Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ποιος ο λόγος ύπαρξης των ‘Gay Pride’;


Σύμφωνα με τη wikipedia : το ‘Gay Pride’ (Φεστιβάλ Υπερηφάνειας) είναι μία σειρά εκδηλώσεων με συγκεντρώσεις, παρελάσεις, άρματα και πάρτυ από ομοφυλόφιλους και ομοφυλόφιλες (ή γενικότερα ΛΟΑΤ άτομα, όπως λέγονται) που διαδηλώνουν δημόσια την υπερηφάνεια που κάθε άτομο πρέπει να αισθάνεται για τη σεξουαλική του ταυτότητα. Παράλληλα αποτελούν και μια μορφή διεκδικήσεων από την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, με κύριο στόχο την εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων στην οποία είναι εγκλωβισμένη η σκέψη και πρακτική πολλών ανθρώπων.

Στην Ελλάδα οι εκδηλώσεις αυτές ήρθαν τελευταία. Ξενόφερτη «μόδα» όπως πολλές άλλες. Όχι χωρίς αντιδράσεις, αν και γενικά χλιαρές. Το πιθανότερο είναι τα Gay Pride να μην εκφράζουν όλους τους ομοφυλόφιλους. Ίσως να τα θεωρούν και επιζήμια στην προσπάθεια "εξουδετέρωσης αρνητικων στερεοτύπων" με την γενικότερη εικόνα που βγάζουν για τους ομοφυλόφιλους. Όμως “the show must go on”. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και ο παράγοντας χρήμα παίζει σίγουρα, κάποιο μεγάλο ρόλο και έτσι όλο και περισσότεροι δημάρχοι αποφασίζουν να στηρίξουν την «διαφορετικότητα». Υπάρχουν όμως, κάποιες ερωτήσεις:

Γιατί σε κάθε Gay Pride κυματίζουν οι σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου; (rainbow flag); Γιατί θα πρέπει οι ομοφυλόφιλοι να έχουν δική τους σημαία; Είναι ξεχωριστό έθνος; Δεν τους εκφράζει η σημαία του έθνους τους; Δεν ενισχύεται έτσι η διάσπαση της κοινωνίας σε κομμάτια, ομάδες και μειονότητες; Υπαρκτές ή τεχνητές. Ποιους εξυπηρετεί ο τεμαχισμός της κοινωνίας σε ομάδες που διεκδικεί η κάθε μία «τα δικαιώματά της»; Και όταν τα δικαιώματα του ενός προσβάλλουν τα δικαιώματα του άλλου, ποια θα επικρατήσουν; Πως επιχειρείται από τους ομοφυλόφιλους να κερδιθεί ο σεβασμός στα «δικαιώματά» τους και στην «διαφορετικότητά» τους, όταν οι ίδιοι προσβάλλουν (πολλές φορές βάναυσα) τα «ιερά και όσια» των άλλων (της πλειοψηφίας); Να θυμηθούμε την περσινή αφίσα με τον εύζωνα; Ή το αντιχριστιανικό παραλήρημα που ακούγεται και εκφράζεται σε πολλά gay pride στο εξωτερικό; Αφού ένας κύριος λόγος για τα Gay Pride είναι η «διεκδίκηση δικαιωμάτων», γιατί συνεχίζουν να γίνονται παρελάσεις σε αρκετές χώρες που αυτά τα δικαιώματα πλέον έχουν δοθεί (νομιμοποίηση «γάμου», υιοθεσία παιδιών); Ποιος ο λόγος ύπαρξης των παρελάσεων πλέον; Ποια άλλα «δικαιώματα» πρέπει να κατακτηθούν; Μήπως η δια νόμου υποταγή των υπολοίπων (δηλ. της πλειοψηφίας) στην ομοφυλοφιλική ατζέντα; Θα υπάρξει άραγε, τέλος στην «διεκδίκηση δικαιωμάτων» όταν και ο τελευταίος «αντιρρησίας» (δηλαδή «ομοφοβικός», δηλαδή «ρατσιστής», δηλαδή «γεμάτος μίσος», δηλαδή "εν δυνάμει εγκληματίας") βγάλει τον σκασμό ή κλειστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να διαφυλαχθεί η κοινωνία από το «μίσος» του; Μήπως με τον εγκλεισμό ανθρώπων με «εγκλωβισμένη σκέψη και πρακτική» θα έχει επιτευχθεί η «εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων»; Ή μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε ένα βήμα παρακάτω και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο οι ετεροφυλόφιλοι να περάσουν στη παρανομία, όπως «προφητικά» είχε πει ο Χάρρυ Κλυνν σε μια κασέτα του πριν τριάντα χρόνια; Πως αλήθεια, εξουδετερώνονται τα «αρνητικά στερεότυπα»; Με το θέαμα που παρουσιάζουν οι παρελάσεις αυτές σε πολλές χώρες; Έτσι πείθεται ο κόσμος ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι «φυσιολογικοί»; 

Παρακάτω είναι ένα άρθρο Αμερικάνου ομοφυλόφιλου αρθογράφου, ο οποίος, για κάποια από τα παραπάνω ερωτήματα, είναι αντίθετος με τα Gay Pride και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να μποϊκοτάρουν τα Gay Pride.

1. Κοροϊδία. Το Gay Pride είναι η πιο ορατή εκδήλωση ομοφυλόφιλων σε πολλές πόλεις. Δεν παρουσιάζει όμως θετικές ή σοβαρές εικόνες ομοφυλόφιλων ανδρών. Η εκδήλωση αυτή δεν δημιουργεί σεβασμό για τους gay από την (υπόλοιπη) κοινωνία.

2. Ενίσχυση στερεότυπων. Οι ομοφυλόφιλοι αντί να ενισχύουν τη συλλογική φήμη τους στον κόσμο, διαιωνίζουν τα αρνητικά στερεότυπα των ομοφυλόφιλων, καθώς και την εμμονή τους με το (αντρικό) σώμα και τη σεξουαλική ασυδοσία.

3. Υπερσεξουαλικότητα. Οι παρελάσεις αυτές ενισχύουν μόνο την ιδέα ότι αν είστε ένας ομοφυλόφιλος άνδρας, η σεξουαλικότητά σας είναι η ουσία της ταυτότητάς σας.

4. Καθυστέρηση προόδου. Ποιος εχέφρων νομοθέτης θα σκεφτεί ότι εκείνοι οι ομοφυλόφιλοι που βγαίνουν στους δρόμους με μικροσκοπικά εσώρουχα και λαδωμένα σώματα θα πρέπει να τύχουν ειδικών δικαιωμάτων; Δεν συμβολίζουν όλα αυτά περισσότερο ένα ναρκισσισμό παρά μια αξιοπρέπεια για ένα πάθος για  κοινωνική πρόοδο. Πως θα σέβονταν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αν τον Μήνα της Μαύρης Ιστορίας, οι Αφροαμερικανοί έτρεχαν στους δρόμους με σαγιονάρες και κουνούσαν χάντρες;

5. Κοινωνική αλλοτρίωση. Είμαστε όλοι άνθρωποι, αλλά τα gay pride χωρίζουν την κοινωνία με δραστικό και επιζήμιο τρόπο. Από την μία η ομοφυλοφιλική κοινότητα και από την άλλη ο υπόλοιπος κόσμος. Πώς οι μη-ομοφυλόφιλοι υποτίθεται ότι θα  δουν με συμπάθεια σεξουαλικές καρικατούρες που πιπιλάνε δονητές;

6. Ξεχασμένος σκοπός. Πως επιτυγχάνεται ο στόχος του Gay Pride που δεν είναι το να γίνουν γνωριμίες με άλλους γκέι, αλλά να κερδιθεί η εκτίμηση του κόσμου για μια μειονότητα;
 
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείτε η μουσουλμανική "μειονότητα" θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα και για τους υπερήφανους ομοφυλόφιλους και για τους αριστεριστές .
Και τότε ένα πράγμα είναι σίγουρο .
Δεν θα υπάρξει κανένα έλεος.

Ανώνυμος είπε...

Το να ειναι καποιος "υπερήφανος" που ειναι άρρωστος και να παρελαυνει γι' αυτο σαν να ειναι κατορθωμα η αρρωστεια του, πρώτη φορα το βλεπω και το ακουω.
Η σιωνιστικη αντιληψη οτι καθε ειδους διαφθορα και ανωμαλια θα υιοθετειται απο τους κρατικους φορεις, προκειμενου να εξαφανισει τους ανθρωπους μεσα απο την αιματοχυσια, εχει καταλαβει καθε κακιασμενο πολιτικο και καθε μισογυνη παπα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ρατσισμος κατα της ελληνικοτητας εχει φθάσει σε επικινδυνο σημειο.

http://www.elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/b-hpeiros/11150-2012-06-25-07-51-58.html

Στρατής Γατελούζος είπε...

Διαβάστε τη μαρτυρία μου από το πρώτο gay pride της Θεσσαλονίκης και θα καταλάβετε ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης αυτού του Φεστιβάλ:
http://www.10percent.gr/stiles/h-gnwmh-tou-10/2871-2012-06-26-06-57-59.html

Επίσης σας παραθέτω και ένα άρθρο μου, στο οποίο αντικρούω τους μύθους περί ανωμαλίας, ασθένειας, θηλυπρέπειας κλπ κλπ κλπ
http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2306%3A2012-06-09-11-17-58&catid=36%3A-&Itemid=53

Nikolai Romanov είπε...

Μάλλον πρέπει να γίνει της Μόσχας και του Βελιγραδίου(το πιάσατε το υπονοούμενο) για να βάλουν οι φούστηδες μυαλό και να μην προκαλούν. Καταπληκτικό κείμενο με την άδεια σου φυσικά θα το αναδημοσιεύσω στο μπλόγκ μου.

SkyWatcher είπε...

Στρατή θα προτιμούσα να απαντούσες στα ερωτήματα της συγκεκριμένης ανάρτησης, παρά να συστήσεις κάποια άρθρα σου, τα οποία, έτσι κι αλλιώς δεν λένε κάτι επί τούτου.

Εύρυτος είπε...

Καλά σας κάνουν οι ανώμαλοι αφού εσείς οι δημοκράτες τους κάνατε και "ήρωες του ολοκαυτώματος"... Δεν σας άρεσε το ροζ τριγωνάκι που τους έβαζε ο Χίτλερ για να ξεχωρίζουν...Φάτε τους στη μάπα τώρα...

kounoupi είπε...

Προβοκατόρικο μήνυμα από τον Σουκαρά Απόστολο.
Ρίχνει νερό στο μύλο της νέας τάξης δικαιώνοντας τους οπαδούς τους.
Όχι κύριε Απόστολε δεν θα σας κάνουμε την χάρη , μπορείτε να βάλετε το Totenkopf στα οπίσθια σας !!

SkyWatcher είπε...

Μην το ξεφτιλίσουμε εντελώς το θέμα. Συγκρατηθείτε και ομιλείτε με επιχειρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Απορω με το επιπεδο ορισμενων ''σχολιαστων'' που εκφραζονται με τετοιο μισος για ανθρωπους που δεν τους βλαπτουν κατ'ελαχιστον !Τον αερα σας αναπνεουν οι γκει επιτελους?
Υπαρχει τοση αγνοια και ανθρωποφαγα κακια στον κοσμο ?
Οσον αφορα το αρθρο
1/ Φυσικα πολλοι γκει δεν συμμετεχουν στις γκει παρειντ ακριβως λογω καποιων καρναβαλιστικων η σεξομανιακ εμφανισεων .Ομως δεν πρεπει να μας διαφευγει οτι οι γκει παρειντ εχουν παψει να ειναι αμιγως γκει , οπως τα πρωτα χρονια μετα την εξεγερση του Στοουνγουελ, {δειτε το φιλμ MILK } και ειναι στην πραγματικοτητα γκει ,λεσβιακες, αμφισεξουαλικες και τρανσεξουαλ πορειες και ως γνωστον οι παρενδυματικοι αλλα και πολλοι διεμφυλικοι εχουν εφεση στις εξτραβαγκαν αμφιεσεις...
2/ Σημερα πλεον στις μεγαλες ευρωπαικες πολεις οι γκει παρειντ ειναι μαζικες χορευτικες και ευθυμες πορειες οπου συμμετεχουν παρα πολλοι ετεροφυλοφιλοι .Στο Παρισι ,οπου εχω συμμετασχει αρκετες φορες στην γκει παρειντ ,κατεβαινουν ενα εκατομμυριο ανθρωποι και ειναι η μεγαλυτερη πορεια που γινεται στη Γαλλια !
3/Η σημαια του ουρανιου τοξου συμβολιζει την διαφορετικοτητα των ανθρωπων και την ομορφια της ζωης και την επιθυμια των γκει να ζησουν μακρυα απο τη μαυριλα που τους ειχε καταδικασει η κοινωνια.
Φυσικα αν δειτε βιντεο στις γκει πραιντ υπαρχουν και σημαιες των χωρων τους και αν δεν υπαρχουν δεν ειναι ηθελημενο .Οι γκει δεν μισουν το εθνος τους η μαλλον ειναι τοσο πατριωτες η απατριδες οσο και οι ετεροφυλοφιλοι.
4/ Οι γκει παρειντ εχουν μειονεκτηματα αλλα εχουν καταφερει να σπασουν τον κοινωνικο παγο και να λειτουργησουν απελευθερωτικα για μεγαλο τμημα των ντοπιων πληθυσμων, απενοχοποιωντας την ομοφυλοφιλια.
5/ Οι υπερσυντηρητικοι πολιτες ουτως ει αλλως δεν περιμενουν τις γκει πραιντ για να απορριψουν μετα βδελυγμιας τους ομοφυλοφιλους...
6/ Αρνητικος ειναι ο ρολος των ΜΜΕ που προβαλλουν τις γκροτεσκες και εξτραβαγκαν παρουσιες γιατι ''πουλανε'' , ενω το 99,5% των συμμετεχοντων ειναι συνηθισμενοι ανθρωποι της διπλανης πορτας...
7/Εν τουτοις εφετος παρολο που ημουν στην Αθηνα δεν πηγα στην γκει παρειντ , γιατι δεν το ''αισθανομουν''...

Ανώνυμος είπε...

KOYNOΥΠΙ δυστυχως ο Αποστολος Σουκαρας τα εννοει αυτα που γραφει .
Προ ολιγου ειδα ενα βιντεακι απο την γκει πραιντ της Θεσσαλονικης στο ΓΙΟΥΤΟΥΜΠ και το τι αισχρα και ανθρωποφαγικα σχολια εχουν γραψει διαφορα ανθρωπομορφα τερατα κατα των γκει δεν λεγεται.
Αχιλλεας Πατροκλος
Υ.Γ. Το σχολιο για τις γκει παρειντ με τις 5{ νομιζω} αριθμησεις ειναι δικο μου .Ξεχασα να το υπογραψω.

Ανώνυμος είπε...

http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9687.html


Ορίστε επιχειρηματα απο ενα διαχειριστη ιστολογιου γιατι τα ομοφυλοφιλικα πανηγυρια ειναι για τα ... πανηγύρια.

Ανώνυμος είπε...

Να κι ο Βαλλιανατος με έναν...επιτυχημένο παραλληλισμό

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_3393.html#more

Ανώνυμος είπε...

Συνέντευξη του ομοφυλόφιλου ηθοποιού Χρήστου Σιμαρδάνη στο TV Έθνος.
«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος...
Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες 'είμαι περήφανος που έχω αυτιά'. Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα»...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμμη όμως,γιατί δηλαδή θεωρείς ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται τα Gay Pride???Aκόμη και σε χώρες που έχουν κατακτήσει τα δικαιώματα που τους αξίζουν,η ομοφοβία και η τρανσφοβία ζουν και βασιλεύουν και τον κόσμο κυριεύουν...!!!Και δεν γίνεται αντίστοιχη εκδήλωση από straight γιατί αυτοι είναι ασφαλείς και δεν κινδυνεύουν.Επίσης,η ιδεολογία ότι παρουσιάζεται μια αρνητικη εικόνα των γκει στα Pride ειναι γελοια...Αυτοι είναι οι γκει και σε οποιον αρεσουμε...Ειναι σαν να μου λες να γυρισουμε 50 χρονια πριν και να κρυβομαστε στις ντουλαπες μας...