Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Πιθανή επαφή με εξωγήινους αυτόν τον αιώνα, βλέπει κορυφαία Βρετανίδα φυσικός


Daily Mail / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Να μια επιστημονική πρόβλεψη που θα κάνει τον Steven Spielberg χαρούμενο (και πιο πλούσιο): Θα μπορούσαμε να έχουμε επαφή με τους εξωγήινους σε λιγότερο από 100 χρόνια.

Σύμφωνα με μια από τις κορυφαίες φυσικούς της Μ. Βρετανίας, οι εξωγήινοι είναι ένα θέμα για τις κυβερνήσεις, και όχι για το Χόλιγουντ, οι οποίες θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για την πρώτη εξωγήινη συνάντησή μας.

Μιλώντας στο συνέδριο Euroscience Open Forum στο Δουβλίνο, η Jocelyn Bell Burnell είπε: «εγώ υποπτεύομαι ότι πρόκειται να βρούμε σημάδια μιας άλλης ζωής, κάπου αλλού, ίσως ακόμη και ευφυούς ζωής, μέσα στον επόμενο αιώνα.

Πόσο καλά προετοιμασμένοι είμαστε; Έχουμε σκεφτεί πώς θα τους προσεγγίσουμε; Θα πρέπει να τους βάλουμε σε ένα ζωολογικό κήπο, να τους τρώμε, να τους στείλουμε το στρατό για να τους φέρουν τη δημοκρατία;

Είπε ότι είναι νομίζουμε ότι θα βρούμε εξωγήινη ζωή, εκεί που βρίσκουμε βραχώδεις πλανήτες με διοξείδιο του άνθρακα και του όζοντος στην ατμόσφαιρα. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Αν έχουμε την υποψία ότι υπάρχει νοήμων ζωή εκεί έξω, θα κάνουμε κάτι εμείς να τους γίνουμε γνωστοί, ή όχι; «Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σχετικά με το ποιος θα το πει πρώτος, ο Τύπος, ο πρωθυπουργός, ο Πάπας; Θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε από τώρα».

Ωστόσο, είπε ότι ακόμα και αν βρούμε σημάδια εξωγήινης ζωής, είναι πιθανό να χρειαστούν δεκαετίες για να μιλήσουμε μαζί τους από τη Γη μέσω του ραδιοφώνου ή λέιζερ.

Η καθηγήτρια Burnell είπε: «Τίποτα δεν μπορεί να ταξιδέψει γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός. Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για συνομιλίες που θα μπορούσαν να πάρουν 50 ή 100 χρόνια.

Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι σχεδόν το ήμισυ των Βρετανών πιστεύουν στα μικρά πράσινα ανθρωπάκια.

Η δημοσκόπηση σε περισσότερους από 2.000 άνδρες και γυναίκες από την Royal Society διαπίστωσε ότι το 44 τοις εκατό είναι της γνώμης ότι η εξωγήινη ζωή υπάρχει και περισσότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπε ότι θα πρέπει να ψάχνουμε ενεργά και να προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τους εξωγήινους.

Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι σχετικά με το αν θα πρέπει να διαφημίζουμε την παρουσία μας στους κατοίκους άλλων πλανητών.

Μερικοί λένε ότι αν ενημερώσουμε εχθρικούς εξωγήινους για την ύπαρξή μας, κινδυνεύουμε να δεχτούμε εισβολή η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στο τέλος της ζωής στη Γη.

Λένε ότι αν οι εξωγήινοι έχουν την τεχνολογία για να διασχίσουν το διάστημα για να επικοινωνήσουν μαζί μας οποιαδήποτε άμυνα που έχουμε, θα είναι σχεδόν άχρηστη.

 
Και ο Stephen Hawking έχει προειδοποιήσει ότι οι εξωγήινοι μπορεί να λεηλατήσουν τη Γη για τους πόρους της.

Υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφύγουμε την επαφή, είπε: «Δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να δούμε πώς η ευφυής ζωή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι που δεν θα θέλαμε να συναντήσουμε.

 «Αν μας επισκεφθούν εξωγήινοι, το αποτέλεσμα θα ήταν όπως όταν ο Κολόμβος αποβιβάστηκε στην Αμερική, κάτι που τελικά, δεν αποδείχτηκε καλό για τους ιθαγενείς Αμερικανούς.

Διάβασε σχετικά στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ:



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: