Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Απέλυσαν πυροσβέστη γιατί έβαλε χαρτί υγείας με το πρόσωπο του Ομπάμα



Ένας πυροσβέστης από την Φλόριντα απολύθηκε αφότου τοποθέτησε ένα χαρτί υγείας με το πρόσωπο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις τουαλέτες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο πυροσβέστης, που ονομάζεται Clint Pierce, παραδέχτηκε ότι τοποθέτησε το χαρτί υγείας με τον Ομπάμα στην τουαλέτα ως ένα αστείο, πλην η ενέργειά του θεωρήθηκε «ασεβής προσβολή καθ’ υποτροπή», σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας ‘Sun Sentinel’.

Το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 19 Οκτωβρίου, σηματοδότησε την τρίτη φορά που ο Pierce τοποθετήθηκε πολιτικά σε ακίνητα της πόλης, αφού του είπαν να σταματήσει.

"Ήταν σαφώς μια περίπτωση ανυποταξίας," λέει η εκπρόσωπος της πόλης Sandra King δήλωσε την Παρασκευή, σύμφωνα με την εφημερίδα. "Είχαμε παρόμοιες καταστάσεις από το συγκεκριμένο άτομο, καθώς κολλούσε αυτοκόλλητα με πολιτικά μηνύματα σε ιδιοκτησία της πόλης, αλλά του χαρίστηκε εκείνο το περιστατικό και του είπαν να σταματήσει και να μην το ξανά κάνει, αλλά το έκανε ξανά και πραγματικά αυτό επιδείνωσε την κατάσταση."

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Harry L. Small χαρακτήρισε την ενέργεια του Pierce "άνοστη και ασεβής συμπεριφορά" απέναντι στον πρόεδρο Ομπάμα και ότι «προκάλεσε σημαντικές διαιρέσεις εντός της υπηρεσίας μας και της κοινότητάς μας».

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές που ήρθαν σε μια συνάντηση με την Επιτροπή της πόλης την Τρίτη, οι ενέργειές του ήταν "ρατσιστικές" και προσβλητικές, ανέφερε η Sentinel Sun.

Ο Small δήλωσε ωστόσο, ότι «δεν βρήκε στοιχεία που να δείχνουν ότι οι ενέργειες του Pierce είχαν ρατσιστικά κίνητρα, αλλά μάλλον είχαν πολιτικά κίνητρα».

Το χαρτί υγείας με το πρόσωπο του Ομπάμα διατίθεται μέσω του διαδικτύου. Υπάρχει και χαρτί υγείας με το πρόσωπο του Mitt Romney, το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον, του Μπους καθώς και άλλων. Εδώ είναι ιστοσελίδα με το χαρτί υγείας Ομπαμα.
 Ο Pierce, που είναι πυροσβέστης από το 1993, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

"Η απολογία σας για τις ενέργειές σας εκτιμάται, αλλά δεν είναι αρκετή για να αναιρέσετε την εκτεταμένη ζημία στη φήμη της πόλης και την πυροσβεστική υπηρεσία," απάντησε ο Small.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: