Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

«Ανήθικο» είναι να πληρώνεις μαστόρους με μετρητά, λέει Υφυπουργός στη Βρετανία


Σχ. ΚΟ: Άλλο ένα «επιχείρημα» (πάταξη της φοροδιαφυγής) για να προχωρήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά (cashless society)

Ο David Gauke, ο Βρετανός Υφυπουργός Οικονομικών (Exchequer Secretary to the Treasury), ισχυρίστηκε ότι το να πληρώνεις σε μετρητά καθαρίστριες και μαστόρους, είναι τόσο κακό όσο και η φοροδιαφυγή, την οποία οι υπουργοί έχουν ήδη αποκαλέσει «ηθικά αποκρουστική».

Ο Gauke μίλησε για τα σχέδια του για να κατονομάζονται και να εκθέτονται όσοι επιδίδονται σε επιθετική φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι διασημότητες και οι εκατομμυριούχοι οι οποίοι φοροδιαφεύγουν, θα βλέπουν τα στοιχεία τους στην Υπηρεσία Εσόδων και Τελωνείων.

Αλλά ο κ. Gauke επιτέθηκε και στους συνταξιούχους και τις οικογένειες που πληρώνουν με μετρητά σε καθαρίστριες, υδραυλικούς ή κηπουρούς, λέγοντας ότι αυτό είναι εξίσου «κακό».
 
Είπε: «Το να πληρώνεις με έκπτωση έναν υδραυλικό και να του δίνεις μετρητά στο χέρι είναι κάτι που έχει μεγάλο κόστος για το Δημόσιο Ταμείο και σημαίνει ότι οι άλλοι πρέπει να πληρώσουν περισσότερο φόρο. Και συνεχίζοντας αποδοκίμασε την πρακτική αυτή, λέγοντας : «Ναι, πιστεύω ότι είναι ηθικά λάθος».

Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τη πληρωμή σε μετρητά, αλλά οι μάστορες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληρωμές σε μετρητά για να αποφύγουν την δήλωση των εισοδημάτων τους ή να παρακάμψουν το ΦΠΑ.

Αλλά αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών λένε ότι οι πελάτες θα πρέπει να είναι «καλοί πολίτες» και να μην δέχονται εργασίες με μετρητά χωρίς απόδειξη.

Ο βουλευτής των Εργατικών John Mann, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών κατηγόρησε το Υπουργείο Οικονομικών για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», απειλώντας απλούς ανθρώπους που πληρώνουν σε μετρητά για διάφορες δουλειές, ενώ παραλείπουν να ασχοληθούν με την μεγάλη φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων.

«Θα ήταν γελοίο αν ένας συνταξιούχος που πληρώνει τοις μετρητοίς πέντε λίρες στο χέρι σε κάποιον για να του κλαδέψει τα τριαντάφυλλα να μπει στο μάτι του φορολογικού συστήματος.

«Ταυτόχρονα, υπάρχουν τόσοι πλούσιοι και μεγάλες εταιρείες που δεν πληρώνουν τους φόρους που πρέπει. Είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά ».
 

 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

George είπε...

Κόκκινε Ουρανέ, γράψε κάτι για το αστείο της Βούλας Παπαχρήστου που ενόχλησε τους αντιρατσιστές και γι'αυτό το λόγο η "Ελληνική" Ολυμπιακή Επιτροπή την απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες...