Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΙΣΡΑΗΛ: Βραβεία και εύσημα από Πέρες και Νετανιάχου, που «καταφέραμε και σταματήσαμε την παράνομη μετανάστευση»



Στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε τελετή - η οποία περιελάμβανε παράδοση βραβείων και άλλων συγχαρητηρίων – που σηματοδοτούσε την διακοπή της μη-εβραϊκής μετανάστευσης στο Ισραήλ.

Η τελετή, την οποία παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πέρες στην Ιερουσαλήμ. Η τελετή υποτίθεται έγινε για να δοθούν τρία βραβεία για τις γυναίκες που ήταν αντίθετες στην εμπορία ανθρώπων (‘human trafficking’) - ένα έγκλημα για το οποίο φημίζεται το Ισραήλ (δες εδώ και εδώ).

Ο Νετανιάχου βρήκε την ευκαιρία να ανακοινώσει ότι "τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης. . . έχουν επιλυθεί".

Σύμφωνα με την επίσημη ισραηλινή τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης, "όχι περισσότεροι από μερικές δεκάδες παράνομοι" κατάφεραν να εισχωρήσουν στο Ισραήλ τους τελευταίους μήνες και «η ισραηλινή κυβέρνηση κατάφερε να θέσει τέλος στην παράνομη μετανάστευση».

Σύμφωνα με τον Netyanahu, "Η εμπορία των ανθρώπων, τα ανθρώπινα βασανιστήρια και η δολοφονία των παιδιών ήταν φαινόμενα που συνόδευαν την παρέλαση των λαθρομεταναστών που εισήλθαν στη χώρα. Από τη στιγμή που σταματήσαμε αυτή η ροή, έχοντας πρόθεση να σταματήσουμε τους παράνομους εργαζομένους από την είσοδό τους στη χώρα, ήμασταν σε θέση να σταματήσουμε και αυτά τα φαινόμενα.
"Πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν χιλιάδες που έφθαναν εδώ, και ο ρυθμός άφιξής τους  αυξανόταν. Ενισχύσαμε τα σύνορά μας. Και τον περασμένο μήνα, μόλις 40 παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα, και ούτε ένας από αυτούς δεν έφτασε στις πόλεις μας".
 
Η ανάσχεση των μη-Εβραίων μεταναστών στο Ισραήλ έρχεται σε έντονη αντίθεση με την ρατσιστική εβραϊκή συμπεριφορά σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου το εκεί εβραϊκό στοιχείο είναι πάντα υπέρμαχο της κατάργησης των περιορισμών στην παράνομη μετανάστευση και βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή κινημάτων που υπερασπίζονται τα "ανοικτά σύνορα" (π.χ. δες εδώ).

Άραγε εκτός από το Ισραήλ, δεν υπάρχουν άλλοι λαοί στη γη που έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν την ταυτότητά τους;


Διάβασε στον ΚΟ:






ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: