Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: Η Τζανέτ Ναπολιτάνο κατηγορείται για διακρίσεις κατά των ανδρών υπαλλήλων


Reuters / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Janet Napolitano κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις εις βάρος των ανδρών εργαζομένων.

Στην καταγγελία, η Napolitano κατηγορείται ότι έχει μετατρέψει το υπό γυναικεία διοίκηση Υπουργείο της σε ένα γυναικείο "αδελφάτο", όπου οι άνδρες υπάλληλοι συνεχώς ταπεινώνονται, αναφέρει το Forbes.

Μαζί με την κουλτούρα της εναντίον των ανδρών, η Napolitano κατηγορείται επίσης για ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, για προώθηση των γυναικών στις υψηλότερες θέσεις, και ταυτόχρονα για παράκαμψη καταρτισμένων ανδρών. Η αγωγή κατά της Janet Napolitano χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση στους εργοδότες ότι οι διακρίσεις είναι και προς τις δύο κατευθύνσεις, και ότι θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή πολύ περισσότερο από ό, τι όταν άνδρες παρενοχλούν γυναίκες.

Η καταγγελία εναντίον της Napolitano είναι διδακτική για τους εργοδότες, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει μόνο μια αντιστροφή ρόλων των ανδρών που μηνύουν γυναίκες, αλλά επίσης περιλαμβάνει τις καταγγελίες της λεκτικής σεξουαλικής παρενόχλησης και της διακριτικής μεταχείρισης.

Η λεκτική σεξουαλική παρενόχληση είναι η πιο αναγνωρίσιμη παράβαση. Ο εργοδότης μπορεί να εντοπίσει συνήθως λεκτική παρενόχληση τη στιγμή που την ακούει. Στην περίπτωση της Napolitano, μια γυναίκα διευθύντρια στο Τμήμα φέρεται να φώναξε στους άνδρες εργαζομένους χρησιμοποιώντας σεξουαλικά ταπεινωτική γλώσσα εναντίον τους. Συμπεριλαμβανομένης, λέει ένας άνδρας εργαζόμενος, ότι  ήθελε το «… στο πίσω μέρος του λαιμού της», αναφέρει το Forbes. Αν αυτό αληθεύει, είναι αρκετά σαφές ότι μια τέτοια γλώσσα θα μπορούσε να αποτελέσει παράνομη παρενόχληση.

Από την άλλη πλευρά, η διακριτική μεταχείριση μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη να αναγνωριστεί. Για παράδειγμα, η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι άνδρες που είναι επιτελικά στελέχη, συχνά παρακάμπτονται για τις κορυφαίες θέσεις. Για να αποδείξει τις διακρίσεις, ένας δικαστής θα πρέπει να εξετάσει την πρόθεση του εργοδότη - αν στην πραγματικότητα ο εργοδότης βασίστηκε στο φύλο, και αποφάσισε να προωθήσει με βάση αυτό το χαρακτηριστικό. Αυτό είναι συνήθως πολύ πιο δύσκολο να αποδειχθεί από την απλή εξέταση μιας λανθάνουσας γλώσσας.

Από την πλευρά της, η Janet Napolitano έχει αρνηθεί την καταγγελία της παρενόχλησης. Εν τω μεταξύ, οι εργοδότες θα πρέπει να δουν αυτή την υπόθεση ως μια υπενθύμιση στο να είναι ευαίσθητοι σε διακρίσεις και παρενοχλήσεις από τους άνδρες κατά των γυναικών, και των γυναικών έναντι των ανδρών.

ΚΟ: Σε εκπομπή του Fox News, ο παρουσιαστής Geraldo Rivera είπε: «Υπάρχει η φήμη για ένα σκάνδαλο στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ότι υπάρχει κάποιο είδος άντρου λεσβιών, πρόκειται για μια υπεροχή των ατόμων που έλκονται από το ίδιο φύλο. Φαίνεται ότι ... όλοι μιλούν γύρω από αυτό. Είναι πραγματικά τι λέει ο κόσμος, ότι οι άνδρες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση επειδή οι γυναίκες και ειδικά οι λεσβίες είναι η κυρίαρχη δύναμη εκεί;»
 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η τακτικη ειναι γνωστη στην Αμερικη απο καιρο.
Το ερωτημα ειναι' γιατι αποκαλυπτεται τωρα;
Μηπως οι εβραιοι του Φορμπς εχουν ετοιμο και καταδικο τους ανθρωπο για την θεση "του" Ναπολιτανο; Κι αν ειναι αληθεια μηπως ετοιμαζουν κι αλλη 11 Σεπτ για να κατηγορησουν τουτη τη φορα τους Ιρανους;

Ανώνυμος είπε...

Είναι μιά δεδηλωμένη και διεστραμμένη αγριοπλακομουνού*. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο στην συμπεριφορά της...

(*) Δεν χρησιμοποιώ το "λεσβία" γιατί είναι προσβλητικό για τις γυναίκες της Λέσβου.