Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο προπονητής της εθνικής Σερβίας έδιωξε μουσουλμάνο παίκτη γιατί δεν έψαλλε τον εθνικό ύμνο


Γράφει το sport-fm : Ο Αντέμ Λιάιτς (Adem Ljajić) είχε γίνει ευρύτερα γνωστός τον περασμένο μήνα, όταν έβρισε τον τότε προπονητή της Φιορεντίνα, Ντέλιο Ρόσι, κι ο τελευταίος του επιτέθηκε και άρχισε να τον γρονθοκοπεί. Ο 20χρονος Σέρβος μέσος επέστρεψε στο επίκεντρο, για μία ακόμη φορά όχι για αγωνιστικούς λόγους, καθώς εκδιώχθηκε από την εθνική ομάδα της Σερβίας, επειδή στη φιλική αναμέτρηση με την Ισπανία το Σάββατο αρνήθηκε να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο κατά την ανάκρουσή του.

«Ο κόουτς Σίνισα Μιχαΐλοβιτς συναντήθηκε χθες με τον παίκτη. Αφότου άκουσε ότι δεν τραγούδησε τον ύμνο για προσωπικούς λόγους και πως αυτή η στάση του δεν θα άλλαζε, ο προπονητής τού είπε να φύγει από την ομάδα. Η πόρτα της εθνικής δεν έχει κλείσει οριστικά για τον Λιάιτς, αλλά θα πρέπει να αλλάξει τη στάση του και να ενημερώσει τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς για να επιστρέψει», αναφέρει η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σερβίας.

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς χαρακτηρίζεται από έντονα πατριωτικά συναισθήματα (κάποιοι τον κατηγορούν ακόμη και ως «εθνικιστή») και δεν ανέχτηκε τη συμπεριφορά του παίκτη της Φιορεντίνα.

Με την επιστροφή του από την εθνική ομάδα και περικυκλωμένος από τους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Ελβετίας, ο Λιάιτς που είναι μουσουλμάνος, εξήγησε τις ενέργειές του ως εξής: "Λυπάμαι ... Αγαπώ τη Σερβία, αλλά πρέπει να σεβαστώ τις πεποιθήσεις μου. Πάντα ήθελα να παίξω για αυτή τη χώρα…. Ο προπονητής μου ζήτησε να τραγουδήσω τον εθνικό ύμνο, αλλά αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, κανείς δεν μπορεί να σεβαστεί εσένα".

Δείτε το βίντεο:


ΣΧΟΛΙΑ ΚΟ:

Ο Λιάιτς είναι "καθαρόαιμος" Σέρβος. Παρόλα αυτά δήλωσε: «Αγαπώ τη Σερβία…Πάντα ήθελα να παίξω για αυτή τη χώρα…». Προσέξτε! Μιλάει λες και πρόκειται για κάποια άλλη χώρα και όχι την πατρίδα του...

Ο εθνικός ύμνος της Σερβίας λέγεται Μπόζε Πράβντε (σερβικά κυριλλικά: Боже Πравде, σερβικά λατινικά: Bože Pravde = Θεέ της Δικαιοσύνης).
Το "Bože pravde" ήταν ο ύμνος του Βασιλείου της Σερβίας μέχρι το 1918 και έγινε επίσημα και πάλι ο ύμνος της χώρας με απόφαση του σερβικού κοινοβουλίου στις 17 Αυγούστου 2004.
Οι στίχοι του εθνικού ύμνου μοιάζουν με προσευχή. Μεταξύ άλλων (σε ελεύθερη μετάφραση) λένε:

«Ω Θεέ της Δικαιοσύνης / Εσύ που μας έσωσες από την καταστροφή μέχρι σήμερα, / Άκου, και τώρα τις φωνές μας / και μείνε ο Σωτήρ μας.

Με την δυνατή δεξιά σου / οδήγησε το καράβι του μέλλοντος των Σέρβων / Θεέ σώσε, Θεέ πρόσεξε τη χώρα και τον λαό μας».

Κύριε! Φύλαξέ μας από την εκδίκησή Σου / από την τρομερή οργή ​Σου / Ευλόγησε κάθε σερβική πόλη και κωμόπολη / κάθε χωριό και κάθε σπίτι.

Όταν έρθει καιρός πολέμου / οδήγησέ μας στη νίκη / Θεέ των δυνάμεων! / Να είσαι Αρχηγός μας / Ενίσχυσε την φυλή των Σέρβων!»

Έψαξα να βρω κάποιον μουσουλμάνο ποδοσφαιριστή αν ψέλνει τον εθνικό ύμνο. Θυμήθηκα τον διάσημο Γάλλο Φρανκ Ριμπερί της Μπάγιερν, ο οποίος είναι μουσουλμάνος. (Έχει μάλιστα, αλλάξει το όνομά του και λέγεται “Bilal Yusuf Mohammed”). Ο Ριμπερί είναι Γάλλος. Όχι Αλγερινός, Μαροκινός κλπ που έγινε Γάλλος. Γνήσιος Γάλλος που έγινε μουσουλμάνος.
Έψαξα να βρω κάποιο σχετικό βίντεο. Βρήκα το παρακάτω, όπου ο Ριμπερί, την ώρα του εθνικού ύμνου (η γνωστή Μασσαλιώτισσα) χάσκει με το στόμα ανοιχτό! Εκτός αν ψέλνει τον εθνικό ύμνο από μέσα του…


Ας ψάξουμε λίγο περισσότερο.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπω την ώρα του εθνικού ύμνου της Γερμανίας (από το πρόσφατο παιχνίδι Γερμανία - Τουρκία 3-0) τον Γερμανο- Τυνήσιο μουσουλμάνο Sami Khedira της Ρεάλ και τον Τουρκο-Γερμανό μουσουλμάνο Mesut Ozil (επίσης της Ρεάλ) να έχουν το στόμα κλειστό…
Όσο για τους Πολωνο-Γερμανούς Miroslav Klose και Lukas Podolski ο πρώτος τραγουδάει ενώ ο δεύτερος όχι.


Δεν έκατσα να ψάξω για άλλα βίντεο.

Ή μάλλον βρήκα. Την εθνική Γερμανίας, του 1990, όταν έπαιζαν Γερμανο-Γερμανοί. Και έψελναν όλοι (Άτιμη εθνική ταυτότητα και άτιμε εθνικισμέ... Σας σκίσαμε με την πολυπολιτισμικότητα...)


Κοιτάξτε πάντως στο παρακάτω βίντεο (από το 3-0 με της Γερμανία) όλους τους Τούρκους να τραγουδάνε τον ύμνο τους. Εκεί βλέπεται, ούτε φυτρώνει, ούτε ευδοκιμεί ο πολυπολιτισμός...).


Ερώτησις: Μουσουλμάνος ποδοσφαιριστής θα έψελνε τον δικό μας εθνικό ύμνο;;;

2η Ερώτησις (πιο δύσκολη): Η θρησκεία τελικά, παίζει ρόλο στα πατριωτικά αισθήματα;;;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δώσεεεε!
Ωραίο το αρθράκι...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου πατριωτισα!
Ευγε για το αρθρο και για την υποσημειωση σου.
Αυτο επρεπε να το τριψουμε στα μουτρα των κομματοσκυλων που υποστηριζουν τους παγκοσμοποιητες.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στον προπονητη.
Οι μουσουλμανοι δεν εχουν ουτε υπερασπιζονται πατριδα. Μονο τον αρχηγο ιμαμη τους που αξιωνει απο αυτους τυφλη υποταγη στις διαταγες του. Μόνο που ο ιμαμης παιρνει διαταγες απο τους σιωνιστες!
Το ισλαμ δεν ειναι θρησκεια, αλλα πολιτικο συστημα που διαλυει τα εθνη.

SkyWatcher είπε...

"πατριωτισα";;;;
Το χάσαμε τελείως;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ασχολουμαι με ποδοσφαιρο και δεν ξερω αν εχεις δικιο σχετικα με τη σταση των μουσουλμανων γενικα.Αλλα, εδω που τα λεμε, ο συγκεκριμενος υμνος πιο πολυ με τροπαριο μοιαζει παρα με εθνικο υμνο.Θελω να πω οτι εχει εντονο θρησκευτικο στοιχειο που μπορει οντως να αντιτιθεται στα πιστευω ενος αλλοθρησκου.Ο ελληνικος πχ, τουλαχιστον οι 2 πρωτες στροφες του, δεν εχουν τετοιο χαρακτηρα,εξυμνουν την ελευθερια χωρις συγκεκριμενες θρησκευτικες αναφορες

Ανώνυμος είπε...

Φίλε KOKKINE ΟΥΡΑΝΕ....

Έχεις δει το νέο σου μλπογκ?????????
με κατάληξη .gr
AN όχι....
ιδού:
http://redskywarning.blogspot.gr/

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον οι μουσουλμάνοι δεν υπολογίζουν πατρίδα πέρα απο το ισλάμ δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί οι αναρχό ανθέλληνες τους υποστηρίζουν μανιασμένα.
Τελικά όλα έχουν κάποια βάση.