόσεις το 1953... (Τουτέστιν, μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ..)

Οι δεσμοί τους με τον εβραϊκό λαό δεν μπορούσαν να αποδειχθούν μέχρι σήμερα, έτσι δεν είχαν το δικαίωμα να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο, που δίνει στους Εβραίους το δικαίωμα της απόκτησης υποκοόητας αυτομάτως.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

Αυτοί βρήκαν τους χαμένους τους αδερφούς και τους επανέφεραν στην πατρίδα τους.Εμείς με τους Καλάς τι έχουμε κάνει; Αντ' αυτών έχουμε μαζέψει στην χώρα μας,όλα τα κατακάθια της Σαρία,απ' όλα τα έθνη του κόσμου,προκειμένου να μας σφάξουν.
Τώρα άμα θέλεις δημοσίευσέτο,αν δεν θέλεις σκασίλα μου.Απλά θα σβήσω το μπλόκ απο τους σελιδοδείκτες.

Ανώνυμος είπε...

Πώς επινοήθηκε ο Ιουδαϊκός λαός; Αποδόμηση μιας μυθικής ιστορίας!

Συγγραφέας:Σλόμο Ζαντ

Οι Ιουδαίοι αποτελούν έναν λαό; Σε αυτό το πανάρχαιο ερώτημα, ένας Ισραηλινός ιστορικός παρουσιάζει μια καινούργια απάντηση: Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, η διασπορά δεν γεννήθηκε με την εκδίωξη των Εβραίων από την Παλαιστίνη, αλλά από αλλεπάλληλους προσηλυτισμούς στη Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ευρώπη και την Εγγύς Ανατολή, γεγονός που κλονίζει ένα από τα θεμέλια της σιωνιστικής σκέψης, αυτής που ήθελε τους Εβραίους, απόγονους του βασιλείου του Δαυίδ και όχι –δεν αρέσει στον Θεό!– κληρονόμους των Βέρβερων πολεμιστών ή των Χαζάρων ιππέων.

H συνέχεια εδώ: http://greeknation.blogspot.com/2012/03/blog-post_1161.html#more

Steve

Ανώνυμος είπε...

Διάβασαν την Παλαιά Διαθήκη και ανακάλυψαν ότι είναι χαμένη φυλή; Μιλάμε για επιστημονικά πράγματα.
Σε λίγο θα αρχίσουν αυτόκλητοι επιστήμονες να ψάχνουν τον Πύργο της Βαβέλ, την σφενδόνη του Δαβίδ και ποιος ξέρει τι άλλο από τις ευφάνταστες διηγήσεις του συγγραφικού εκτρώματος που θεωρείται ιερό και το βάζουν στο ίδιο επίπεδο με την Καινή Διαθήκη.