Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Νοσοκομεία, στερούν τροφή και νερό από ηλικιωμένους ασθενείς, έτσι ώστε να πεθαίνουν πιο γρήγορα και να αδειάσουν το κρεβάτι», καταγγέλλουν γιατροί

 
Τα νοσοκομεία μπορεί να παρακρατούν την τροφή και το νερό από τους ηλικιωμένους ασθενείς, έτσι ώστε να πεθαίνουν πιο γρήγορα, μειώνοντας το κόστος και εξοικονομώντας χώρους, προειδοποιούν κάποιοι γιατροί.

Χιλιάδες άνθρωποι με  ανίατες ασθένειες τοποθετούνται στο λεγόμενο «μονοπάτι φροντίδας» (‘Care Pathway’) κάθε χρόνο για να επιταχυνθεί το τέλος της ζωής τους.

Όμως, σε επιστολή τους προς την εφημερίδα Daily Telegraph, έξι γιατροί που ειδικεύονται στη φροντίδα των ηλικιωμένων, ισχυρίζονται ότι τα νοσοκομεία σε όλη τη Βρετανία μπορεί να χρησιμοποιούν την αμφιλεγόμενη πρακτική για να εξοικονομηθούν χρήματα.

Η πρακτική ‘Liverpool Care Pathway’ (‘Μονοπάτι Φροντίδας του Λίβερπουλ’), που χρησιμοποιείται από το 29 τοις εκατό των ασθενών που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους σε κάποιο νοσοκομείο, κατακρατούν υγρά και φάρμακα στην τελική φάση της ζωής του ασθενούς.

Η πρακτική αυτή υποστηρίζεται από το Υπουργείο Υγείας.

Αλλά οι έξι εμπειρογνώμονες λένε στην Daily Telegraph ότι στους ηλικιωμένους, ο φυσικός θάνατος είναι πιο συχνά χωρίς πόνο και αγωνία.

Η ομάδα προειδοποίησε ότι δεν έχουν αποκτήσει όλοι οι γιατροί τη σωστή συναίνεση από τους ασθενείς και δεν καταφέρνουν να ρωτήσουν σχετικά με το τι θα ήθελαν, ενώ είναι ακόμη σε θέση να αποφασίσουν.

Οι γιατροί λένε ότι αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση ασθενών που κουβαλάνε μια κάρτα που δηλώνει ότι δεν θέλουν τη θεραπεία αυτού του «μονοπατιού» τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους.

Ένας από τους υπογράφοντες την επιστολή αυτή, ο Δρ Gillian Craig, συνταξιούχος γεροντολόγος και πρώην αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Ιατρικής Δεοντολογίας, δήλωσε στην εφημερίδα: «Αν είσαι κυνικός με αυτό, όπως είμαι κι εγώ, μπορείς να το δεις ως ένα μέτρο μείωσης του κόστους, αν δεν θέλεις τα κρεβάτια σου να γεμίσουν με ηλικιωμένους. "

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε: «Οι άνθρωποι που φτάνουν στο τέλος της ζωής τους πρέπει να έχουν δικαίωμα σε υψηλής ποιότητας, συμπονετικής και αξιοπρεπούς φροντίδας.

«Η Liverpool Care Pathway (LCP) δεν είναι για την εξοικονόμηση χρημάτων. Πρόκειται για ένα καθιερωμένο και σεβαστό εργαλείο που συνιστάται από το NICE (Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής) και έχει τη συντριπτική υποστήριξη από τους κλινικούς ιατρούς στην χώρα μας και στο εξωτερικό.
«Στην απόφαση να χρησιμοποιηθεί το μονοπάτι πρέπει να συμμετέχουν οι ασθενείς και τα μέλη της οικογένειάς τους, και η κατάσταση του ασθενούς πρέπει να παρακολουθείται στενά.

«Αν, όπως συμβαίνει μερικές φορές, ένας ασθενής παρουσιάσει βελτίωση, βγαίνει από το μονοπάτι LCP, ανεξάρτητα ποια θεραπεία του ταιριάζει καλύτερα στις νέες ανάγκες του.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: