Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

19 νεκροί από επίθεση ισλαμιστών σε εκκλησία της Νιγηρίας. «Ή θα ακολουθήσουν τη ‘σωστή θρησκεία’ ή δεν θα υπάρξει ειρήνη για αυτούς»

Ένοπλοι επιτέθηκαν στην εκκλησία Deeper Life church in Okene στην κεντρική πολιτεία της Νιγηρίας Kogi, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 ανθρώπους, όπως δήλωσε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος την Τρίτη 7 Αυγούστου.

Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο πάστορας της εκκλησίας.

Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά οι υποψίες πέφτουν στην ομάδα φανατικών ισλαμιστών Boko Haram, η οποία έχει πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις σε εκκλησίες στο παρελθόν.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο CNN ότι οι επιτιθέμενοι κρατούσαν εξελιγμένα όπλα και πυροβόλησα "τυφλά" στα μέλη της εκκλησίας που είχαν συγκεντρωθεί για μελέτη της Βίβλου το βράδυ της Δευτέρας.

"Το αίμα κυλούσε μέσα από την εκκλησία καθώς τα σώματα σωριάζονταν θανάσιμα τραυματισμένα, είπε ένας μάρτυρας.

Σε ανάλογα γεγονότα στις 17 Ιουνίου, τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις εκκλησίες. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η ομάδα φανατικών ισλαμιστών Boko Haram.

"Ας μάθουν ότι τώρα είναι η ώρα για την εκδίκηση, με το θέλημα του Θεού", είχε πει τότε η Boko Haram. "Από τώρα και στο εξής, είτε θα ακολουθήσουν τη σωστή θρησκεία ή δεν θα υπάρξει ειρήνη γι’ αυτούς."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι χριστιανοί γυρνάνε και τα δύο μάγουλα και ισλαμιστές αλλάζουν δύο γεμιστήρες με όπλα made in ΟΗΕ.

Πάνος.