Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

ΗΠΑ: «Οι Ισραηλινοί σοδομίζουν και σκοτώνουν Παλαιστίνιους και οι χριστιανοί σιωπούν», λέει η Candace Owens

LifeSiteNews / ΚΟ

Καθώς τα βασανιστήρια, οι βιασμοί και σοδομισμοί Παλαιστινίων κρατουμένων από Ισραηλινούς επιβεβαιώνονται πλέον δημόσια στον ισραηλινό και δυτικό Τύπο, η Αμερικανίδα καθολική σχολιάστρια Candace Owens κάλεσε «τους συναδέλφους της Χριστιανούς podcasters και πολιτικούς να τους καταδικάσουν» πιστεύοντας όμως ότι «θα περιμένει πολύ καιρό» για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η Όουενς - η οποία σταμάτησε την συνεργασία της με το Daily Wire, στο οποίο ήταν πολύ δημοφιλής, τον περασμένο Μάρτιο, όταν εναντιώθηκε στην αμερικάνική υποστήριξη στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και ήρθε σε διαμάχη με τον Σιωνιστή συνιδρυτή του καναλιού Ben Shapiro - αναφερόταν σε αναφορές του ισραηλινού Τύπου ότι ένας κρατούμενος εισήχθη στο νοσοκομείο αφού «υπέφερε από ρήξη εντέρου, σοβαρό τραυματισμό στον πρωκτό, βλάβη στους πνεύμονες και σπασμένα πλευρά».

Υπήρχε και μια δεύτερη αναφορά σε ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό ότι οι Ισραηλινοί βασανιστές έβαλαν «μια τηλεφωνική συσκευή» στο ορθό του θύματος μαζί με «πρόσθετα αξεσουάρ» και του έκαναν κλήση.

Η Όουενς τόνισε στο podcast της την 1η Αυγούστου ότι πρόκειται για Παλαιστίνιους κρατούμενους, που σημαίνει «άτομα που δεν έχουν συλληφθεί ή δικαστεί ή έχουν περάσει από το δικαστικό σύστημα. Απλώς κρατούνται, πιθανώς για ανάκριση».

Βίντεο από τέτοια κακοποίηση στο κέντρο κράτησης Sde Teiman, που βρίσκεται στην έρημο Negev, κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη από το Ισραηλινό Channel 12 και δείχνει έναν Παλαιστίνιο να επιλέγεται από περίπου τριάντα άλλους που ήταν όλοι ξαπλωμένοι στο πάτωμα με τα χέρια δεμένα και τα μάτια καλυμμένα. και να καλύπτεται πίσω από ασπίδες ΜΑΤ όπου συνέβη η προφανής κακοποίηση.

Οι αναφορές τέτοιων βασανιστηρίων ήταν κοινές εδώ και πολύ καιρό, αν και δίνεται ελάχιστη προσοχή. Τον Ιούνιο, οι New York Times ανέφεραν πώς ένας επαγγελματίας ιατρός κρατήθηκε από  Ισραηλινούς στη Γάζα, του φόρεσαν τα εσώρουχα, του έδεσαν τα μάτια, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο Sde Teiman. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, Ισραηλινοί στρατιώτες εισχώρησαν στο ορθό του ένα μεταλλικό ραβδί, προκαλώντας τρομερή αιμορραγία και αφήνοντάς τον «αφόρητο πόνο».

Μια έκθεση του ΟΗΕ που εκδόθηκε στις 31 Ιουλίου διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 53 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στα κρατητήρια από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, χωρίς να έχουν απαγγελθεί έρευνες ή κατηγορίες. Συνολικά περίπου 9.440 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν τεθεί υπό κράτηση από τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και ακόμη και το Ισραήλ, σε μια «παρατεταμένη μυστική και ανεπιφύλακτη κράτηση» με βασανιστήρια και κακοποίηση σε όλα τα κέντρα κράτησης του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων ξυλοδαρμών, πνιγμών και ηλεκτροπληξίας.

Σύμφωνα με την Όουενς, μετά τη δημοσιότητα της πρώτης υπόθεσης, ξεκίνησε  έρευνα μόνο «αφού ασκήθηκε αρκετή πίεση από το εξωτερικό και όχι επειδή οι ισραηλινές αρχές θεώρησαν ότι αυτό ήταν το ηθικά λάθος που συνέβαινε στον κρατούμενο».

Έτσι, εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες συνελήφθησαν για τον προφανή βίαιο βιασμό κάτι που πυροδότησε αντιδράσεις στο Ισραήλ με έναν όχλο 'ακροδεξιών' να εισβλάλει στο κέντρο κράτησης και σε ένα στρατιωτικό δικαστήριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις.

Μέσα επίσης στην Κνεσέτ (Κοινοβούλιο), ο Hanoch Milwidsky, μέλος του κόμματος Likud του Νετανιάχου, ρωτήθηκε εάν ήταν νόμιμο «να τοποθετείται ένα ραβδί στο ορθό ενός ατόμου» και απάντησε κατηγορηματικά: «Ναι! Εάν είναι ένας Νούχμπα [μαχητής της Χαμάς], τα πάντα είναι θεμιτά να γίνουν! Τα πάντα!"

Μετά τη δημοσιότητα από τον άγριο βιασμό, ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Bezalel Smotrich ζήτησε να λογοδοτήσουν, όχι οι δράστες, αλλά το άτομο που κατέγραψε και έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο. Απαίτησε, «άμεση ποινική έρευνα για τον εντοπισμό εκείνων που διέρρευσαν το βίντεο που είχε σκοπό να βλάψει τους στρατιώτες και που ζημίωσε το Ισραήλ απέναντι στον κόσμο και να εξαντλήσει την πλήρη αυστηρότητα του νόμου εναντίον τους».

Σύμφωνα με τον καθηγητή και συγγραφέα του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Δρ. John Mearsheimer, τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ακραίες μεταξύ του πληθυσμού του Ισραήλ.

«Είναι πολύ αξιοσημείωτο το πόση υποστήριξη υπάρχει για αυτή τη συμπεριφορά», είπε σε συνέντευξή του την Πέμπτη. «Το κανάλι 12 στο Ισραήλ διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα ρωτώντας τους Ισραηλινούς εάν πίστευαν ότι είναι εντάξει ένας Ισραηλινός να βιάσει έναν «τρομοκράτη». Το 47% των Ισραηλινών είπε ότι είναι εντάξει και το 42% είπε ότι δεν είναι εντάξει.

«Έχω υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος απαρτχάιντ», συνέχισε ο καθηγητής. «Και για να διοικήσετε ένα κράτος απαρτχάιντ, πρέπει να μετατρέψετε τους Παλαιστίνιους σε υπάνθρωπους» και να τους συμπεριφέρεστε σαν να «είναι ζώα».

«Οι Ισραηλινοί βασανίζουν κρατούμενους, κάνουν τρομερά πράγματα στους Παλαιστίνιους για πολύ, πολύ καιρό. Και αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου είναι ότι αυτές οι τρομερές πρακτικές που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί εναντίον των Παλαιστινίων ενισχύθηκαν», εξήγησε ο ειδικός στην εξωτερική πολιτική. «Μην ξεχνάτε ποτέ το γεγονός ότι αυτοί οι κρατούμενοι αντιμετωπίζονταν με τον πιο βάναυσο τρόπο και πριν από τις 7 Οκτωβρίου».

                  

Ο συγγραφέας και αρθογράφος Max Blumenthal επιβεβαίωσε ότι πολλοί Ισραηλινοί υποστηρίζουν ανοιχτά τους «βιασμούς ανδρών Παλαιστινίων κρατουμένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης» όπως στο Sde Teiman, το οποίο «το Ισραήλ δημιούργησε μετά τις 7 Οκτωβρίου για άνδρες που απήχθησαν από τη Γάζα».

«Στον κόσμο στο Ισραήλ λένε ότι όλοι πάνε εκεί προέρχονται από τη «Νούχμπα», τη μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Χαμάς που «έσφαζε μωρά» και «βίαζε γυναίκες» στις 7 Οκτωβρίου», είπε. «Το γεγονός είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι απλοί αθώοι Παλαιστίνιοι».

«Δεν υπάρχει βιντεοκασέτα από την 7η Οκτωβρίου που να δείχνει μαχητές της Χαμάς να επιτίθενται σεξουαλικά σε Εβραίες γυναίκες. Δεν υπάρχει μαρτυρία. Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Αλλά εδώ έχουμε ξεκάθαρα στοιχεία» για τους Ισραηλινούς που σοδομίζουν Παλαιστίνιους κρατούμενους», παρατήρησε ο Εβραίος δημοσιογράφος.

Απευθυνόμενη στους συναδέλφους της Χριστιανούς πολιτικούς και ειδικούς της Δύσης που δεν μιλούν ανοιχτά εναντίον τέτοιων φρικαλεοτήτων, η Όουενς έλαβε το παράδειγμα του «εξαιρετικά φιλοϊσραηλινού» Εβραίου Σιωνιστή podcaster Shaiel Ben-Ephraim, ο οποίος, όπως είπε, «έφτασε στη στιγμή που δεν μπορούσε να κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα».

«Και αυτό για το οποίο μιλάω είναι να λέω συνεχώς ψέματα ή να προσποιούμαι ότι είμαι τυφλός σε αυτό που συμβαίνει», είπε προχωρώντας διαβάζοντας ένα εκτενές tweet από τον Μπεν-Εφραίμ, ο οποίος συνειδητοποίησε ότι είχε υποβληθεί σε τερατώδη ψέματα από τους φίλους του Σιωνιστές.

Στις 29 Ιουλίου δημοσίευσε:

«Νιώθω ανόητος και ντροπιασμένος. Τον Μάιο, βγήκε μια αποκάλυψη στο CNN που περιγράφει λεπτομερώς τις καταχρήσεις στο Σντε Ταϊμάν. Στη συνέχεια, οι NYT δημοσίευσαν το δικό τους άρθρο σχετικά με αυτό. Και οι δύο υποστηρίχθηκαν από ισραηλινές πηγές, διασταυρώθηκαν με παλαιστινιακές.

Τις απέρριψα επειδή οι κυβερνητικές μου πηγές και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τα διέψευδαν. Σε όλη μου τη ζωή μου πίστευα ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν εναντίον του Ισραήλ. Ότι ήταν όλοι αντισημίτες.

Σήμερα όμως κατάλαβα πόσο μου είπαν ψέματα. Η χώρα μου. Οι φίλοι μου. Τα μέσα μου. Σήμερα, πολλοί από τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα και που αρνήθηκαν αυτούς τους ισχυρισμούς παραδέχτηκαν ότι ήταν αληθινοί.

Και το χειρότερο; Τίποτα από όλα αυτά δεν ήρθε στο φως επειδή ο Ισραηλινός Στρατός και η κυβέρνηση άλλαξαν ξαφνικά. Ήρθαν στο φως επειδή η πίεση από το Ηνωμένο Βασίλειο, το ICC (Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο) και το ICJ (Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) γινόταν πολύ μεγάλη για να αγνοηθούν. Αυτό θα έφερνε τον Νετανιάχου, τον Γκάλαντ και τον Αρχηγό του Επιτελείου σε σοβαρό πρόβλημα. Έτσι τελικά είπαν την αλήθεια. Ότι το Ισραήλ βασανίζει συστηματικά κρατούμενους. Ότι αυτή η σεξουαλική κακοποίηση είναι αρκετά συνηθισμένη εκεί. Ότι άνθρωποι βασανίστηκαν μέχρι θανάτου.

Το χειρότερο από όλα, πολλοί από τους ανθρώπους εκεί ήταν αθώοι. «Τους πήρε η μπάλα» τυχαία. Δεν υπήρχε πραγματική διαδικασία επαλήθευσης πριν υποβληθούν σε αυτή την κόλαση. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

«Πώς νιώθετε;» ρώτησε η Candace. «Για μένα, υπάρχει ένα όριο. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω πλέον την ανθρωπιά μου. Δεν πρόκειται πλέον να το βλέπω ως προς το αν αυτός είναι Ισραηλινός ή Παλαιστίνιος. Απλώς θα πω ότι το λάθος είναι λάθος».

«Δεν με νοιάζει ποια θρησκεία έχεις. Δεν με νοιάζει τι φυλή είσαι. Δεν με νοιάζει ποια είναι η εθνικότητα σου. Είναι λάθος άνθρωποι που κρατούνται να βιάζονται, να σοδομίζονται», είπε.

«Απλά αναρωτιέμαι, πού είναι ο χριστιανικός κόσμος;» ρώτησε. «Είναι ένα πρόβλημα για μένα όταν κοιτάζω ψηλά και βλέπω ανθρώπους που ξέρω ότι είναι υπέροχοι άνθρωποι, που ξέρω ότι αγαπούν τον Κύριο, που διαφωνούν με τις εκτρώσεις, αλλά σιωπούν αν το θέμα αφορά το Ισραήλ».

«Έχουμε ανθρώπους με απήχηση, ανθρώπους που έχουν πλατφόρμες, ανθρώπους που κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια ετησίως, που αρνούνται να καταδικάσουν κάτι τόσο ηθικά εξωφρενικό όσο ο σοδομισμός ανθρώπων στους οποίους δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον τους.

«Δεν θέλω να είμαι ψεύτικη Χριστιανή. Δεν θέλω να είμαι «χριστιανή μέχρι ενός σημείου...»».

«Με κάνει να αμφισβητώ, πιστεύεις πραγματικά στον Χριστιανισμό; Υποτάσσεσαι πραγματικά στον Χριστό; Αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η στιγμή τώρα, τα χρήματα, οι καλοί τίτλοι, αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η δουλειά και η καριέρα, τότε μου φαίνεται ότι το μόνο που πιστεύεις είναι αυτή η ζωή», κατέληξε.

ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: