Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Νορβηγός καθηγητής, πρωτοπόρος στην μελέτη για την παγκόσμια ειρήνη, υπαινίσσεται σύνδεσμο μεταξύ της σφαγής στη Νορβηγία και της Μοσάντ


Άρθρο από την ισραηλιτική Haaretz / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Κάνοντας αρκετά αντισημιτικά σχόλια, ο Νορβηγός κοινωνιολόγος Johan Galtung υπερασπίζεται επίσης «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» και λέει ότι η εβραϊκή επιρροή ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στο Άουσβιτς.

Ο Johan Galtung, Νορβηγός κοινωνιολόγος που έχει το παρατσούκλι "ο πατέρας των μελετών της ειρήνης," έκανε αντισημιτικά και αντι-ισραηλινά σχόλια, ενώ δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε αργότερα στο νορβηγικό Τύπο και σε μια συνέντευξη με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ που ακολούθησε.

Μεταξύ των άλλων, ο Galtung υποστήριξε ότι υπάρχει μια πιθανή σύνδεση μεταξύ της ευθύνης για τη σφαγή των παιδιών στη Νορβηγία το περασμένο καλοκαίρι, (από τον Μπρέιβικ) και της Μοσάντ. «Οι Εβραίοι ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, και τα κατευθύνουν για χάρη του Ισραήλ», έγραψε ο Galtung σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στη Νορβηγία.

Επεσήμανε ότι ένας από τους παράγοντες πίσω από τα αντισημιτικά συναισθήματα που οδήγησαν στο Άουσβιτς ήταν το γεγονός ότι οι Εβραίοι κατείχαν θέσεις με επιρροή στη γερμανική κοινωνία.
Ο Galtung συνέστησε επίσης την ανάγνωση του βιβλίου "Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» - ένα από τα πιο δημοφιλή αντισημιτικά κείμενα στον κόσμο.

Ο καθηγητής Galtung, 82-χρονών, είναι ένας από τους ιδρυτές του μαθήματος που ονομάζεται «Μελέτες για την Ειρήνη και την Επίλυση των Συγκρούσεων», καθώς και ιδρυτής της διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη - Peace Research Institute στο Όσλο. Θεωρείται αξιοσέβαστος κοινωνιολογικός ερευνητής, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, και είναι ο συγγραφέας πάνω από χιλίων άρθρων και πάνω από εκατό βιβλίων. Μερικά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί επίσης στα εβραϊκά.

Τα αντισημιτικά σχόλια του Galtung εκτέθηκαν από την ιστοσελίδα του νορβηγικού περιοδικού, “Humanist” (Http://humanist.no). Ορισμένα από τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης στο Πανεπιστήμιο του Όσλο το περασμένο καλοκαίρι, και άλλα γράφτηκαν από τον Galtung σε απάντηση ενός άρθρου που τον επέκρινε και που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό.
 
Μεταξύ άλλων ισχυρισμών, ο Galtung δήλωσε ότι υπάρχει πιθανή σχέση μεταξύ του Anders Behring Breivik, υπεύθυνου για την σφαγή δεκάδων παιδιών στη Νορβηγία το περασμένο καλοκαίρι, και εβραϊκών και ισραηλινών φατριών. Η σύνδεση αυτή υποτίθεται ότι βασίζεται στο γεγονός ότι ο δολοφόνος έχει δεσμούς με τους "Ελευθεροτέκτονες", οργάνωση η οποία έχει εβραϊκή καταγωγή," σύμφωνα με Galtung. Η υποτιθέμενη σύνδεση με το Ισραήλ είναι μέσω της Μοσάντ - η οποία πιστεύει ο Galtung, ότι μπορεί να διέταξε τον Breivik.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Galtung ανέφερε μια θεωρία συνωμοσίας, που συνδέει τη σφαγή του περασμένου καλοκαιριού στη Νορβηγία με την επίθεση στο ξενοδοχείο King David, από την Etzel (πρόκειται για την Ιργκούν, σιωνιστική στρατιωτική οργάνωση) το 1946 - και οι δύο επιθέσεις έλαβαν χώρα στις 22 Ιουλίου. Τελείωσε με αυτό τον εκπληκτικό ισχυρισμό: «Θα είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε την έκθεση της νορβηγικής αστυνομίας σχετικά με το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της δίκης."

Σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την Haaretz, την Κυριακή, ο Galtung ζήτησε να ξεκαθαρίσει τους ισχυρισμούς του. "Όταν δεν ξέρουμε τίποτα για το ποιος είναι πίσω από τον Breivik, συμπεριλαμβανομένου του εάν δεν υπάρχει κανείς σε όλα, κάθε υπόθεση είναι νόμιμη. Αυτό είναι στη φύση της έρευνας," έγραψε ο Galtung.

"Θεωρώ ότι είναι η Μοσάντ κάτι εξαιρετικά απίθανο, αλλά είναι παράνομο να εξαλειφθεί ως μια υπόθεση χωρίς να υπάρχουν στοιχεία", συνέχισε ο Galtung.

Όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε σχετικά με την έκθεση της αστυνομίας για το Ισραήλ, ο Galtung απάντησε: «Ακριβώς αυτό που είπα. Υποθέτω ότι είναι ανοικτή σε κάθε ενδεχόμενο, και όχι μόνο μια διερεύνηση πράξεων που διενεργήθηκαν από τον Breivik, όπως επίσης και σε άλλες εικασίες. "

Στην αλληλογραφία με την Haaretz, αναφέρθηκε Galtung σε αυτό που αποκαλεί  "αμφισημία του κάθε τι ανθρώπινου." Για να το εξηγήσει, έφερε παραδείγματα από το Μεσαίωνα και τη σύγχρονη περίοδο. Σύμφωνα με τον Galtung, «Τα τρομακτικά προγράμματα», κατά των Εβραίων, είχαν άλλη μια «προβληματική» πλευρά. "Οι Εβραίοι έπαιξαν ένα ρόλο στο να απαιτούν την καταβολή των χρεών από τους αγρότες», έγραψε ο Galtung.

Σύμφωνα με τον Galtung, το «τρομερό Άουσβιτς», είχε δύο πλευρές. «Δεν ήταν κάτι χωρίς πρόβλημα το ότι οι Εβραίοι είχαν θέσεις κλειδί σε μια κοινωνία που ταπεινώθηκε από την ήττα στις Βερσαλλίες," έγραψε ο Galtung, παραπέμποντας στη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Galtung συνέχισε: «Σε καμία περίπτωση, με κανένα απολύτως τρόπο, αυτό δεν δικαιολογεί τις θηριωδίες. Αλλά δημιούργησε τον αντισημιτισμό που θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί. "

 
Ένας άλλος ισχυρισμός από τον Galtung σε νορβηγικό περιοδικό, είναι ότι οι Εβραίοι ελέγχουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. "Έξι εβραϊκές εταιρείες ελέγχουν το 96% τωνμέσων ενημέρωσης», έγραψε ο Galtung. Ανέφερε ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών, τηλεοπτικών δικτύων και κινηματογραφικών στούντιο, που ισχυρίστηκε ότι ελέγχονται από τους Εβραίους. Ο  μεγιστάνας των media Ρούπερτ Μέρντοχ, επίσης περιλαμβάνεται στον κατάλογο. «Αυτός δεν είναι Εβραίος, αλλά πολλοί από τους ανθρώπους που είναι υπό τις διαταγές του είναι," έγραψε ο Galtung, αναφερόμενος στον Μέρντοχ. «Πολλοί από αυτούς είναι φανατικά υπέρ του Ισραήλ," τόνισε. Αμέσως μετά τους ισχυρισμούς αυτούς, ο Galtung έγραψε ότι «εβδομήντα τοις εκατό των καθηγητών στα 20 πιο σημαντικά αμερικανικά πανεπιστήμια είναι Εβραίοι."

Ο Galtung βασίζει το δόγμα του σε ένα άρθρο που γράφτηκε από τον William Luther Pierce, ιδρυτή της «Εθνικής Συμμαχίας» (“National Alliance”), μιας οργάνωσης λευκών ρατσιστών. Το ίδιο άρθρο ενέπνευσε τον Timothy McVeigh να πραγματοποιήσει τις βομβιστικές επιθέσεις στην Οκλαχόμα που βρήκαν τον θάνατο 168 άτομα το 1995.

Όταν ρωτήθηκε από την Haaretz για να περιγράψει τις επιπτώσεις του "εβραϊκού ελέγχου" των μέσων ενημέρωσης, ο ίδιος απάντησε ότι θα μπορούσε να είναι ένα καλό πράγμα, όσον αφορά την ποιότητα της διανοίας, αλλά ότι θα μπορούσε επίσης να "περιορίσει τη συζήτηση για το οτιδήποτε έχει σχέση με το Ισραήλ. "

Ως παράδειγμα, ανάφερε την ενημέρωση για το Ιράν από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Galtung, "τα αμερικάνικα μέσα μαζικής ενημέρωσης συζητούν για το Ιράν μόνο όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα», και δεν συζητούν για την αμερικανική ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν. Ο Galtung έγραψε για το τραύμα του 1953 – το χτύπημα της CIA-ΜΙ6 εναντίον ενός νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού. Ένα άλλο παράδειγμα, σύμφωνα με τον Galtung, είναι ότι «η Αραβική Άνοιξη, συζητήθηκε μόνο από την άποψη της δικτατορίας-δημοκρατίας, όχι και από την άποψη του ρόλου των ΗΠΑ και του Ισραήλ πίσω από αυτές τις δικτατορίες. "
 
 Ο Galtung πραγματοποίησε επίσης ένα φόρουμ ανοικτής συζήτησης σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», ένα από τα πιο γνωστά αντισημιτικά έργα σε όλο τον κόσμο. «Αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι με τέτοιες ισχυρές απόψεις για το βιβλίο το έχουν καν διαβάσει», έγραψε. "Είναι αδύνατο να το διαβάσουμε σήμερα, χωρίς να σκεφτόμαστε τη Goldman Sachs," πρόσθεσε. Η Goldman Sachs είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων που ιδρύθηκε και διευθύνεται από Εβραίους, και έχει κατηγορηθεί στα μέσα ενημέρωσης κατά καιρούς ως "καπιταλιστικό γουρούνι."

"Τα πρωτόκολλα," είναι μια πλαστογραφία, που δημιουργήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά τις ημέρες του τσάρου, και υποτίθεται ότι απεικονίζει το εβραϊκό σχέδιο που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια μυστικής συνάντησης που ονομάζεται «Σοφοί της Σιών» για να κυριεύσουν τον κόσμο. Ο Galtung, όμως, έχει άλλη γνώμη. "Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η ρωσική μυστική αστυνομία ήταν σε θέση να είναι τόσο συγκεκριμένη," έγραψε ο Galtung. Σε επικοινωνία με την Haaretz, ήταν λιγότερο κατηγορηματικός, γράφοντας "Δεν ξέρω ακριβώς ποιος έγραψε τα πρωτόκολλα."

Ο Gad Yair, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, ήταν ο πρώτος που εξέθεσε τα αντισημιτικά σχόλια του Galtung στο Ισραήλ. Ο Yair έγραψε για τις παρατηρήσεις του Galtung στο blog του: "Ο καθηγητής Galtung ήταν ένα αξιόλογο και τιμημένο μέλος οποιασδήποτε δημόσιας ή ακαδημαϊκής συζήτησης, μέχρι τώρα. Εάν χρειαζόταν ποτέ, οπουδήποτε στον κόσμο, ένας αξιόπιστος πρεσβευτής της ειρήνης, αυτός ήταν ο Νορβηγός καθηγητής Johan Galtung. Αυτό το υπόβαθρο δίνει νόημα στην έκπληξη των νορβηγικών πανεπιστημίων μπροστά στις παρατηρήσεις του αυτές. Είναι η ίδια έκπληξη που δημιουργήθηκε από τον δολοφόνο Breivik». Η νορβηγική ακαδημία αναρωτιέται, πρόσθεσε ο Yair, πως "αυτός ο έμπορος της ειρήνης βασίζει τις ιδέες του σε νεοναζιστικές εκδόσεις, και τις παρουσιάζει σε διαλέξεις, συνεντεύξεις και άρθρα. Μήπως ο ίδιος, όπως και ο Breivik, φωνάζει για ειρήνη με ναζιστικό χαιρετισμό; "

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

mnk είπε...

Δεδομένου του γεγονότος πως το "Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη" είναι μια απ' τις θεμελιώδεις ΜΚΟ της παγκοσμιοκυβερνητικής ατζέντας, και συνυπολογιζόμενου του γεγονότος κι άλλων -μυστήριων κι απρόσμενων- "αντισημιτικών" δηλώσεων και κινήσεων εσχάτως, τείνω να πιστέψω πως επίκειται -πάλι- η θυσία του υπαλληλικού προσωπικού/αποδιοπομπαίου τράγου/εβραϊκού λαού, ώστε να βγουν στον αφρό -πάλι- οι γνήσιοι ΝΑΖΙ.

Διότι, για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ώστε να εφαρμοστεί η "παγκόσμια ειρήνη", πρέπει 1) να καταρρεύσει το υπάρχον σύστημα και 2) να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Βουαλά! Όλα στο πιάτο.

konion είπε...

Ποιὸς εἶναι πίσω ἀπὸ τὸν Μπέιβικ;
Μπορεῖ καὶ ὁ ἴδιος ὁ Μπέιβικ.
Μἐ θεωρίες συνομωσίας τίποτε δὲν γίνεται, αὐτοπαραμυθιαζόμαστε.
Γιατὶ οἱ Ἑβραῖοι εἶναι στὸ προσκήνιο;
Προφανῶς λόγῳ τῆς ἰσχύος των.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένας πολύ αφελής, ή απληροφόρητος, δεν θα καταλάβαινε ότι η Μοσάντ είναι παντού και ελέγχει τα πάντα!

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Αν εξαιρέσουμε όλες τις αντισημιτικές κατηγορίες τελικά οι Εβραίοι είναι αθώες περιστερές;