Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Πρόταση Ρώσων βουλευτών για νόμο που θα επιτρέπει στους πολίτες να οπλοφορούν για να προστατεύσουν τα σπίτια τους


Μετά το μακελειό στο κινηματογράφο του Ντένβερ του Κολοράντο, Ρώσοι βουλευτές έχουν συντάξει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη δημόσια χρήση των πυροβόλων όπλων. Οι χορηγοί του νόμου ελπίζουν να περιορίσουν τα ποσοστά εγκληματικότητας, ενώ οι πολέμιοι λένε ότι τα νόμιμα αεροβόλα όπλα έχουν ήδη προκαλέσει αρκετή ζημιά.

Η αρχή πίσω από τη σύνταξη νομοσχεδίου που επιτρέπει την ιδιωτική χρήση των περίστροφων είναι "το σπίτι μου είναι το κάστρο μου", έτσι ώστε οποιαδήποτε εισβολή στον ιδιωτικό χώρο θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με πυροβολισμούς.

Ο Aleksandr Torshin, ο οποίος συνέταξε το νομοσχέδιο, λέει ότι οι ιδιοκτήτες πιστολιών έχουν χωριστεί σε διάφορες ομάδες. Κάποιοι τιμωρούνται που χρησιμοποιούν τα όπλα για να προστατεύσουν τα σπίτια τους και μόνο, ενώ άλλοι μπορούν να παίρνουν τα πιστόλια τους στα αυτοκίνητά τους. Στην πιο προνομιακή ομάδα επιτρέπεται να φέρει πιστόλια οπουδήποτε. Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει ταχυδρόμους, το προσωπικό των ασθενοφόρων και των κοινωνικών λειτουργών.
Για να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν πιστόλια, Ρώσοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ψυχικά ασθενείς, δεν έχουν ποινικό μητρώο, δεν είναι εθισμένοι στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά και έχουν υποβληθεί σε ειδική εκπαίδευση.

Ο Torshin και οι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι αν υπάρχουν περισσότερα όπλα θα πέσουν τα ποσοστά της εγκληματικότητας. Έχει επίσης προταθεί ότι το ΑΕΠ της Ρωσίας θα επωφεληθεί από μια έκρηξη πωλήσεων όπλων και η βιομηχανία θα γίνει πιο ανταγωνιστική, δεδομένης της έντονης αύξησης της ζήτησης. Το μέσο κόστος ενός πιστολιού είναι περίπου $ 300, ενώ ο αριθμός των πιθανών αγοραστών πιστολιών είναι έως και 23 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Torshin.

Οι αντίπαλοι αμφισβητούν την λογική στην οποία βασίζεται το νομοσχέδιο. Βουλευτές αναφέρουν ότι τα αεροβόλα, τα οποία έχουν ήδη επιτραπεί στη Ρωσία, είναι υπεραρκετά για αυτοάμυνα. Μια σφαίρα από καουτσούκ που έχει ένα τέτοιο όπλο να σπάσει ένα κρανίο και να προκαλέσει θανάσιμη πληγή.

Οι ειδικοί επίσης αμφιβάλουν αν ο νέος νόμος θα βοηθήσει να πειθαρχήσει το κοινό. Τα αεροβόλα χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά αντί της αυτοάμυνας, και έτσι η διάθεση τόσων πυροβόλων όπλων στο κοινό θα ποινικοποιήσει μόνο την κοινωνία, τονίζουν.

"Είμαι απόλυτα εναντίον αυτής της πρωτοβουλίας," λέει ο βουλευτής Veniamin Rodzyansky, στο RT. "Θυμόμαστε την υπόθεση του οπαδού Egor Sviridov. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ένα μη-θανατηφόρο όπλο."

"Όλη αυτή η συζήτηση έχει ένα σκοπό, να κάνει την κοινωνία να αισθάνεται ανασφαλής. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να προσφέρει προστασία. Να την  παρέχει και όχι να την πουλήσει στους ανθρώπους για τα χρήματα», πρόσθεσε ο Rodzyansky.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ήδη χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο «περιττό και άκαιρο.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν μπει εγκλήματιας στο σπίτι σου θα πρέπει να υποστείς τις συνέπειες πχ ξύλο, βιασμοί, η δολοφονία.
Αν μπει εγκληματίας και τον πυροβολήσεις με αεροβόλο θα νευριάσει και θα σε σκοτώσει.
Συνήθως μια μπαρλωτιά στον αέρα φτάνει, αλλά αν έχει πολεμικό όπλο χρειάζεται να έχεις κάτι αποτελεσματικό.
Όποιος δεν συμφωνεί με την οπλοχρησία σε περίπτωση διάρρηξης πρέπει να είναι ανώμαλος.
Οι νόμοι στην Ελλάδα είναι υπέρ του εγκληματία σε σχέση με άλλες χώρες φυσικά.

Πάνος.