Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Το 50 τοις εκατό των Εβραίων θρησκευόμενων είναι άθεοι», παραδέχονται Εβραίοι συγγραφείς



Σε ένα άρθρο με τον τίτλο «Ιουδαϊσμός χωρίς Θεό», στην USA Today, οι Εβραίοι παραδέχονται ότι ακόμη και μέσα στον Ιουδαϊσμό ο αθεϊσμός είναι δεκτός και σεβαστός και ότι 50 τοις εκατό των «θρησκευόμενων Εβραίων» δεν πιστεύουν στο Θεό.

Έτσι το 50 τοις εκατό των Εβραίων θρησκευόμενων δεν πιστεύει στο Θεό, και το 50 τοις εκατό των Εβραίων του Ιουδαϊσμού που πιστεύουν στο Θεό, δεν ενοχλείται που οι μισοί από τους συμπατριώτες τους Εβραίοι στην Συναγωγή δεν πιστεύουν στο Θεό, το μόνο σημαντικό πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι ότι ανήκουν στην ίδια φυλή! Η πίστη στον Θεό αποτελεί κάτι το δευτερεύον σε σχέση με τον εβραϊκό φυλετισμό.

Το άρθρο επισημαίνει το γεγονός ότι πολλοί δηλωμένοι άθεοι είναι ενεργοί θρησκευτικά, ακόμα και ηγέτες, σε Συναγωγές. Δείχνει ότι ο Ιουδαϊσμός δεν απαιτεί πίστη στον Θεό, μόνο τήρηση των εβραϊκών νόμων. Δείχνει πώς οι μισοί όλων των «θρησκευόμενων» Εβραίων δεν πιστεύουν στο Θεό. Και δείχνει ότι αυτοί οι άθεοι Εβραίοι συμμετέχουν στον Ιουδαϊσμό όχι λόγω κάποιας πίστης στον Θεό, αλλά ως μια σύνδεση με τον εβραϊκό λαό, που βασίζεται στο αίμα παρά στη θρησκευτική πίστη στο Θεό. Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα από το άρθρο:

«Ο αθεϊσμός και ο Ιουδαϊσμός δεν είναι έννοιες αντιφατικές, έτσι ώστε, το να βρίσκεται ένας άθεος μέσα στην Ιουδαϊκή κοινότητα δεν αποτελεί πρόκληση ή πρόβλημα...Σε αντίθεση με άλλες θρησκείες, ο Ιουδαϊσμός έχει συχνά αγκαλιάσει τα αθεϊστικά του μέλη».

«Ο αθεϊσμός είναι παγιωμένος στον αμερικανικό Ιουδαϊσμό. Στην έρευνα του βιβλίου τους American Grace, (‘Αμερικάνικη Χάρη’), οι Robert Putnam και ο David Campbell αποκαλύπτουν ότι το ήμισυ [περίπου 50 τοις εκατό] όλων των Αμερικανο-Εβραίων αμφισβητεί την ύπαρξη του Θεού».

«Πηγαίνουν (στη Συναγωγή) γιατί θέλουν κάποιο είδος εθνοτικής ταυτότητας», λέι ο Shaoul Magid, καθηγητής του Ιουδαϊσμού στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. «Δεν νοιάζονται για τις προσευχές. Αυτό τους επιτρέπει να νιώθουν μια αίσθηση Εβραιοσύνης, αλλά έχει μικρή σχέση με θρησκεία...».

Αυτό έκανε και την Jennifer Cohen Oko, μια συγγραφέα με έδρα την Ουάσινγκτον, ενταχθεί σε μια Μεταρρυθμισμένη Συναγωγή, καταρχάς. Ούτε η Κοέν, ούτε ο σύζυγος της πιστεύουν στο Θεό, αλλά, όπως πολλοί Εβραίοι, προσχώρησαν στην Συναγωγή για τα δύο παιδιά τους.

«Θέλω τα παιδιά μου να καταλάβουν ότι είναι Εβραίοι, να είναι υπερήφανα που είναι Εβραιόπουλα και να κατανοήσουν την παράδοσή τους», είπε η Κόεν...

David Duke: Θα μπορούσε να φανταστείτε κάποιο ενεργό μέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να λέει δημοσίως ότι είναι άθεος; Ή κάποιο αναγνωρισμένο μέλος της μουσουλμανικής θρησκείας να λέει ότι δεν πιστεύει στον Αλλάχ; Ο Ιουδαϊσμός είναι μακριά, από κάθε κατανόηση της θρησκείας, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι την κατανοούν.

Στη συνέχεια, στο Podcast του ο David Duke μιλά για το γεγονός ότι "οι έρευνες στο Ισραήλ δείχνουν ότι πάνω από 70 τοις εκατό των Εβραίων στο Ισραήλ δεν πιστεύει στο Θεό*, πλην όμως ανέχονται ότι το Ισραήλ είναι ένα εβραϊκό κράτος, όχι μόνο ως εθνική οντότητα, αλλά και ως θρησκευτική οντότητα. Μπορούν να αντέξουν τη θρησκεία γιατί την βλέπουν ως ένα εργαλείο διατήρησης της Εβραικότητάς τους και αλληλεγγύης ως λαός, και ως ενός μέσου ισχύος για τα συμφέροντα του εβραϊκού λαού. Στην αλήθεια, ο Ιουδαϊσμός είναι στην πραγματικότητα ένα δόγμα φυλετικής υπεροχής που ουσιαστικά λατρεύει τους Εβραίους ως ‘Θεό’ και βλέπει την υπόλοιπη ανθρωπότητα κατώτερη από ανθρώπινη! Ο τίτλος ενός άρθρου από σημαίνοντες Εβραίους καθηγητές σε κορυφαία πανεπιστήμια στο Ισραήλ τα λέει όλα: «Μόνο οι Εβραίοι είναι άνθρωποι!» Η ιστοσελίδα Daat Emet στο Ισραήλ τα εκθέτει όλα αυτά!

Το Ταλμούδ, το λέει λακωνικά: «Εάν ένας ‘εθνικός’ χτυπήσει έναν Εβραίο πρέπει να θανατωθεί. Όποιος χτυπά έναν Εβραίο, είναι το ίδιο με το να χτυπά τον Θεό». Όπως δείχνω στο βιβλίο μου, Jewish Supremacism(‘Εβραϊκή Υπεροχή’), ο Ιουδαϊσμός είναι πιο πολύ ένα δόγμα και ένας μηχανισμός υπεροχής των Εβραίων, παρά μια θρησκεία. Είναι ένας υπερ-ρατσιστικός θεσμός μεταμφιεσμένος ως θρησκεία. Και αυτό που ονομάζεται η θρησκεία του Ιουδαϊσμού είναι ένα δόγμα ακραίου μίσους κατά των μη-Εβραίων... Δεν μπορεί να κατανοήσει κάποιος τον Σιωνισμό χωρίς να κατανοήσει τον Ιουδαϊσμό".

* Δεν βρήκα αυτή την έρευνα. Εδώ είναι άρθρο που λέει ότι το 10% των Προτεσταντών, το 21% των Ρωμαιοκαθολικών και το 52% των Ιουδαίων ΔΕΝ πιστεύει στον Θεό. Και εδώ ένα άρθρο που λέει ότι το 70% των Εβραίων πιστεύει ότι είναι ο «εκλεκτός/περιούσιος λαός».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Εβραίοι σήμερα δεν είναι μία ενιαία φυλή, αλλά Χαζάροι μπασταρδεμένη με τον εκάστοτε λαό, πάνω στον οποίο παρασιτούν. Βάσει αυτού είναι λάθος να μιλάμε για φυλετισμό και εθνοτισμό στην περίπτωσή τους.
Κατά τ'άλλα το άρθρο είναι διαφωτιστικότατο περί του τι είναι αυτό που τους δίνει κοινή συνείδηση, ομοθυμία και φυσικά τους δένει με τέτοια αλληλεγγύη...

Andrew είπε...

Άλλο σιωνιστές άλλο «ορθόδοξοι» εβραίοι. Οι σιωνιστές δεν ακλουθούν την Παλαιά Διαθήκη αλλά τα ταλμούδ, αιρετικά κείμενα βαβυλωνιακής προέλευσης. Κατά την γνώμη μου οι 144.000 ιουδαίοι που θα βαπτιστούν χριστιανοί (συμφώνα με την αποκάλυψη του Ιωάννη) θα είναι μόνο «ορθόδοξοι» εβραίοι και επί ουδενί σιωνιστές. Όσο για τα υπόλοιπα, γιατί μας εκπλήσσει ότι είναι πνευματικά νεκροί? Ο Χριστός δεν είπε στην συκιά: «να ξεραθείς και να μην ξαναβγάλεις καρπούς»? Αναφερόταν στον Ισραήλ που θα τον απέρριπτε.

miagnomi είπε...

Καλά το φαινόμενα αυτό υπάρχει σε όλες τις θρησκείες,δείτε εδώ στην Ελλάδα ποιο ποσοστό του κόσμου είναι στην πραγματικότητα άθεοι κι ας πάνε ακόμα και στην εκκλησία ή άλλων που η έννοια της θρησκείας υπάρχει απλώς ως διαχωριστικό εθνικό και ως κομμάτι της κουλτούρας κι ας μην πιστεύουν στην πραγματικότητα.Είναι φαινόμενα της εποχής και όχι μόνο των Εβραίων
Ανδρέα,οι σιωνιστές είναι οι εθνικιστές Εβραίοι που θέλουν να έχουν κράτος δηλαδή,σ'αυτούς περιλαμβάνονται άτομα από κάθε μορφή ιουδαϊσμού,είναι δηλαδή πολιτικός και όχι θρησκευτικός χαρακτηρισμός.