Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Νέο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα θέλει η Γαλλία


Η Γαλλία θα βοηθήσει για τη μετάβαση σε ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που θα βασίζεται σε «πολλά διεθνή νομίσματα», είπε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών.

Η Γαλλία, ως η χώρα που είναι επικεφαλής της ομάδας των 20 χωρών, (G 20) θα βοηθήσει για τη μετάβαση σε ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που θα βασίζεται σε «διάφορα διεθνή νομίσματα», δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ (Christine Lagarde).

Η Lagarde, μιλώντας μπροστά στους υπουργούς οικονομικών της Ομάδας των 20 που συνήλθαν στο Παρίσι την Παρασκευή και το Σάββατο, είπε ότι ο κόσμος πρέπει να περάσει από το «μη νομισματικό σύστημα» που υπάρχει τώρα σε ένα που θα «βασίζεται σε πολλά διεθνή νομίσματα».

Κατά συνέπεια, η Γαλλία θέλει να δει λιγότερη ανάγκη για τις χώρες, ιδίως των αναδυόμενων οικονομιών, να συσσωρεύουν τεράστια συναλλαγματικά διαθέσιμα, είπε.

Την ίδια στιγμή, οι διεθνείς ροές κεφαλαίων θα πρέπει να ρυθμίζονται καλύτερα και ο ρόλος των Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (Special Drawing Rights) που εκδίδονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να ενισχυθούν με την προσθήκη του γιουάν της Κίνας στο σύστημα.

Η Κίνα, της οποίας η οικονομική άνθηση την ανέβασε στη δεύτερη θέση μόνο πίσω από τις ΗΠΑ σε μέγεθος και ξεπερνώντας την Ιαπωνία, έχει συσσωρεύσει τεράστια αποθέματα συναλλάγματος πάνω από 2,5 τρισεκατομμύρια δολαρίων στο πίσω μέρος των συνεχών εμπορικών πλεονασμάτων και των εισροών ξένων κεφαλαίων.

Η Ουάσινγκτον, λέει ότι η συσσώρευση αντανακλά μια άδικη υποτίμηση του γιουάν, μία κατηγορία που το Πεκίνο απορρίπτει.

Η Γαλλία έχει ήδη δηλώσει ότι θα ήθελε να δει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα να μειώνει την εξάρτησή του από το δολάριο για μια πιο ευρεία ρύθμιση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: