Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Όταν οι κομμουνιστές σταύρωναν ιερείς

ΚΟ: Μια ωδή στην μνήμη, που γίνεται ολοένα και πιο κοντή. Συλλογή άρθρων και φωτογραφιών μιας εποχής που κάποιοι - επιλεκτικά- θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη του ελληνικού λαού, περιφέροντας ταυτόχρονα τον μπαμπούλα του "νεοναζισμού". Επικαλούμενοι μάλιστα, τις χριστιανικές τους ευαισθησίες... Διατηρήθηκε το ύφος των συγγραφέων.
 
«...Τους διέταζα να γδυθούν κι ύστερα τους έβαζα να γονατίζουν στο χώμα και να σκύψουν το κεφάλι πάνω σε μεγάλες πέτρες, που είχα αραδιάσει έξω από τα διυλιστήρια της Ούλεν. Τότε έπαιρνα ένα τσεκούρι και τους έδινα μια τσεκουριά πίσω στο κεφάλι και αν δεν τους αποτελείωνα με την πρώτη, τους έδινα και δεύτερη και τρίτη ώσπου «να τα βροντήξουν». Άλλα παλικάρια, όπως ο Τζογανάκος και ο Μακαρονάς, τους έδιναν μερικές μαχαιριές στην καρδιά και κατόπιν ερχόταν αλλουνού η σειρά. Όταν κουραζόμουν, έπαιρνε άλλος τη θέση μου...». - Στέφανος Λιόλιος. Απόσπασμα καταθέσεως ενός δημίου του ΕΛΑΣ και της «εθνικής αντίστασης».

 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (Ταμείο Ασφαλίσεως Κλήρου Ελλάδος), ιδού ποιός έσφαζε τους ιερείς κατά την Κατοχή: 26 ιερείς δολοφονήθηκαν από τους Βούλγαρους επιδρομείς, 20 ιερείς δολοφονήθηκαν από τους Ιταλούς φασίστες, 75 ιερείς από τους Γερμανούς ναζιστές και… 224 (!!!) από το ΚΚΕ, το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ. Φυσικά και μετά το τέλος της Κατοχής οι κομμουνιστές συνέχισαν με την ίδια και μεγαλύτερη αγριότητα το “έργο” τους.
 
Ιερεύς Χρήστος Ζησούλης. Εδολοφονήθη από τους συµµορίτας µε κτυπήµατα στην κεφαλή.
 
Ο ιερεύς και διδάσκαλος Νικόλαος  Καράπας εξ Αλλάλης Ευβοίας.Την 1ην Ιουνίου 1944 οι κοµµουνισταί τον εδολοφόνησαν κτυπώντας τον µε ρόπαλο.
 
Ιερεύς Αθανάσιος Γεράσης εξ Αξάρακος Κονίτσης.Την 1Οην Φεβρουαρίου 1948, µετά από βασανιστήρια κατεκρεουργήθη από τους κοµµουνιστάς, διότι διέσωσε 25 παιδιά από το παιδοµάζωµα.Οι κοµµουνισταί θα σφάξουν, θα ακρωτηριάσουν και θα σταυρώσουν (!) 450 ιερείς.Ο Θεός ας αναπαύση την ψυχήν τους.
 
Ο ιερεύς της Στιµάγκας Νικόλας  Μπερτσεκάς συνελήφθη από το ΚΚΕ την 25  Μαρτίου 1944. Αφού του ξερίζωσαν τα νύχιακαι του τσάκισαν τα κόκκαλα µε καδρόνια,τον έπνιξαν στα λασπόνερα ενός  λάκκου.Ο Θεός ας αναπαύση την ψυχήν του.
 
Ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Λυμπρίτης. Σφαγιάσθηκε απο το ΚΚΕ τον Δεκέμβριο του 1944
 
Σωκράτης Καράπας, 18 ετών, μαθητής. Την 8η Ιουνίου 1944, οι κομμουνιστές τον κατακομμάτιασαν με μαχαίρια. Το έγκλημά του; Ήταν γιός ιερέα!

Εδώ και μια ιστορική φωτογραφία με οπλισμένους παπάδες. Σκεφτείτε σε τι σημείο έφεραν οι κομμουνιστές τους ιερείς ώστε αυτοί να αναγκαστούν να πάρουν τα όπλα για να προστατευθούν.

Η σταύρωση του παπα-Σκρέκα από τους κομμουνιστές

Όταν στη χώρα μας ξέσπασε η ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία, ως βασικοί στόχοι εξολόθρευσης των άθεων συμμοριτών, επιλέχθηκαν οι ιερείς. Αρκετοί από αυτούς, αντιλαμβανόμενοι τον θανάσιμο κίνδυνο έφυγαν απο τα χωριά τους και κατέβηκαν στις πόλεις, όπου υπήρχε περισσότερη ασφάλεια. Πολλοί όμως, μη πιστεύοντας οτι κάποιος Έλληνας (όπως νόμιζαν) θα μπορούσε να τους βλάψει, και αφού κανέναν δεν πείραζαν παρά μόνον επιτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, έμειναν. Από αυτούς, εκατοντάδες δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο, όπως επί Νέρωνα και Διοκλητιανού. Μάλιστα αρκετοί σταυρώθηκαν. Όμως κανενός το μαρτύριο δεν μοιάζει τόσο με το Θείο Δράμα, όσο του ιερέα Γιώργου Σκρέκα.

Ο Γεώργιος Σκρέκας ήταν εφημέριος του χωριού Μεγάρχη Τρικάλων, πολύτεκνος, πατέρας 6 παιδιών (το μεγαλύτερο ήταν 12 ετών και το μικρότερο αβάπτιστο). Την 27η Μαρτίου 1947, ο ιερέας πληροφορήθηκε οτι οι εαμοκομμουνιστές Μεγάρχης έκαμαν συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε να τον απογυμνώσουν από κάθε περιουσιακό στοιχείο. Όντως, τη νύχτα της 27ης προς 28η Μαρτίου μετέβηκαν οι λησταντάρτες στο σπίτι του και του αφαίρεσαν τα πάντα.

Μη αρκούμενοι όμως σε αυτά, αφού άδειασαν τους στάβλους από τα ζώα και ανάγκασαν τον πατέρα και τον θείο του ιερέα να πάνε τα ζώα στο χωριό Πρόδρομος μαζί με δύο λησταντάρτες, έκλεισαν τον ιερέα μέσα στον στάβλο και άρχισαν να τον δέρνουν άγρια, ζητώντας του κι άλλα χρήματα. Η γυναίκα του, ακούγοντας τις φωνές και τις κραυγές του άνδρα της, έτρεξε στον ιούδα Αθανάσιο Ίτσιο, κομμουνιστή από τα σπουδαιότερα στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και σε άλλα μέλη της “αυτοάμυνας” Μεγάρχης. Με δάκρυα τους εκλιπαρούσε να ελευθερώσουν τον σύζυγο της και να πάψουν να τον χτυπούν. Δυστυχώς, ο εν λόγω ιούδας και οι άλλοι δεν θέλησαν να ακούσουν τα παρακάλια της και δεν έκαναν τίποτα για τον συλληφθέντα.

Την ίδια νύχτα παρέλαβαν τον ιερέα Γιώργο Σκρέκα αιμόφυρτο, ημίγυμνο και ξυπόλητο και τον οδήγησαν στο χωριό Γοργογύριο. Ο μελλοθάνατος ζήτησε να δει τον εκεί ιερέα. Με δάκρυα στα μάτια είπε στον ιερέα που ήρθε να τον παρηγορήσει: “Ο Θεός γνωρίζει τι θ’ απογίνω. Αν με το μαρτύριο με καλεί δίπλα Του, ας είναι ευλογημένο το όνομα Του, ας γίνει το θέλημα Του”.

Κατόπιν τον παρέλαβαν έφιπποι λησταντάρτες και τον έσυραν πεζό μέχρι το χωριό Τύρνα. Δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά τον μετέφεραν σε άθλια κατάσταση πρώτα στο Ξυλοπάροικο και μετά στο Νεραϊδοχώρι. Εκεί τον βασάνιζαν από το Σάββατο του Λαζάρου, μέχρι την Μ.Παρασκευή (11 Απριλίου 1947). Γυναίκες συμμορίτισες, που η δυσοσμία τους φτάνει μέχρι το Νότι ο Πόλο του έλεγαν “γιατί δεν προσεύχεσαι στο Χριστό να έρθει να σε σώσει;”, οι δε δήμιοι πιο ωμά “Εσύ που πιστεύεις στο Χριστό, θα σε σταυρώσουμε σαν Εκείνον την ίδια μέρα”.

Αυτό που έγινε πριν 2 χιλιετηρίδες στον Γολγοθά, επαναλήφθηκε στην Πίνδο. Μεγάλη Παρασκευή, και οι συμμορίτες έσυραν τον βασανισμένο ιερέα στον Σταυρικό θάνατο. Τον σταύρωσαν επάνω σε ένα έλατο που είχε το σχήμα σταυρού. Του τρύπησαν τη δεξιά πλευρά με ξιφολόγχη και άνοιξαν πληγές στο μέτωπο του με περόνια. Οταν ξεψύχησε, έρριξαν το γυμνό σώμα του σε μια χαράδρα και το σκέπασαν με πέτρες και κλαδία, για να κρύψουν το έγκλημα τους.

Όταν απελευθερώθηκε το Νεραϊδοχώρι από τον Ελληνικό στρατό, ο αξιωματικός Νικόλαος Χόνδρος αναζήτησε και βρήκε το λείψανο του Μάρτυρα. Το μετέφερε στα Τρίκαλα, όπου έγινε πάνδημη κηδεία. Το φέρετρο του συνόδευαν 60 ιερείς, ψάλλοντας “Εγώ γαρ τα στίγματα του Κυρίου εν τω σώματι μου βαστάζω”.

Ο ιερέας Γεώργιος Σκρέκας, στα πλαίσια της “συμφιλίωσης” δεν ανακηρύχθηκε Άγιος από την Εκκλησία μέχρι σήμερα. Μακάρι από εκεί ψηλά που βρίσκεται να μας βοηθάει και να μας προστατεύει από τον Σατανά και τους οπαδούς του.
 
- Τα παραπάνω συγκλονιστικά γεγονότα επιβεβαιώνει και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης:

"Όταν ήμουν ιεροκήρυκας - σας ομιλώ με παραδείγματα που αντλώ από μία ιστορία πενήντα ετών, μισού αιώνος - έφθασα σ’ ένα χωριό των Γρεβενών. Βρίσκω τον ιερέα θλιμμένο, πονεμένο, κλαμένο. - Τι έχεις; - Το χωριό μου δεν πιστεύει πια στο Χριστό. - Μην απογοητεύεσαι, λέω, έχε θάρρος· κάτω από τη σταχτη υπάρχει η σπίθα κρυμμένη. —Θέλεις να δεις μου λέει· έλα. Με πάει στο νεκροταφείο. Εκεί τα παιδιά του Μάρξ και του Λένιν, που κυριαρχούσαν τότε, είχαν ξερριζώσει όλους τους σταυρούς από τους τάφους και στη θέση τους είχαν βάλει σφυροδρέπανα και γροθιές! Μισούσαν το σταυρό. Και μόνο σε μια περίπτωση τον «θυμήθηκαν». Ενώ η σταύρωσις ως τρόπος θανατικής καταδίκης έχει προ πολλού καταργηθεί επί των ημερών μας την ξαναχρησιμοποίησαν· σταύρωσαν άνθρωπο! Ήταν ένας ιερεύς του Υψίστου ευλαβής, πιστός κα πολύτεκνος, ο π. Γεώργιος Σκρέκας εφημέριος του χωριού Μεγάρχη Τρικάλων. Άθεοι και άπιστοι τον άρπαξαν από την αγία τραπεζα που ιερουργούσε, τον οδήγησαν σαν άκακο αρνίο έξω απο το χωριό, κ εκεί τον σταυρωσαν πάνω σ’ ένα δέντρο· και ήταν Μεγάλη Παρασκευή, του έτους 1947"!
  
                                  - Σφαγές κληρικών -

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ (συνέχεια)
Α/Α
Ονοματεπώνυμον
Τόπος γεννήσεως
Έτος γεννήσεως
Τόπος και τρόπος μαρτυρίου
16.
Ιερεύς
Σπυρίδων Ξαρχάς
Παλαμάς Δομοκού
1913
Δια να εκδικηθούν το σαμποτάζ που έγινε εις τον σταθμόν Ξυνάδος, οι Ναζί, μαζί με άλλους Έλληνες συνέλαβον και τον Ιερέα Σπ. Ξαρχά. Και ενώ απελευθέρωσαν τους υπολοίπους, εξετέλεσαν μόνο τον Ιερέα, εις ηλικίαν 31 ετών, την 28 Ιουλίου 1944
17.
Ιερεύς
Δημήτριος Κουτσούμπας
Χαλαμβρέζι
1893
Ο Ιερεύς Δημήτριος τελούσε εις τον Ναόν το μνημόσυνο του σκοτωμένου από τους Γερμανούς γιου του, όταν μπήκαν οι ναζί και τον έπιασαν. Τον εφόνευσαν δι' αντίποινα, μαζί με άλλους Έλληνες, την 10 Απριλίου 1944.
18.
Ιερεύς
Γεώργιος Καλώτσος
Καστανιά Φθιώτιδος
1893
Συνελήφθη την 11-4-47 υπό των συμμοριτών του καπετάν Γιώτη και μετεφέρθη εις θέσιν «Πλατανάκια». Υπεβλήθη εις φοβερά και πολυήμερα βασανιστήρια. Του έκοψαν το ένα μετά το άλλο και τα δύο μάγουλα. Ύστερα του τρύπησαν με λόγχη το λαιμό. Από τους φρικτούς πόνους κυλιόταν κατά γής αποσπώντας όλα τα χαμόκλαδα. Τέλος, μία σφαίρα έδωσε τέλος στο μαρτύριο του ιερέως.
19.
Ιερεύς
Αλέξανδρος Λόγιος
Δάφνη Υπάτης
1892
Οι Βουλγαροκομμουνισταί του καπετάν Γιώτη συνέλαβαν τον ιερέα Αλέξανδρο τον Ιούνιο του 1947, μαζί με τον Ιερέα Κ. Μπούστρα, εφημέριο των χωρίων Ανατολή, Άνω Χωμίριανη και Κολοκυθιά. Μετέφεραν και τους δυο στο χωριό Μουσουνίτσα, όπου μετά από φοβερά, και ανήκουστα βασανιστήρια, κατέσφαξαν και τους δύο μαζί. Τα πτώματα τους κατακερματισμένα, ευρέθησαν σε μία χαράδρα.
20.
Ιερεύς
Κωνσταντίνος Μπούστρας
Δάφνη Υπάτης
1909
Βλέπε ανωτέρω.
21.
Ιερεύς
Βασίλειος Δανέλης
Μαρτίνο Λοκρίδος
1898
Εφημέριος εις το χωρίον Λούτσιο Λοκρίδος Συνελήφθη μαζί με άλλους συγχωριανούς του υπό των κομμουνιστοσυμμοριτών του καπετάν Γιώτη και μετά από φρικτά και ανήκουστα βασανιστήρια, κατεσφάγη την 13-1-1948.
22.
Ιερεύς
Μιχαήλ Ενωτιάδης
Καισαρεία Μ. Ασίας
1886
Υπηρετούσε εις τον Πύργον Λαρίμνης όταν στις 12-1-1948 επετέθησαν οι κομμουνιστοσυμμορίτες του καπετάν Γιώτη. Ο Ιερεύς ήταν βαρειά άρρωστος και δεν μπόρεσε να μετακινηθή. Συνελήφθη επί της κλίνης του και ωδηγήθη έξω από το χωριό όπου εξετελέσθη δια πολυβόλου.
23.
Ιερεύς
Σπυρίδων Καραΐνδρος
Δρυμαία Λοκρίδος
1877
Συνελήφθη υπό των συμμοριτών του Ε.Α.Μ.-Ε.Λ.Α.Σ. την 19.1.44 λόγω της εθνικής του δράσεως. Ο ιερεύς ήτο γέρων 67 χρόνων και είχε 13 παιδία. Τον έσυραν μέσα στα χιόνια του Καλλιδρόμου και καθ' οδόν τον βασάνιζαν απάνθρωπα. Έχωναν στα νύχια του μυτερά καλάμια. Του έκοψαν τα δάκτυλα των ποδιών του. Τελικά τον κατέσφαξαν.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
24.
Ιερεύς
Χρίστος Γ. Κακαβάς
Δομιανοί Ευρυτανίας
1876
Οι κομμουνιστοσυμμορίτες του καπετάν Γιώτη συνέλαβαν τον ιερέα στις 27-9-47 εντός της οικίας του. Σιδηροδέσμιο τον οδηγούν στο χωριό Βράχα. Εβδομήντα τριών χρόνων γέροντα τον δέρνουν συνεχώς ενώ το αίμα τρέχει από τις πληγές του. Με ένα μαστίγιο και ένα σιδερένιο ραβδί του ανοίγουν το κεφάλι. Την 1 Οκτωβρίου τον μεταφέρουν σε μία απόκρημνη χαράδρα, στη θέση «Μοναστήρι Βράχας». Τον ανέβασαν επάνω σε ένα σταυρό και του κάρφωσαν, χέρια και πόδια. Τον κτυπούν και τον λογχίζουν. Και έτσι όπως είναι τον γκρέμισαν στη χαράδρα.
25.
Ιερεύς
Αθανάσιος Πιάς
Ελατόβρυοη Ναυπακτίας

Στις 11 Μαΐου 1947 οι κομμουνιστοσυμμορίτες του Καπετάν Γιώτη συνέλαβαν τον ιερέα και πολλούς κατοίκους του χωριού. Οδηγήθηκαν όλοι στο δάσος των Κρυονεριών. στη θέση «Λάλκα» Εκεί άρχισε το μαρτύριο. Έδεσαν τον ιερέα σ' ένα έλατο. Ο δήμιος του Γιώτη άρχισε να λογχίζη τον ιερέα. Πρώτα στην αριστερή ωμοπλάτη. Ύστερα στη δεξιά. Μετά στην κοιλιά. Ο τελευταίος λογχισμός ήταν στο κεφάλι. Το μαρτύριο της πρεσβυτέρας αρχίζει από τη στιγμή αυτή. Μετά από πολυήμερες έρευνες, βρήκε το νεκρό του παπά. Κάτω από κλαδιά και πέτρες, όπου οι δήμιοι του τον είχαν πετάξει μ' ένα σχοινί στο λαιμό.
26.
Ιερεύς
Αργύριος Βούρβας
Βίνιανη Καρπενησίου
1905
Χειροτονήθηκε ιερεύς το 1942 και έγινε εφημέριος του χωριού του. Το 1948, αυτός και πολλοί κάτοικοι του χωριού του, φοβούμενοι τους συμμορίτες κατέφυγαν στο Καρπενήσι. Τον Ιανουάριο του 1949, οι δολοφόνοι του καπετάν Γιώτη κατέλαβαν το Καρπενήσι και άρχισαν γενική σφαγή μεγάλων, μικρών, νηπίων, ανδρών και γυναικών. Ο ιερεύς Βούρβας. αφού υπέστη φρικτά βασανιστήρια κατεσφάγη και μαζί με άλλους πενήντα, ερρίφθη σ' ένα κοινό λάκκο.
27.
Ιερεύς
Δημήτριος Κ. Βαστάκης
Δομιανούς Ευρυτανίας
1900
Στις 18-12-1942 συνελήφθη από τους Ιταλούς και υπεβλήθη σε φρικτά βασανιστήρια πού μόνον οι δολοφόνοι του Κ Κ.Ε. υποβάλλουν τα θύματα τους. Τελείως παραμορφωμένο, με τα χέρια βγαλμένα από τις αρθρώσεις, στις 24-12-42 οι Ιταλοί τον έρριξαν σ' ένα καιόμενο σπίτι και τον έκαψαν ζωντανό.
28.
Ιερομόναχος
Νικόδημος Ραφτογιάννης
Προυσσό Ευρυτανίας
1909
Ιερομόναχος στη μονή Προυσσού. Στις 6-8-1944 συνελήφθη υπό των Γερμανών στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας κοί μετεφέρθη στό Καρπενήσι. Τον κρέμασαν μπροστά στο Γυμνάσιο χωρίς πολλές διαδικασίες για εκφοβισμό των κατοίκων.
29.
Ιερεύς
Κωνσταντίνος Σπανός
Νεράιδα Αγράφων
1893
Συνελήφθη από τους κομμουνιστοσυμμορίτες του καπετάν Γιώτη στο χωριό του, στις 18-4-47, δευτέρα ήμερα του Πάσχα. Τον ωδήγησαν μαζι με άλλους κατοίκους στο βουνό Βουλγάρα Κλειτσού. Υπεβλήθη σε φρικτά και ακατονόμαστα βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Στο τέλος, οι δολοφόνοι του Κ.Κ.Ε. του συνέτριψαν με ρόπαλο το κεφάλι
30.
Ιερεύς
Ηλίας Αλέξιος
Κτημένια Ευρυτανίας
1907
Εφονεύθη υπό των σφαγέων κομμουνιστοσυμμοριτών του καπετάν Γιώτη. στις 9 Ιουνίου 1947 κατά την επίθεσι των προδοτών εναντίον του χωρίου του και ενώ προσπαθούσε να προφύλαξη τις γυναίκες και τα παιδιά από τα πυρά των συμμοριτών του «Δημοκρατικού Στρατού».
31.
Ιερεύς
Θεοφάνης Μπίκας
Δυτ. Φραγκίστα Ευρυτανίας
1907
Στις 25 Ιουλίου 1947 οι δολοφόνοι κομμουνιστοσυμμορίτες του καπετάν Γιώτη συνέλαβαν τον ιερέα την ώρα που έψαλλε τον εσπερινό στην εκκλησία. Τον μετέφεραν στη θέσι «Κληματσίδα» έξω από το χωριό. Χόρτασαν τη μανία τους βασανίζοντας τον φοβερά και τέλος τον σκότωσαν φυτεύοντας του μια σφαίρα στο κεφάλι.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ 

27 σχόλια:

Πρεσβυτέρα Κρίνα-Έλενα είπε...

Εδώ η σταύρωση ενός ρώσου ιερέα από τους σοβιετικούς ομοιδεάτες
http://www.proskynitis.blogspot.gr/2011/04/1-2.html

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινε Ουρανέ, μας προετοιμάζεις για
φρικαλέο Εμφύλιο;
Πώς και ξεθάβεις τέτοιες αποτρόπαιες μνήμες;

SkyWatcher είπε...

Αποτρόπαια είναι μια μνήμη ή μια πράξη;

Ανώνυμος είπε...

Τα απόλυτα συγχαρητήριά μου για μια ακόμη φορά. Κοσμείς το Διαδίκτυο !!

Dustofroad

Ανώνυμος είπε...

ο καπετάν Γιώτης ήταν ο Χαρίλαος Φλωράκης ή κάνω λάθος; Μετενόησε και εξομολογήθηκε στον π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη στο τέλος της ζωής του. Τί να πεις; Κάλιο αργά παρά ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Όποιος ξεχνά την ιστορία του ειναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει.

Νίκος είπε...

Βαθειά συγκλονισμένος για μια ακόμη φορά. Εύγε, Κόκκινε Ουρανέ μου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κάνεις άσχημα που θυμίζεις ασχήμιες από την εποχή ντροπής για τους έλληνες,απλά είμαι της άποψης, ότι κάθε φορά που θυμίζεις κάτι για τη μία πλευρά, οφείλεις να θυμίζεις κάτι και για την άλλη.
καμία πλευρά δεν ήταν αθώα.
εγκλήματα φρικτά έγινες και από τις δύο.
οι σιωνιστές και λοιποί καλοθελητές γελάνε σε βάρος μας κάθε φορά που αποδεικνύουμε ότι συντηρούμε το διχασμό και τους γίνεται το χατήρι στο έπακρο.
Ρεγγίνα

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/11/blog-post_200.html

Αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ πίνακας που παρουσιάζει τον Ομπάμα ως εσταυρωμένο [βίντεο]...

Ανώνυμος είπε...

Προς 6:32.
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα όπως τα λες. Το αιματοκύλισμα το ξεκίνησαν οι ΚΚΕ, είμαστε από τις ελάχιστες χώρες με νόμικο ΚΚΕ, και πλέον η μαρξιστική ιδεολογία όπως πάντα καλυμένη ώστε να μην φαίνεται η σατανική της φύση, εκφράζεται με μύριους τρόπους. Τον συλλογισμό μας τον είχε δώσει με τον καλύτερο τρόπο ο χριστιανισμός, ο κομμουνισμός απλά γύρισε το νόμισμα και φανατίζοντας προκάλεσε τους περισσότερους νεκρούς της ιστορίας στον κόσμο. Αν μιλήσεις με σύγχρονους ακροαριστερούς, που δεν έχουν την δικαιολογία της αμορφωσιάς, θα τρομάξεις από την πνευματική τους ένδεια παρά τα πτυχία τους. Δεν λέω ότι και σε άλλους χώρους δεν υπάρχουν ίδιοι, αλλά πραγματικά οι μόνοι που δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα με σώσουν με το ζόρι, ακόμα και με την χρήση βίας, ότι είναι ανώτεροι γιατί αυτοί τουλάχιστον κάνουν κάτι για το κοινωνικό σύνολο, ότι όποιος είναι θρησκευόμενος είναι τουλάχιστον ηλίθιος, ήταν είναι και θα είναι οι αριστεροί. Γιατί αυτοί σε αντίθεση με έναν Χριστιανό, θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους. Η μαρξιστική ιδεολογία δεν προάγει την ταπεινοφροσύνη αλλά την αλαζονεία. Αυτό το υπογράφω.
Ο μαρξισμός είναι θρησκεία, καταλάβετέ το. Ότι έγινε στον συμμοριτοπόλεμο στην Ελλάδα, γίνεται και τώρα στην Συρία. Πάντού και πάντα οι ίδιοι και τα ίδια. Οι φανατισμένοι είναι παντού οι ίδιοι, είτε πιστεύουν στο Ισλάμ είτε στον Μαρξ, για αυτό και ο κομμουνισμός πολέμησε τόσο πολύ τον ορθόδοξο χριστιανισμό, γιατί δεν μοιάζουν καθόλου.
Συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο,
Κόκκινε Ουρανέ καλή συνέχεια.

cummulus είπε...

Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Προς 8:13
Δεν προσπαθώ να υπερασπίσω τους κουμμουνιστές,αλλά αισθάνομαι υποχρεωμένη να πω κάποια πράγματα.
Ο ΕΔΕΣ και λοιπές παραμφερείς οργανώσεις είχαν διαπράξει μεγάλα εγκλήματα πριν τον εμφύλιο.Παρόλα αυτά και οι δύο πλευρές είναι εξίσου υπεύθυνες. το εαμ όπως και οι λοιπές αριστερές οργανώσεις διέπραξαν εξίσου φρικτά εγκλήματα.
στο δικό μου μυαλό απλά προσπαθώ να βάλω ένα μηδέν στο παρελθόν του διχασμού,αναγνωρίζοντας ως υπεύθυνες εξίσου και τίς δυο πλευρές.
τί νόημα έχει ποιός φταίει λιγότερο ή περισσότερο τώρα πια.
καμία από τις ηγεσίες δεν είχε αγνά κίνητρα και υπό της εντολές μιας και μόνο εξωτερικής δύναμης δρούσαν και οι δύο.
Ο εμφύλιος ήταν μία φρίκη και βρωμούσε από όπου και να τον πιάσεις.
παρακαλώ όλους να βρουν ειρήνη μέσα τους όπως μπορούν, αρκεί να κλείσουν το παρελθόν και από δω και πέρα να βρούμε ομοψυχία.
Αν το δείτε ακόμα και σήμερα, ΧΑ, ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ κλπ πάλι υπό τις εντολές των ίδιων σκοτώνονται μεταξύ τους και προσπαθούν να παρασύρουν τον κόσμο.
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΞΑΝΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΘΟΥΝ ΔΙΑΚΑΩΣ.
Έχεις δίκιο σε κάτι. Υπάρχει τόσο μεγάλη πληροφόρηση που τα ίδια λάθη δεν επιτρέπονται.
Ας κάτσουν οι μεν και οι δε να διαβάσουν με τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά και θα καταλάβουν τί λεώ.
Να είστε καλά όλοι και μακάρι να γίνει το θαύμα.
Να προχωρήσουμε μονιασμένοι από δω και πέρα.
Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.
Κοκκινε Ουρανέ,ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνεις.
Ρεγγίνα

Ανώνυμος είπε...

Φίλη Ρεγγίνα, συμφωνώ με όσα λες, αλλά λάβε υπόψην κάτι. ΕΔΕΣ δεν υπάρχει πλέον, μαρξιστικά ζόμπι κυκλοφορούν ανάμεσά μας όμως, και μιλούν για τα διάφορα δίκαια. Του εργάτη, των μεταναστών, των λαών. Αυτές είναι οι λέξεις τους, και δεν είναι πρόβλημα αυτές καθ'αυτές, αλλά ότι είναι μόνο αυτές. Όταν από τα τρία εκατομμύρια λαθρομετανάστες, οι 50000 σου λέω υποθετικά πάρουν την εντολή να βγουν με τα μαχαίρια στους δρόμους για τα "δικαιώματά" τους παρέα με τους γελοίους αριστερούς, αυτόματα θα βρουν απέναντί τους εξίσου γελοίους χρυσαυγίτες, οι οποίοι όμως το τραγελαφικό είναι ότι θα έχουν το δίκιο με το μέρος τους.
Και ξέρεις γιατί θα το έχουν, γιατί μόνο σε αυτούς θα επιτρέψει το σύστημα να βγουν να το διεκδικίσουν. Εσύ κι εγώ δεν υπάρχουμε αν είμαστε ακομμάτιστοι, παρόλα αυτά θα μας ξημερώσει μια ένοπλη διαμάχη χωρίς να ξέρουμε τί να κάνουμε.
Την αιτία όμως την έχουν ήδη δώσει οι προοδευτικές δυνάμεις.Η αφορμή λείπει και αν χρειαστεί θα δοθεί.
Τέλος λες για εμφύλιο. Εγώ διάβασα πέντε πράγματα, άκουσα και δέκα ιστορίες και πλέον λέω συμμοριτοπόλεμος. Το ξέρεις ότι προς το τέλος (1949) σχεδόν οι μισοί που πολεμούσαν με τον ΔΣΕ ΔΕΝ ήταν Έλληνες; Τουλάχιστον ο στρατός του ανέκαθεν πουλημένου κράτους, στρατολογούσε με το ζόρι Έλληνες που πολεμούσαν στην Ελλάδα. Ότι γίνεται και στην Συρία.Αν πιστεύεις στην εθνική ταυτότητα, ή τουλάχιστον είσαι αντίθετη με την "πολυπολιτισμικότητα" τότε σίγουρα δεν μπορείς να είσαι μαρξιστής. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κοινή πατρίδα τους την εγωπάθεια και δεν το ξέρουν. Οι υπόλοιποι απλά εξωθούνται στην χειραγωγούμενη και αναγκαία αντίδραση. Το θέμα είναι τί κάνουμε εμείς.
Η ομόνοια δεν φτάνει γιατί είναι ανέφικτη φοβάμαι. Ο μόνος εχθρός τους είναι η λογική για αρχή, και πιο δύσκολα για εμάς, η αγνή πνευματικότητα.
Νά 'σαι καλά,
Παναγιώτης.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε και πρέπει να τα δείχνετε αυτά τα στοιχεία για να ξέρουμε τον πραγματικό εχθρό της Πατρίδας που βρίσκεται τόσες δεκαετίες εντός των τειχών και κρύβεται πίσω από γελοιότητες κάνοντας τόσα πολλά για να διαλύσει τη χώρα και να διχάσει τους Έλληνες. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι με μόνα ενωτικά στοιχεία την φιλοπατρία και την κοινή ορθόδοξη πίστη. Έτσι έζησε 1000 χρόνια η πιο μακραίονη αυτοκρατορία των Ρωμιών. Και δεν ήταν καθόλου τυχαίο...

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη μου,εξαιρετικά τα λεγόμενά σου και ναι καλύτερα να τον λέμε συμμοριτοπόλεμο. Η αλήθεια είναι μία.Ο μαρξιστής είναι ανθέλληνας, όπως ανθέλληνας είναι και ο δήθεν εθνικιστής-φυλετιστής-νεοναζιστής.
Δεν τους ξεχωρίζω. Παρακινούνται από τις ίδιες δυνάμεις.
Παραμένω ακομμάτιστη, διότι θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά, ότι όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως λειτουργούν υπό τις εντολές της ίδιας δύναμης. Δεν ξέρω πώς τα κατάφεραν να τους πάρουν όλους με το μέρος τους, αλλά το έκαναν.
Είμαι μόνο με την Ελλάδα και πιστεύω μόνο στις αλήθειες των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων και φυσικά του Ιησού.
χαίρομαι που υπάρχει έστω άλλος ένας που δηλώνει ακομμάτιστος και δεν ψάχνει φρούδες ελπίδες σε αυτά τα μιάσματα.
Να είστε καλά!
Ρεγγίνα

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κ.Ο. πολύ καλά έκανες και ανέβασες το άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι ιερείς θα έπρεπε να είχαν ανακηρυχθεί Άγιοι.

konion είπε...

Ὁ ἐμφύλιος, διότι περὶ αὐτοῦ πρόκειται, ἔγινε λόγω τῆς φαυλότητος τῆς ἡγεσίας τοῦ Κ.Κ.Ε. Τὸ μόνο ποὺ ἐσκέφτονταν στὴν κατοχή, ἦταν ἠ ἐξουσία καὶ μὲ αὐτὰ ἔκαναν πλύσι ἐγκεφάλου στοὺς ἀντάρτες.
Ἕλα ὅμως ποὺ ὁ κόσμος μοιράσθηκε ἀλλιῶς στὴν Γιάλτα, βεβαίως ἦταν τόσο ἄμυαλη ἡ ἡγεσία τοῦ Κ.Κ.Ε. ποὺ τὰ ἔβαλε μὲ τοὺς νικητὲς τοῦ Β'Π.Π. καὶ ἔπαθαν ὅτι ἔπαθαν. Ποτέ τους δὲν θέλησαν νὰ κατανοἠσουν γιατὶ ὁ ἐρυθρὸς στρατὸς σταμάτησε στὰ ἑλληνικὰ σύνορα καὶ δὲν ἐπροχώρησε.
Μιὰ ζωὴ στόκοι.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρητή του κόκκινου ουρανού, άλλη μια σημαντικότατη ανάρτηση.Να έχεις την ευλογία τους από εκεί "ψηλά".

Τα εγκλήματα του ΚΚΕ (πρώην ΣΕΚΕ) σε βάρος των Ελλήνων κατά τον εμφύλιο είναι πάμπολλα και φρικώδη.Η σφαγή των ιερέων κατά εκατοντάδες (σύμφωνα με την συνήθη τακτική όλων των κομμουνιστών )καθώς και των άτυχων - επαρχιακών κυρίως - δασκάλων (ως δήθεν εξ'ορισμού "αντιδραστικών" στα ιδεώδη του..."σοσιαλισμού")εντασσόταν στο θεάρεστο πρόγραμμα του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.Για το άγος βέβαια του "παιδομαζώματος" με σκοπό την "παραγωγή" μελλοντικά αναλώσιμων "ερυθρών γενιτσάρων" ας μην μιλήσουμε...μόνο επί τουρκοκρατίας υπέστη το έθνος μας τέτοιο συστηματικό αφελληνισμό.

Το θέμα της βίας εντός της αριστερής ιδεολογίας δεν αποτελεί συγκυριακό φαινόμενο αλλά αντιθέτως ζήτημα - ιδεολογικά - δομικό.Ο Κομμουνισμός δεν ενδιαφέρεται να μεταβάλλει τον αστικό κόσμο αλλά να τον καταστρέψει (ηθικά και υλικά) , κατά τούτο ομοιάζει απολύτως με την ισλαμική "τζιχαντ" (ιερός πόλεμος) και ο κανόνας "θάνατος στους αλλόθρησκους" ταυτίζεται απόλυτα με το φονικό "ταξικό μίσος" που ευαγγελίζονται οι κομμουνιστές.

Τακτική μίσους και βίας που φυσικά ακολούθησε η αριστερά και μεταπολιτευτικά με τις ποικιλώνυμες τρομοκρατικές οργανώσεις της, υπό την προκλητική ιδεολογική ασυλία της επίσημης (αφελληνισμένης) πολιτείας...

Κατά συνέπεια οι αγριότητες (εν προκειμένω τα εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων) της ελληνικής εκδοχής των "ερυθρών Χμέρ", αποτελούν προγραμματικές βιαιότητες εντός του πλαισίου της μαρξιστικής-λενινιστικής-σταλινο-μαοϊκής ιδεολογίας.

Όσοι στρέφουν το βλέμμα τους προς την άλλη πλευρά,παραπονούμενοι τάχα για ασυνέπεια του "SkyWatcher" σε ο,τι αφορά την ιστορική δικαιοσύνη,ας αναλογιστούν σε ποια θέση θα βρισκόταν η γλυκιά Πατρίδα αν επικρατούσαν οι κόκκινοι κανίβαλοι...Ας αναλογιστούν δε,την ιστορική εμπειρία των λαών που βίωσαν στο πετσί τους την λαίλαπα του "αρχιπελάγους των γκούλαγκ" και της "πανώλης του μπολσεβικισμού".

20+ χρόνια μετά την κατάρρευση του "υπαρκτού σοσιαλισμού" και οι ταλαίπωρες ρωσίδες ακόμα εκπορνεύονται στην δύση...

Για άλλη μια φορά "μπράβο",στον διαδικτυακό οικοδεσπότη μας, που ανέδειξε την ανατριχιαστική αυτή πλευρά του ιστορικού μας παρελθόντος.Όσο και να ενοχλούνται ορισμένοι, η γνώση της ιστορίας, όχι μόνο βαθαίνει την εθνική αυτοσυνειδησία και αυτογνωσία μας, αλλά και μας βοηθά να μην επαναλάβουμε ( ή να εμποδίσουμε να επαναληφθούν...) τα λάθη του παρελθόντος...

Κάνεις δεν έγινε σοφότερος στρουθοκαμηλίζοντας.Η (συλλογική) αυτογνωσία απαιτεί ηθικό σθένος και ειλικρίνεια.

Ο Κύριος ν'αναπαύει τις ψυχές των νεομαρτύρων αυτών, της Εκκλησίας και του Έθνους μας...

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Ποιά είναι αυτή η "Ρεγγίνα"??? Και μάλλον: Ποιός κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο :Ρεγγίνα διότι δυσκολεύεται να γράψει το δικό του όνομα ή το δικό του ψευδώνυμο έστω? Το : Ρεγγίνα ήταν το έως τώρα και από το 2008 ψευδώνυμο από το μπλογκ μου και ΔΕΝ είμαι εγώ που έχω γράψει αυτά τα σχόλια πιο πάνω. Και ξέρουμε καλά οτι ο blogger δεν δέχεται δυο φορές το ίδιο όνομα. Ήδη υπογράφω με το αληθινό μου ονοματεπώνυμο εδώ μέσα και δηλώνω οτι ο καθένας να έχει το θάρρος της γνώμης του και να υπογράφει για ότι λέει και όχι να χρησιμοποιεί το όνομα άλλου!!! Λυπάμαι πάρα πολύ γιαυτή την πράξη και καλά θα κάνει να το πληροφορηθεί ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου αλλά θέλω να γίνει ευρύτερα γνωστό εδώ καθώς χρησιμοποιήθηκε το όνομά μου φυσικά χωρίς την άδειά μου!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΜΕΛΑΝΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΡΕΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΑΤΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΏΝ ΑΝΑΠΟΔΟΣ-ΒΛΑΧΟΥΤΣΙΚΟΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1946 ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ
ΠΗΓΗ ???

notis είπε...

Το θεμα ειναι οτι ολη αυτη η κομμουνιστικη παραταξη εσφαξε εκλεψε και γενικα εκανε μεγαλυτερο κακο απο τους γερμανους και ιταλους που στην τελικη ηταν κατακτητες οχι οτι τους δικαιολογω αλλα Ελληνες να χτυπουν αθωους να κανουνν χειροτερα απο αυτους ειναι οτι πιο νοσηρο υπαρχει και το κακο ειναι οτι ολα αυτα τα γουρουνια γιατι για γουρουνια προκειται περνουν συνταξεις πολιτευονται με το προσχηα της εθνικης αντιστασης που ακομα και αγαλματα υπαρχουν π.χ. αρη βελουχιωτη αντι να τους διωξουν να ξεβρωμισει ο τοπος

Γεώργιος Καραβιώτης είπε...

Η εκκλησία μας, πρέπει να τους ανακηρύξει όλους Αγίους ! Όλοι τους ακολούθησαν τον Γολγοθά του Χριστού μας !

e-Tom είπε...

Κι όμως η αιματοβαμένη αριστερά κατάφερε γύρισε το
το κλίμα και και πέρασε στον κόσμο ό, τι αριστερό είναι θετικό δημοκρατικό! Κρίμα

Ανώνυμος είπε...

Το facebook μου κατεβάζει συνεχώς αυτή τη δημοσίευση. Πόσο τους πονάει; Φασίστες αριστεροί....

Ανώνυμος είπε...

Ο κουμουνισμος παντα ετσι ηταν . Ο κουμουνισμος παντα μισουσε την ορθοδοξια επειδη τον κουμουνισμο τον εφτιαξαν μασονοι οι οποιοι επιρετουν τον αντιχριστο και θελουν να καταστρεψουν την Ορθοδοξια .