Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Μουράτοφ: Συζητείται σοβαρά η δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος


Ο Γκεόργκι Μουράτοφ (Георгий Мурадов) είναι πρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Από το περιοδικό CRASH που κυκλοφορεί (τ. 15) - Συνέντευξη στην Κάτια Τσιμπλάκη

«Πόσο εφικτό θεωρείτε, κ. Μουρότοφ, το σενάριο να δημιουργηθεί ένα νέο νόμισμα» τον ρωτήσαμε παραπέμποντας στο σχετικό άρθρο του «Εconomist» το 1988 με τίτλο «Ετοιμαστείτε για ένα Παγκόσμιο Νόμισμα - Ετοιμαστείτε για τον Φοίνικα», που ουσιαστικά προεξοφλούσε την πτώση του ευρώ (πριν αυτό επιβληθεί ως κοινό νόμισμα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.), μέχρι το 2018 (βλέπε και σχετικό άρθρο εδώ).

«Ναι, συζητείται έντονα, γιατί και με το δολάριο είχαμε προβλήματα πριν από τρία χρόνια και με το ευρώ έχουμε πρόβλημα. Γι’ αυτό μιλάμε οι χώρες του BRIC (σ.σ.: εννοώντας το διεθνή πολιτικό οργανισμό που πήρε το όνομά του από τα αρχικά των χωρών που τον αποτελούν, δηλαδή τη Βραζιλία,τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα) για μια universal currency union», εξηγεί ο κ. Μουράτοφ και συνεχίζει: «Αυτό όμως είναι άλλο θέμα με το εάν θα παραμείνει η Ελλάδα ή όχι στην Ευρωζώνη. Πρόκειται για έναν τρόπο συναλλαγών μεταξύ των νομισμάτων διάφορων χωρών, μια ενιαία μονάδα χρηματοοικονομικής συναλλαγής, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί για να υπάρχει σταθερότητα στην οικονομική δραστηριότητα στον κόσμο. Αυτό, νωρίτερα ή αργότερα, πιστεύω ότι θα γίνει. Η δημιουργία μιας παγκοσμιοποιημένης μονάδας χρηματοοικονομικών συναλλαγών (universal currency union) είναι μια κατεύθυνση που ακολουθείται, διότι δεν μπορεί ο κόσμος να εξαρτάται ούτε από ένα συνάλλαγμα ούτε από το ευρώ, ούτε από το δολάριο, αλλά πρέπεινα υπάρχει κάποια σταθερή βάση για τις συναλλαγές στον οικονομικό τομέα. Το σύνθημα της παγκοσμιοποίησης προς το παρόν είναι μόνο σύνθημα. Παγκοσμιοποίηση θα υπάρχει τότε που οι οικονομίες μας θα είναι ανοιχτές, τα σύνορα θα είναι ελεύθερα για τουρισμό, για επικοινωνία, αλλιώς είναι ή κάτι περιφερειακό - π.χ., παγκοσμιοποίηση μέσω του δυτικού κόσμου – ή κάτι φανταστικό, που δεν υλοποιείται».

Διαβάστε σχετικά:
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://afipnisoy.blogspot.com/2012/07/rihanna-jay-z-nwo.html