Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αμερικάνικες εκλογές 2012: Το τελευταίο ‘γιόυπι’ των λευκών



Από Southern Nationalist Network (SNN) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο πολιτικός σχολιαστής και κωμικός της τηλεόραση Bill Maher έκανε πρόσφατα ένα σχόλιο που εμείς εδώ στο SNN έχουμε επανειλημμένα τονίσει. Γράφει ο Jeff Poor στην The Daily Caller :

Ο Bill Maher του HBO είπε στην εκπομπή της Παρασκευής ότι πιστεύει ότι οι επικείμενες προεδρικές εκλογές μπορεί να είναι η τελευταία φορά που οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούν να στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη λευκών ψηφοφόρων, των οποίων η επιρροή και σημασία είπε μειώνεται καθώς το εκλογικό σώμα στις ΗΠΑ γίνεται πιο «ποικιλόμορφο».

Ο Maher επικαλέστηκε ορισμένες στατιστικές για να υποστηρίξει αυτό που ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα Lindsay Graham, είπε ότι οι παραδοσιακοί «θυμωμένοι λευκοί» ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος γίνονται μειοψηφία.

Ο Lindsey Graham είναι γνωστός θερμός υποστηρικτής των «ανοικτών συνόρων», της αμνηστίας για τους παράνομους αλλοδαπούς και της εισόδου ακόμα περισσότερων μεταναστών από χώρες του τρίτου κόσμου.

Ο Poor συνεχίζει:

«Αυτό είναι το τελευταίο ‘hurrah’ (γιούπι) για τους λευκούς, έτσι δεν είναι;» Ο Μάχερ, είπε. «Είναι σαν η μάχη των Αρδεννών, πραγματικά».

Η Margaret Hoover, μια Ρεπουμπλικάνα που ήταν στο πάνελ του “Real Time” και  συγγραφέας του βιβλίου «Αμερικανικός Ατομικισμός: πώς μια Νέα Γενιά Συντηρητικών μπορεί να Σώσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα» (American Individualism:How a New Generation of Conservatives Can Save the Republican Party), συμφώνησε.

«Χρειάζεται να προσεγγίσουμε τους ισπανόφωνους», είπε η Hoover. «Χρειάζεται να προσεγγίσουμε τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες. Χρειαζόμαστε να προσεγγίσουμε τις γυναίκες. Χρειάζεται να προσεγγίσουμε τους νέους. Για το λόγο αυτό έγραψα αυτό το βιβλίο μου. Θέλω να πω, η δουλειά που κάνω είναι να προσπαθήσω να μεταρρυθμίσω το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Ο Rob Reiner και εγώ εργαστήκαμε από κοινού σχετικά με την «ισότητα στο γάμο» («γάμος» ομοφυλόφιλων) σε αυτές τις τέσσερις πολιτείες — αυτές τις τέσσερις κρίσιμες πολιτείες. Πάω αύριο στη Μινεσότα. Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται για να εκσυγχρονίσουν το κόμμα. Έχεις απόλυτο δίκιο».

Φυσικά, αν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα γίνει κατά κάποιο τρόπο το κόμμα των τριτοκοσμικών μεταναστών, των ομοφυλόφιλων, των φεμινιστριών και ούτω καθεξής, ποια διαφορά θα έχει με το Δημοκρατικό Κόμμα; Ποιος θα εκπροσωπήσει στη συνέχεια τους Συντηρητικούς λευκούς ψηφοφόρους που τώρα ψηφίζουν Ρεπουμπλικάνους;

Αξίζει επίσης να σκεφτεί κανείς ότι παρά όλη την ενδοτικότητα των Ρεπουμπλικάνων, όλα αυτά τα χρόνια, σε διάφορες μη λευκές δημογραφικές ομάδες (συμπεριλαμβανομένης της Αμνηστίας που έδωσε ο Ronald Reagan σε δύο εκατομμύρια λαθρομετανάστες και τις συχνές εκκλήσεις από τον Newt Gingrich και τον Lindsey Graham για ένα ακόμα γύρο αμνηστίας), οι Ρεπουμπλικάνοι δεν τα πάνε καλά με αυτές τις ομάδες. Ακόμα και εκείνοι σαν τον Gingrich που ανοιχτά δείχνουν την ενδοτικότητά τους στους ισπανόφωνους και κάνουν γνωστή την υποστήριξή τους στην Αμνηστία, δεν λαμβάνουν κάποιο μεγάλο κομμάτι των ισπανόφωνων  ψηφοφόρων. Ο μετριοπαθής βόρειος Romney επίσης έχει αποτύχει στο να κερδίσει την υποστήριξη των μεταναστών παρά την ενδοτικότητά του στους ισπανόφωνους.
 
Ας σκεφτούμε δύο πράγματα. 1. Περίπου τα δύο τρίτα των τριτοκοσμικών μεταναστών που έρχονται στις ΗΠΑ θα γίνουν Δημοκρατικοί ψηφοφόροι (67% των ισπανόφωνων ψήφισαν Δημοκρατικούς το 2008). 2. Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν πολύ μικρή επιτυχία να τραβήξουν μετανάστες με το μέρος τους. Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν καλύτερο για τους Ρεπουμπλικανούς εάν οι ΗΠΑ είχαν λιγότερους μετανάστες του τρίτου κόσμου αντί περισσότερους; Είναι προς το συμφέρον του Κόμματός τους και είναι προς το συμφέρον των οπαδών τους. Οι Ρεπουμπλικάνοι, αντί να προσπαθούν μάταια πάλι να πάρουν την ψήφο των ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται για το κόμμα τους, ίσως καλύτερα, αντίθετα, να άρχιζαν να εργάζονται προς το συμφέρον της δημογραφικής ομάδας που τους υποστηρίζει. Αυτή η συγκεκριμένη δημογραφική ομάδα ίσως να συρρικνώνεται, αλλά εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα και οι δημογραφικές τάσεις μπορούν να αντιστραφούν. Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιθανόν να μην έχουν καμία τύχη αν γίνουν το κόμμα των μεταναστών, των ομοφυλοφίλων και των φεμινιστριών. Αντιθέτως, είναι καιρός οι Ρεπουμπλικάνοι να αντιληφθούν ότι είναι το de facto κόμμα των λευκών Συντηρητικών και να αρχίσουν να προασπίζονται τα συμφέροντα των εκλογέων τους. Το πρώτο και βασικότερο ζήτημα που ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους τους είναι να διακοπούν και να αντιστραφούν οι τρέχουσες δημογραφικές τάσεις.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα 3/4 της ομογένειας τάχθηκαν με Ομπάμπα κυρίως λόγω του υβρεολογίου του Ρόμνεϋ απέναντι στην Ελλάδα,λίγο ακόμα και θα άρχιζε τον φυλετικό λόγο των Γερμανών εναντίον μας!Φυσικά και δεν είδαμε ούτε θα δούμε κάτι άμεσα θετικό από τον Ομπάμα,αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι Έλληνες να ταχθούμε με αυτούς που συμβάλουν στην προσπάθεια κατασυκοφάντησής μας που έχει προέλευση και όνομα...

Ανώνυμος είπε...

H ορολογία ισπανόφωνοι είναι ευφημισμός, που εξωραῒζει την πραγματικότητα. Πρόκειται περί Ινδιάνων και μιγάδων με προέλευση την Κεντρική, κυρίως,και Νότιο Αμερική. Οι έγχρωμοι αυτοί αποτελούν μια νοθογενή πληθυσμική ομάδα, η οποία έρχεται να παρασιτίσει σε ένα ανεπτυγμένο υπερπόντιο ευρωπαϊκό κράτος. Οι πληθυσμοί τους αυξάνοντα τρομακτικά. Μεξικό 1940/ 16 εκατ., σήμερα σχεδόν 90 εκατ. και 30 χρόνια διπλάσιοι. Οι Λευκοί πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να απελάσουν τους εγχρώμους απο τις ΗΠΑ. Συντηρητικός σημαίνει ότι αποδέχεσαι ότι είσαι « ίσος» με τον τελευταίο πρωτόγονο που καταφθάνει στις ΗΠΑ για να μοιραστεί τον παραγόμενο απο τους ευρωπαϊκής καταγωγής πολίτες πλούτο. Οι Λευκοί πρέπει να επαναστήσουν σ΄αυτή αθλία παρακμιακή κατάσταση, θέτοντας τους δικούς τους όρους για την λειτουργία του πολιτεύματος και του κοινωνικού γίγνεσθαι.