Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Σχεδόν ο 1 στους 5 Αμερικάνους δεν έχει λεφτά να βάλει φαί στο τραπέζι του


Ενώ οικονομολόγοι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εμπειρογνώμονες και mainstream μέσα ενημέρωσης συζητούν σχετικά με το αν η «ανάκαμψη» στις ΗΠΑ αρχίζει πλέον να εδραιώνεται, έρχονται τα στοιχεία και προσγειώνουν απότομα στην πραγματικότητα σχετικά με το πού βρίσκεται η κάποτε «γη της επαγγελίας».

Μια πανεθνική έρευνα του Gallup σε 177.000 ενήλικες στις ΗΠΑ αποδεικνύει αυτό που πολλοί "δύσπιστοι" φωνάζουν εδώ και αρκετό καιρό: Για τους περισσότερους Αμερικανούς, δεν υπάρχει καμία ανάκαμψη.

Αφού έχασαν το 40% του πλούτου τους, εκατομμύρια θέσεων εργασίας, τα σπίτια τους, καθώς και με τις τιμές σε όλα τα βασικά προϊόντα, όπως στα τρόφιμα και την ενέργεια να αυξάνονται συνεχώς, η  οικονομική κατάσταση του αμερικάνικου λαού μοιάζει περισσότερο με κατάθλιψη παρά με, μικρή έστω, ανάκαμψη.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, σχεδόν ένας στους πέντε Αμερικανούς αναφέρει ότι υπήρξε τουλάχιστον μία φορά τους τελευταίους 12 μήνες, που δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα για τον ίδιο ή την οικογένειά του. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

Σε 15 πολιτείες, τουλάχιστον ένας στους πέντε Αμερικανούς λέει ότι αγωνίστηκε για να κερδίσει την τροφή που χρειάζεται τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Σε εθνικό επίπεδο, το 18,2% των Αμερικανών μέχρι στιγμής μέσα στο 2012, υπήρξε φορές που δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά τα τρόφιμα που χρειάζονται.

Με 48,5 εκατομμύρια Αμερικάνους να στηρίζονται σε κουπόνια τροφίμων και άλλα 50 εκατομμύρια που λαμβάνουν κάποια άλλη μορφή βοηθείας από το κράτος ή από άλλα δίκτυα διανομής, οι Αμερικάνοι μπορεί να βρεθούν σύντομα σε ακόμα μεγαλύτερο αγώνα για εξεύρεση τροφής.

Ο ένοχος; Η άνοδος των τιμών παντού. Βασικά προϊόντα όπως τα τρόφιμα και το φυσικό αέριο είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την κατάσταση αυτή, ειδικά καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί χάνουν τις δουλειές τους ή τα επιδόματα ανεργίας. Ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να επεκτείνει την προσφορά χρήματος και η αύξηση του πληθυσμού στις αναδυόμενες αγορές δίνει περαιτέρω ζήτηση για παγκόσμια διαθεσιμότητα των πόρων, η μόνη κατεύθυνση των τιμών είναι προς τα πάνω. Σε συνδυασμό με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 50 ετών τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα για τους Αμερικανούς το επόμενο έτος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι τεραστιες και τερατωδεις στρατιωτικες δαπανες των ΗΠΑ ευθυνονται για την παταγωδη καταρρευση της μεσαιας και κατωτερης οικονομικα ταξεως .Η ληστρικη φορολογηση των ελευθερων επαγγελματιων και των αστων εχει μετατρεψει το κοινωνικοοικονομικο συστημα σε εναν παραξενο υβριδιακο τραπεζοκρατουμενο κομμουνισμο ...δηλαδη ισοπεδωτικος κομμουνισμος για τον λαο και ασυδοσια για την πλουτοκρατια και τους κεφαλαιοκρατες.Κοιμιζουν τα κατωτερα λαικα στρωματα με το ανηλεες κυνηγι μεχρι εξοντωσεως της μεσαιας ταξης {ελευθεροι επαγγελματιες , γιατροι , δικηγοροι , μικροβιοτεχνες ,εμποροι κλπ} επιτυγχανοντας επι τελους την ...κοινωνικη ισοτητα ! Ο Μαρξ θα τριβει τα ματια του με αυτα που βλεπει να κανουν τα κρατη, που υποτιθεται ειναι υπερ της ελευθερης οικονομιας , αλλα στην πραγματικοτητα ειναι υπερ της απολυτα ελεγχομενης οικονομιας...Η εποχη κατα την οποια οι απλοι πολιτες δεν θα μπορουν οχι μονο να πωλουν αλλα και να αγοραζουν τιποτε χωρις τον απολυτο ελεγχο του τραπεζοκομμουνιστικου κρατους δεν βρισκεται μακρυα...

Και ολα αυτα υπο το προσχημα της παταξεως της φοροδιαφυγης ,η οποια παταξη υποτιθεται οτι θα χρηματοδοτησει την κοινωνικη δικαιοσυνη ...
ΜΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ οι "τραπεζοκομμουνιστες" ???

Αχιλλεας Πατροκλος.

π. Γ. Θ. είπε...

καταπληκτικό το σχολιο του Αχιλλέα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν παρατηρισει κανεις θα δει οτι εξι πολιτειες ανηκουν στον νοτο...
Αυτο σημαινει οτι 150 χρονια μετα το τελος του "εμφυλιου" ο νοτος εξακολουθει να δεχεται τις ληστρικες επιδρομες των γιανκηδων (carpetbaggers, scalawags) ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ!!!

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΝΟΤΙΟΙ...ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!
ΣΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ" ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ!!!

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!!!
ΞΥΠΝΑΤΕ...
(δεν εξαιρω τον εαυτο μου)
και ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στα σχεδια των
ΝΕΓΡΟΛΑΓΝΩΝ - ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ που "κυβερνουν" την χωρα μας!!!