Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Σαλαφιστές προειδοποιούν: «Μην τρώτε τομάτες. Είναι χριστιανικές!»


Ομάδα σαλαφιστών από την Αίγυπτο ανέβασε στο Facebook «προειδοποίηση» ότι το να τρως ντομάτες "απαγορεύεται επειδή είναι χριστιανικές!"

Η ομάδα των μουσουλμάνων που είναι «προσκολλημένοι στις παραδόσεις», αυτοαποκαλούνται Λαϊκός Αιγυπτιακός Ισλαμικός Σύνδεσμος, βρίσκει τις ντομάτες «προσβλητικές» γιατί αν κοπούν ένα συγκεκριμένο τρόπο αποκαλύπτουν το σχήμα του σταυρού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Now Lebanon.

Μαζί με μια φωτογραφία με κομμένη ντομάτα στη μέση που αποκαλύπτει την «προσβλητική» εικόνα, η ομάδα έγραψε στο Facebook: "Το να τρως ντομάτες απαγορεύεται επειδή είναι χριστιανικές. [Η ντομάτα] επαινεί το σταυρό, αντί τον Αλλάχ και λέει (η ντομάτα) ότι ο Αλλάχ είναι τρεις (αναφορά στην Αγία Τριάδα).

«Ο Θεός να μας βοηθήσει. Σας εκλιπαρώ να εξαπλωθεί αυτή τη φωτογραφία γιατί υπάρχει μια αδελφή από την Παλαιστίνη που είδε τον προφήτη του Αλλάχ [Μωάμεθ] σε όραμα και έκλαιγε, προειδοποιώντας το λαό του ενάντια στην κατανάλωση της ντομάτας. Εάν δεν διαδοθεί αυτό το μήνυμα, θα είναι ο διάβολος που θα το εμποδίσει", σύμφωνα με τη μετάφραση από το Now Lebanon.

Αφού αναρτήθηκαν 2.700 σχόλια κάτω από την προειδοποίηση, η ομάδα επανήλθε με αυτή την απάντηση:

"Εμείς δεν λέμε ότι δεν μπορείτε να φάτε ντομάτες. Είπαμε να μην τις κόβετε με τέτοιο τρόπο που να αποκαλύπτεται το σχήμα του σταυρού."


Ένας blogger έγραψε στο blog του, αστειευόμενος, "Προσοχή! Η σαλάτα σας θα μπορούσε να σας κάνει άπιστο!"

Υπάρχουν κατ 'εκτίμηση 5 έως 6.000.000 Σαλαφιστές στην Αίγυπτο. Οι Σαλαφιστές  γενικά θεωρούνται πιο "παραδοσιακοί" σε σχέση με άλλες μουσουλμανικές αιρέσεις. Πέρυσι, μια ομάδα σκληροπυρηνικών μουσουλμάνων, μεταξύ των οποίων ήταν και Σαλαφιστές, ήταν υπεύθυνοι για το κάψιμο διαφόρων χριστιανικών εκκλησιών και επιχειρήσεων στην Αίγυπτο, που αργότερα οδήγησε σε εκατοντάδες θανάτους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στις καταστροφές.

Σύμφωνα με έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών του 2010, ο Σαλαφισμός είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ισλαμικό κίνημα στον κόσμο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: