Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η Ρωσία λέει όχι στην ευρωπαϊκή παραφροσύνη



ΚΟ: Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συζητήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δικαιώματα των νέων σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, η Ρωσία προέβαλε σθεναρή αντίσταση να συμπεριληφθεί - τελευταία στιγμή - το θέμα του «σεξουαλικού προσανατολισμού» στο τελικό κείμενο, ως αιτία διακρίσεων των νέων, προκαλώντας, τη δριμεία αντίδραση των Δυτικών. Στο εν λόγω συνέδριο - που υπήρξε και εκδήλωση «διαμαρτυρίας» για την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε από τη ρωσική κυβέρνηση στο punk συγκρότημα Pussy Riot - δεν δόθηκε βαρύτητα σε άλλα ‘καυτά’ θέματα που απασχολούν τους νέους της Ευρώπης, όπως το τεράστιο θέμα της ανεργίας, αλλά και η απροθυμία δημιουργίας οικογένειας και συνακόλουθα η υπογεννητικότητα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε έναν δριμύ δημογραφικό χειμώνα, ο οποίος σε συνάρτηση με την ραγδαία αύξηση των μεταναστών στην Γηραιά Ήπειρο, οδηγεί σε πρωτοφανείς αλλαγές σε μία Ευρώπη που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή που ξέρουμε. Παρόλα αυτά όλη η φασαρία έγινε για το «καυτό» θέμα των «δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων».
Η Ρωσία δείχνει πάντως, να μην πτοείται.

Παρακάτω το άρθρο του Sergei Vasilenko για την Pravda./ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένα πρωτοφανές συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάσκεψη σχετικά με την πολιτική για τη νεολαία από τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η δήλωση σχετικά με τα δικαιώματα της νεολαίας δεν υπεγράφη. Αυτό συνέβη επειδή η Ρωσία αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο, καθώς τα μέλη των αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής, ξαφνικά, όρισαν μια νέα παράγραφο, προσπαθώντας να την κάνουν το "κλειδί" σε ολόκληρη τη δήλωση. Το σημείο ήταν σχετικά με «τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ατόμων». Οι Ευρωπαίοι πήραν μια ισχυρή θέση και αρνήθηκαν να συμβιβαστούν.

Η διάσκεψη των υπουργών των χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών της εβδομάδας. Κατά την πρώτη, η διάσκεψη για την πολιτική για τη νεολαία πήγαινε καλά. Οι αρχικές σκέψεις της δήλωσης διανεμήθηκαν σε όλα τα μέλη της εκδήλωσης την πρώτη ημέρα. Η δήλωση περιείχε γενικές διατάξεις σχετικά με τα δικαιώματα των νέων στην πολιτική και την κοινωνική ζωή, καθώς και σχετικά με την απασχόληση και την εκπαίδευση.

Ωστόσο, στο τέλος της πρώτης εργάσιμης ημέρας του συνεδρίου, μια απροσδόκητη πρόταση έγινε. Η (γεννημένη στο Μπουρούντι) Σουηδή υπουργός Nyamko Sabuni (φώτο), η οποία ασχολείται με τα θέματα της ισότητας των φύλων, καθώς και ο υπουργός Παιδείας της Φλαμανδικής Κοινότητας του Βελγίου για τη νεολαία και τις ίσες ευκαιρίες, Pascal Smet, απαίτησαν να προστεθεί μια παράγραφος στο τελικό κείμενο της δήλωσης που αφορούσε «τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ατόμων». Αυτή η ιδέα βρήκε την υποστήριξη σχεδόν όλων των ξένων αντιπροσώπων.

Η ρωσική πλευρά αρνήθηκε να δεχθεί την προσθήκη και να περάσει το έγγραφο με τη μορφή που προτάθηκε από τους Ευρωπαίους Υπουργούς. Το Υπουργείο Παιδείας (της Ρωσίας) δεν έχει προβεί σε επίσημα σχόλια για την απόφαση. Ωστόσο, ο Alexander Stradze του Τμήματος Εκπαίδευσης (βοηθός του υπουργού για την εκπαίδευση) περιέγραψε τη θέση της Ρωσίας στο Twitter του. Έγραψε ότι η Ρωσία εξέφρασε την αντίθεσή της στη δήλωση της υπουργικής διάσκεψης, επειδή η Ρωσία ουσιαστικά διαφώνησε με τις νέες διατάξεις. Η Ρωσική Ομοσπονδία αντιπροσωπεία πιστεύει ότι το θέμα δεν ταιριάζει στον κατάλογο των καθηκόντων προτεραιότητας για την εφαρμογή της πολιτικής για τη νεολαία, επειδή οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές.

Ο Stradze είπε επίσης ότι η Ρωσία τηρεί όλες τις αρχές της Σύμβασης, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την απαγόρευση των διακρίσεων σε βάρος σεξουαλικών μειονοτήτων, έτσι ώστε η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί αντέδρασαν έντονα στην κίνηση της Ρωσίας και κατηγορηματικά αρνήθηκαν να υπογράψουν τα έγγραφα χωρίς τη νέα παράγραφο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του συνεδρίου, η δήλωση δεν εγκρίθηκε. Η Nyamko Sabuni μίλησε με ένα μάλλον σκληρή τόνο μετά τη συνάντηση, αφού είπε ότι το έγγραφο δεν θα πρέπει να υπογραφεί, εφόσον δεν περιέχει την παράγραφο σχετικά με το απαράδεκτο των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Σύμφωνα με την Sabuni, η αποτυχία να εγκριθεί η τελική δήλωση ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που έγινε το εμπόδιο για το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το περιστατικό ήταν μια έκπληξη για όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης. Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια, και τελειώνει με την υπογραφή της δήλωσης καθορισμού της πολιτικής για τη νεολαία στις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια, πριν την εκ νέου πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Το προηγούμενο συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 2008 στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων δεν βρισκόταν στην ατζέντα σε μια τόσο επίμονη μορφή. Ίσως ο λόγος είναι ότι ο εμπνευστής αυτών των τροποποιήσεων είναι ο αμφιλεγόμενος Pascal Smet, ο οποίος είναι άτομο με μη παραδοσιακό γενετήσιο προσανατολισμό. Πριν από το συνέδριο, πήρε προσωπικά μέρος στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την LGBT (ομοφυλοφιλική) κοινότητα της Αγίας Πετρούπολης. Ο Pascal δήλωσε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα στη πατρίδα του στο Βέλγιο, μόνο και μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Είναι σαφές ότι η εμπλοκή του αφορά τον ‘προσανατολισμό’ του, αλλά και πολλοί άλλοι ευρωπαίοι αντιπρόσωποι στη διάσκεψη εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για την απουσία των αρχών της ισότητας των φύλων και της σεξουαλικής διάκρισης στην τελική δήλωση. Η Olga Lenkova, διευθύντρια επικοινωνιών του δημόσιου οργανισμού "Exit" είπε στην Gazeta.Ru ότι η ανοχή προς την κατεύθυνση της LGBT κοινότητας στην πραγματικότητα αναφέρεται σε διεθνή πρότυπα. Επίσης, σημείωσε ότι η Ρωσία υποτίθεται ότι για άλλη μια φορά απέδειξε τις «ομοφοβικές πεποιθήσεις της» σε υψηλό διεθνές επίπεδο. Πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έμεινε χωρίς ψήφισμα για την επόμενη τριετία και αυτό οφείλεται σε υπαιτιότητα των διοργανωτών.

Εκπρόσωποι Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Παιδείας και του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν σχολίασαν τις πιθανές συνέπειες της αποτυχίας να εγκριθεί το τελικό έγγραφο. Ωστόσο, εμπειρογνώμονες που εργάζονται στον τομέα των διεθνών σχέσεων, επιμένουν ότι η αποτυχία της διάσκεψης δεν θα οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Ο Timofei Bordachev του Κέντρου Διεθνών Σπουδών πιστεύει ότι το περιστατικό δεν θα οδηγήσει σε δραματικές συνέπειες για τη Ρωσική Ομοσπονδία όσον αφορά τις σχέσεις της με τις ευρωπαϊκές χώρες. Κατά την άποψή του, η αδυναμία να γίνει αποδεκτή η δήλωση αποδεικνύει πλήρως την απόλυτη ματαιότητα και τον παραλογισμό αυτών των διεθνών συναντήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα για τη δημιουργία μεγάλων πλατφόρμων διαπραγμάτευσης έχει επιβιώσει από μόνη της εδώ και πολύ καιρό.

Εάν η Ρωσία δεν είχε αντιταχθεί στην νέα παράγραφο, κάποιο άλλο κράτος θα το είχε κάνει, επειδή η Ρωσία δεν είναι το πιο ‘γραφικό’ κράτος στην Ευρώπη. Η Ελλάδα και η Πολωνία, για παράδειγμα, δεν θα μπορούσαν ποτέ να επικυρώσουν ένα τέτοιο έγγραφο.

Η Εκατερίνα Κουζνέτσοβα, διευθύντρια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είπε στην Gazeta.ru ότι οι οργανώσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν δείχνουν ανάλογο δυναμισμό σε διεθνή και πολιτικά θέματα που αφορούν τη νεολαία. Σύμφωνα με αυτήν, θα πρέπει να ασχολούνται με πιο σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή νεολαία. Ένα από αυτά είναι η ανεργία, δεδομένου ότι είναι ένα από τα κύρια προβλήματα στην Ευρώπη επί του παρόντος. Στις χώρες που πλήττονται από την κρίση, η ανεργία φτάνει το 50 τοις εκατό, έτσι ώστε η πολιτική για τη νεολαία θα πρέπει να συνδέεται με την οικονομική συνιστώσα. Απλές δηλώσεις δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, κατέληξε.

Η κρίση επιδεινώνει πολλά ευρωπαϊκά προβλήματα, τόσο παλαιά όσο και νέα. Το δημογραφικό πρόβλημα δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο εγχώριος πληθυσμός της Ευρώπης γηράσκει, οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά και επιλέξουν την σταδιοδρομία αντ’ αυτού. Σύμφωνα με τις στατιστικές, ο αριθμός των ιθαγενών Ευρωπαίων ηλικίας κάτω των 15 ετών θα μειωθεί κατά 30 τοις εκατό σε 40 χρόνια. Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι τα δημογραφικά προβλήματα της Γηραιάς Ηπείρου σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τη λεγόμενη «σεξουαλική ανοχή της Ευρώπης». Ένα τέτοιο πράγμα όπως ο «γάμος των ομοφυλόφιλων» γίνεται ο κανόνας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ο «gay γάμος» έχει νομιμοποιηθεί, για παράδειγμα, στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, την Ισλανδία και τη Δανία. Το που θα οδηγήσει αυτό τους λαούς, και τι είδους παιδιά τέτοιες «οικογένειες» μπορούν να μεγαλώσουν - αυτό είναι ένα αναπάντητο ερώτημα. Η φωνή των ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων της Ευρώπης γίνεται όλο και πιο δυνατότερη και ισχυρότερη, ενώ η φωνή της λογικής γίνεται πιο αδύναμη. Όλα αυτά δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού πληθυσμού, αλλά μάλλον οδηγούν σε μια αργή εκφύλιση της Ευρώπης που κάποτε γνωρίζαμε.

Όπως λένε, «ο ιερός τόπος δεν μένει ποτέ άδειος». Οι μετανάστες από άλλες, λιγότερο ευημερούσες χώρες του κόσμου άρχισαν να φθάνουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο στα μέσα του περασμένου αιώνα, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από τις μουσουλμανικές χώρες, όπου οι οικογένειες έχουν συνήθως πολλά παιδιά. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με δημογραφικές μελέτες, ο αριθμός των μουσουλμάνων μεταναστών στη Γαλλία αντιπροσωπεύει ήδη περίπου, το εννέα τοις εκατό του πληθυσμού. Στη Γερμανία - περίπου το τέσσερα τοις εκατό, στο Ηνωμένο Βασίλειο - περίπου το πέντε τοις εκατό. Από αριθμητική άποψη, αυτό σημαίνει πολλούς ανθρώπους. Χάρη στην "γονιμότητά" τους οι μετανάστες θα διπλασιάσουν τον αριθμό τους σε 20-30 χρόνια. Ο αυξανόμενος αριθμός των μεταναστών, όπως δείχνει η εμπειρία, σημαίνει ένα υψηλότερο επίπεδο εγκληματικότητας, μειωμένα επίπεδα στην εκπαίδευση του πληθυσμού της Ευρώπης, ανάπτυξη θρησκευτικής και πολυπολιτισμικής μισαλλοδοξίας.

Προφανώς, το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν βρέθηκε αντιμέτωπο με την επίλυση των οικονομικών και των δημογραφικών προβλημάτων, καθώς και των προβλημάτων που συνδέονται με τον αυξανόμενο αριθμό των μεταναστών. Οι συμμετέχοντες των συνεδρίων των νέων πιστεύουν ότι το θέμα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων είναι πολύ πιο σημαντικό ...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

Οι καημένοι οι Ρώσοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες πολιτικοί θα αρνούνταν να προσυπογράψουν τη συμφωνία. Στον κόσμο τους είναι...

Ανώνυμος είπε...

Ρωσια ...μια χωρα εν εξελιξει και στο θεμα των δικαιωματων των ομοφυλοφιλων .
Γεγονος ειναι οτι πλεον οι Ρωσοι ομοφυλοφιλοι-ες δεν κλεινονται σε στρατοπεδα εξοντωσεως η σε ψυχιατρεια...Η προοδος ειναι ορατη , ωστοσο ο κοινωνικος ρατσισμος ιδιως στις μικρες πολεις καλα κρατει.
Η Ρωσια εχει μια θλιβερη αντιομοφυλοφιλη κομμουνιστικη παραδοση .Ο σταλινισμος "ανηγαγε" την ομοφυλοφιλια σε αντεπαναστατικο εγκλημα καθοσιωσεως... παρασυροντας την Αριστερα διεθνως στην αντιομοφυλοφιλη υστερια του. Στη Δυση οι κομμουνιστες ειχαν πιο ηπιες θεσεις , αφου ηθελαν να εχουν με το μερος τους τους διανοουμενους , τους λογοτεχνες και τους καλλιτεχνες...
Να θυμισω οτι παλαιοτερα οι ομοφυλοφιλοι νεοι δεν γινονταν δεκτοι στην ΚΝΕ ?

Παντως για να μην χαιρονται αδικα οι του παραδοσιακου σεξουαλικου προσανατολισμου { λαθος εκφραση , η ομοφυλοφιλια ειναι τοσο παλια οσο και η ετεροφυλοφιλια ...} ας πληροφορηθουν οτι στη Ρωσια υπαρχει εντονη ομοφυλοφιλικη ζωη { για τον χωρο της Εκκλησιας δεν μιλαμε... συμβαινουν τα ιδια με εδω !}.

Αχιλλεας Πατροκλος

Siaperas είπε...

Το άρθρο γράφει:

>>>>τα δημογραφικά προβλήματα της Γηραιάς Ηπείρου σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τη λεγόμενη «σεξουαλική ανοχή της Ευρώπης»

Αυτό κλασικά είναι ένα "συμπέρασμα" άσχετο με την πραγματικότητα.
Η μείωση της γεννητικότητας σχετίζεται με το βιοτικό επίπεδο, με την αστυφιλία, με τις νέες μεθόδους παραγωγής, με την άνοδο του μορφωτικού επιπέδου κλπ κλπ κλπ.
Με την ομοφυλοφιλία όμως ΔΕΝ σχετίζεται.

Θα μπορούσατε όμως να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο επιχείρημα-τρόμο για τη μείωση των γεννήσεων, που ιστορικά έχει καταγραφεί: την μείωση των γεννήσεων λόγω μοναχισμού.
Στο Βυζάντιο είχε πράγματι παρατηρηθεί αυτό το πρόβλημα.

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που θέλετε να τρομάξετε τον κόσμο, και συνεχίζετε να υποστηρίζετε αυτή την αυθαίρετη άποψη για τους γκέι και τις λεσβίες, νομίζω ότι πέφτετε στην εξής συλλογιστική παγίδα:

1. Υποθέτετε ότι οι gay και οι λεσβίες που δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σύμφωνα με τη φύση τους, καταπιέζουν τους εαυτούς τους, κάνουν ετεροφυλόφιλες οικογένειες κι αυτό είναι καλό για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες χωρίς πραγματική αγάπη. (3 αυθαίρετες υποθέσεις που η μία προϋποθέτει την άλλη)

2. Στην ουσία υποστηρίζετε χωρίς να το θέλετε την ανάγκη νομιμοποίησης των γάμων μεταξύ των ατόμων του ίδιου φίλου, ώστε να έχουν κι αυτές/οί τη δυνατότητα να μεγαλώσουν παιδιά (με υιοθεσίες για τους gay και με τεχνητή αναπαραγωγή για τις λεσβίες) κι έτσι να συμβάλουν στην βελτίωση των δεικτών γεννητικότητας.

Ξεκαθαρίστε λίγο τα επιχειρήματά σας.
Τι ακριβώς θέλετε?