Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Το σφυροδρέπανο αποδεκτό σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!



Το γνωστό σύμβολο με την “EUSSR” που προβλήθηκε από ευρωσκεπτικιστές, θεωρήθηκε από πολλούς "υπερβολικό", παρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση σαφώς, εξελίσσεται σε ένα ολοκληρωτικό υπερκράτος, αν και με περισσότερη έμφαση στο βελούδινο γάντι από τη σιδερένια γροθιά. Όμως φαινόταν απίθανο ότι η ΕΕ θα υιοθετούσε ποτέ ανοιχτά το κομμουνιστικό σύμβολο ως δικό της!

Κι όμως έγινε και αυτό.

Όπως επισημαίνει ο Daniel Hannan, στην Telegraph η ΕΕ πρόσθεσε το αγαπημένο σφυροδρέπανο στην κορυφή του multiculti αστεριού της...

Παρακάτω είναι η εορταστική αφίσα και απόσπασμα από το άρθρο του Hannan:
 
Εδώ και τρεις γενιές, το σήμα του σοβιετικού καθεστώτος σήμαινε φτώχεια, σκλαβιά, βασανιστήρια και θάνατο. Με αυτό άνοιγαν και έκλειναν οι ταινίες προπαγάνδας που έκρυβαν τα λιμούς. Ήταν το σύμβολο στα δικαστήρια των ανθρώπων, όπου τα θύματα των εκκαθαρίσεων και των στημένων δικών καταδικάζονταν. Κυμάτιζε πάνω από τα στρατόπεδα αναμόρφωσης και των γκουλάγκ. Για εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους, ήταν ένα σύμβολο ξένης κατοχής. Η Ουγγαρία, η Λιθουανία και η Μολδαβία έχουν απαγορεύσει τη χρήση του, καθώς και διάφορες πρώην κομμουνιστικές χώρες θέλουν να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως τα σύμβολα των ναζί.

Ωστόσο, να μια αφίσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που διαφημίζει την ηθική κώφωση του συντάκτη της (εκτός να πρόκειται για νοσταλγία).

Προφανώς, οι Ηρακλειδείς των Βρυξελλών βρίσκουν το κυρίαρχο σύμβολο του σοβιετικού κομμουνισμού αποδεκτό, και ενδεχομένως ακόμη και να το εκτιμούν ιδιαιτέρως. Δεν τους θυμίζει τη βίαιη κατασταλτική ιδεολογία που άφησε πάνω από εκατό εκατομμύρια πτώματα στο πέρασμά της. Ή, αν τους τη θυμίζει, δεν ενοχλούνται από τέτοιες κοινοτοπίες..

Εάν κοιτάξουμε την αφίσα θα διαπιστώσουμε ότι καταρχάς, ο άνθρωπος που σχεδίασε το αστέρι, φαίνεται ότι θεωρεί το σφυροδρέπανο ένα θρησκευτικό σύμβολο! Γιατί όλα τα υπόλοιπα σύμβολα είναι σύμβολα θρησκειών. Κάτι που πολλοί φωνάζουν εδώ και χρόνια, αλλά είναι βλέπετε, «ακροδεξιοί».

Τα άλλα σύμβολα θυμίζουν τα πανταχού παρόντα αυτοκόλλητα της χρηματοδοτούμενης από τον Σόρος «διαθρησκευτικής κίνησης» COEXIST(“συνύπαρξη”), αλλά με μερικές επιπλέον θρησκείες να ρίχνονται στο μίγμα. Το σύμβολο με το χέρι είναι ένα σύμβολο του Ζαϊνισμού, για παράδειγμα. Ο μικρός τροχός είναι του Βουδισμού και το yin-yang είναι του Ταοϊσμού.

Παραδόξως, φαίνεται να υπάρχουν δύο σύμβολα για τον Ινδουισμό και κανένας για τον Σιχισμό. Το σύμβολο Om είναι γνωστό στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά η Trishula, που μοιάζει με τρίαινα, είναι λιγότερη γνωστή. Ίσως ο σχεδιαστής – οπαδός του θρησκευτικού συγκρητισμού – μπέρδεψε το Trishula με το γνωστό σύμβολο των Σιχ με τα σταυρωμένα τα ξίφη γύρω από ένα δίκοπο μαχαίρι.

Και τέλος, υπάρχει και ένα άδειο αστέρι. Να αντιπροωπεύει πάλι τον κομμουνισμό; Ή τον μαοϊσμό; Ή μήπως τον παγανισμό; (Αν καθ έπρεπε να υπήρχε η πεντάλφα).
Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι υπέροχες θρησκείες πρόκειται να συνυπάρχουν εκστατικά σε μια τέλεια, ολοκαίνουργια κοινωνία, την Europe4All (Ευρώπη για όλους):

    One Star to rule them all,
    One Star to find them,
    One Star to bring them all,
    And in the darkness bind them.

    Ένα αστέρι για να τους διοικήσει όλους,
    Ένα αστέρι για να τους βρει,
    Ένα αστέρι για να τους φέρει όλους,
    Και μέσα στο σκοτάδι να τους δεσμεύει.

(Κατά το One Ring to rule them all, One Ring to find them, / One Ring to bring them all and in the darkness bind them / In the Land of Mordor where the Shadows lie”, από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών του J. R. R. Tolkien).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

konion είπε...

Ἡ σούπα θὰ κόψη ὡς πρὸς τὴν ἀνεκτικότητα.
Δὲν εἶναι ὅλες οἱ θρησκεῖες ἀνεκτικές.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάς είναι λευκή, άνευ περιτομής και η Ευρώπη Ελληνική

Ανώνυμος είπε...

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1_%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CE%BF%CE%BB%CE%B4%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%82

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1991.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

SkyWatcher είπε...

In Hungary,[1] Latvia, Poland, Estonia, Moldova and Lithuania, communist symbols are banned.[2]
https://en.wikipedia.org/wiki/Communist_symbolism
http://www.rferl.org/content/moldova-communist-symbols/24725790.html

Το άρθρο είναι του 2012. Αναξιόπιστο δεν είναι.

άρθρο του 2013:
In 2012, a new law enforced has statued the communists regime was illegal and their symbols have become illegal. But the communists rejected it. Venice Commission, an international consultative body, said, in March 2013, that forbidding the symbols is not a constitutional decision.
https://romanianjournalist.wordpress.com/2013/03/21/republic-of-moldova-and-the-last-communists-hammer-and-sickle-in-the-facebook-era/

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Party_of_Communists_of_the_Republic_of_Moldova

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ.

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΚΚ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ.

ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΑΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΠΟΥ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ.

ΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΦΤΙΑΞΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ