Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Παιδόφιλος μουσουλμάνος γλύτωσε την φυλακή γιατί το δικαστήριο αναγνώρισε ότι, λόγω της θρησκείας του, «δεν ήξερε ότι είναι παράνομο να κάνεις σεξ με 13χρονη»



  • Στο ισλαμικό σχολείο που πήγαινε του δίδασκαν ότι «οι γυναίκες δεν αξίζουν περισσότερο από ένα γλειφιτζούρι που έχει πέσει στο έδαφος».

Ένας νεαρός μουσουλμάνος που έκανε σεξ με ένα 13χρονο κορίτσι που ‘ψάρεψε’ μέσα από το Facebook, γλύτωσε την ποινή της φυλάκισης, επειδή σύμφωνα με τον δικαστή, ο δράστης πήγαινε σε ισλαμικό σχολείο όπου τον δίδασκαν ότι «οι γυναίκες δεν έχουν καμία αξία».

Ο 18χρονος Adil Rashid, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν παράνομο να κάνει σεξ με το ανήλικο κορίτσι, διότι στο σχολείο που πήγαινε δεν του δίδασκαν τη βρετανική νομοθεσία.

Χθες ο δικαστής Michael Stokes καταδίκασε τον Rashid σε ποινή με αναστολή, λέγοντας: «Παρά το γεγονός ότι είσαι 18 χρονών, είναι σαφές από τις εκθέσεις ότι είσαι πολύ αφελής και ανώριμος σχετικά με σεξουαλικά θέματα».

Τα εγκλήματα αυτά, όπως ειπώθηκε στο Βασιλικό Δικαστήριο του Nottingham, συνήθως καταλήγουν σε ποινή φυλάκισης από τέσσερα έως επτά χρόνια.

Όμως, ο δικαστής είπε ότι επειδή ο Rashid έδειξε μια «παθητικότητα» και μια «έλλειψη αυτοπεποίθησης», το να το βρεθεί στη φυλακή θα μπορούσε να του προκαλέσει «περισσότερη ζημιά παρά καλό».
Ο Rashid, που είναι από το Μπέρμιγχαμ, παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με το κορίτσι, λέγοντας ότι «μπήκε στον πειρασμό μετά την online γνωριμία τους».

Αντάλλαξαν αρχικά μηνύματα στο Facebook και μετά κείμενα και συνομιλία από το κινητό, κατά τη διάρκεια μιας δίμηνης περιόδου.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν στο Nottingham, όπου ο Rashid είχε κλείσει ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο.

Το κορίτσι είπε στην αστυνομία ότι έκανε σεξ με τον Ρασίντ στο ξενοδοχείο όπου έμειναν για δύο ώρες.

Ο Ρασίντ στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του και πήγε κατ 'ευθείαν σε ένα τζαμί για να προσευχηθεί. Συνελήφθη την επόμενη εβδομάδα αφότου το κορίτσι ομολόγησε τι είχε συμβεί σε μια φίλη της στο σχολείο, η οποία ενημέρωσε έναν καθηγητή.

Νωρίτερα το δικαστήριο άκουσε πώς ο Rashid είχε «μικρή εμπειρία με τις γυναίκες που οφείλεται στην εκπαίδευση του σε ισλαμικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο», το οποίο δεν μπορεί να ονομαστεί για νομικούς λόγους.

Μετά τη σύλληψή του, είπε σε ένα ψυχολόγο ότι δεν ήξερε ότι το σεξ με μια 13χρονη ήταν ενάντια στο νόμο. Είπε δε στο δικαστήριο ότι ανακάλυψε ότι ήταν παράνομο μόνο όταν το πληροφορήθηκε από ένα μέλος της οικογένειάς του.

Σε άλλους ψυχολόγους, ο Ρασίντ ισχυρίστηκε ότι είχε διδαχθεί στο σχολείο του, ότι «οι γυναίκες δεν αξίζουν περισσότερο από ένα γλειφιτζούρι που έχει πέσει στο έδαφος».

Όταν ο δικαστής Stokes δήλωσε ότι ο Ρασίντ έπρεπε να γνωρίζει ότι ήταν παράνομο, ο δικηγόρος υπεράσπισης Laban Leake υποστήριξε ότι ο Rashid είχε «σεξουαλική αφέλεια».

«Το σχολείο που παρακολουθούσε, δεν είναι υπερβολικό να πούμε, ότι περιγράφεται ως μια κλειστή κοινότητα και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο ίδιος ίσως δεν γνώριζε ότι οι σεξουαλικές σχέσεις με ένα 13χρονο κορίτσι ήταν κάτι παράνομο».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Σημειώσαμε, αναφερόμενοι στο θέμα περί των "γάμων" ομοφυλοφίλων (και της θεσμικής νομιμοποιήσεώς χυδαίων και εμετικών διαστροφών ) στην Γαλλία , για νομοθετικά εκτρώματα που είναι μόνο για...παραναλώματα , εντός της ευρωπαϊκής έννομης τάξης.

Το παρόν άρθρο μας επιβεβαιώνει.

Η παρούσα απόφαση είναι ενδεικτική της ποιότητας και του νομικού πολιτισμού εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο δικό μας δίκαιο, "άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται"...Απολύτως λογικό,καθώς ο καθένας θα μπορούσε να την επικαλείται για την... "σκαπουλάρει" κατά το κοινώς λεγόμενο!

Και όμως τα... "προοδευτικά" αγγλικά "μυαλά", οι φωστήρες του "μετανεωτερικού" πολιτισμού της αποσύνθεσης έχουν άλλη γνώμη...

Αφού βέβαια "το λένε" οι.."Ευρωπαίοι"..έτσι θα είναι...

λουκρητια είπε...

Πως γινεται να λειτουργουν επισημως σχολεια στην Μ.Βρετανια,οπου οι μουσουλμανοι μαθητες διδασκονται οτι "οι γυναικες αξιζουν οσο ενα ποδοπατημενο γλειφιτζουρι";Δεν ακολουθουν προγραμμα απο το υπουργειο παιδειας;Ο,τι θελουν τους διδασκουν;Εναντιον του εν λογω σχολειου θα ληφθουν,αραγε,μετρα;Πως ενα βρετανικο δικαστηριο δεχεται ν'αναγνωρισει ελαφρυντικα σε καποιον που επικαλειται τετοιες αηδιες ως επιχειρημα;Στα 18 του τι ειναι,μωρο;Δικη του κριση δεν εχει αναπτυξει,ζωντας σε μια κοινωνια οπως η βρετανικη;Ετοιμες,πακεταρισμενες αποψεις εχει;Απορω πως δεν εχει ξεσηκωθει σαλος στην χωρα αυτη,μετα απο μια τετοια ειδηση!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πολύβιε Άμαντε ,
ερκος οδόντων δεν γνωρίζετε εσείς λοιπόν ...Βγάλτε κι άλλη χολή κατά των ομοφυλόφιλων.Έχετε αστείρευτα αποθέματα .
Μάλλον αγνοείτε ότι στην Ευρωπα'ι'κή Ενωση ήδη 22 χώρες κατοχυρώνουν τα πολιτικά και αστικά δικαιώματα των γκέι ζευγαριών {σύντομα και η Ιταλία} και καταδικάζουν καθε μορφή υστερικής αντιομοφυλόφιλης προπαγάνδας .
Χαρείτε με αυτά που γράφετε όσο έχετε καιρό.Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Αχιλλέας Πάτροκλος.

Gotham City είπε...

Φοβερό και τραγικό μαζί....

Ανώνυμος είπε...


Λουκρητία, όντως είναι εξοργιστική είδηση.Και πολύ σωστά επισημαίνεις τις τερατολογίες του σχολείου κατά του οποίου , ουδέν ακούστηκε..

Ας λάβουμε δε υπόψη μας , πως το αγγλοσαξονικό δίκαιο (Η.Π.Α , Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία) διαμορφώνεται κατά βάση νομολογιακά ήτοι από την δικαστηριακή πρακτική , τις αποφάσεις δηλαδή του εκάστοτε δικαστή!

Το τι σημαίνει αυτό , μπορεί να το υποθέσει ο καθένας.Απεριόριστη εξουσία στον εκάστοτε δικαστή ν'αποφασίζει κατά το δοκούν, βάσει ποικίλων ιδεολογημάτων..Και το χείριστο φυσικά είναι ότι αυτές οι "σοφές" αποφάσεις , αποτελούν δικαστικό προηγούμενο για τις μελλοντικές!

Στην Ηπειρωτική Ευρώπη , όπου θεμέλιο είναι το Βυζαντινορωμαϊκό δίκαιο, υπερισχύει (και ορθά) η νομοθεσία έναντι της νομολογίας.


Ανώνυμος είπε...

Ἀγαπητή Λουκρητία νὰ μὴν ἀπορῆς πού ἀκόμα δὲν ἔχουν ξεσηκωθῆ.

Ἔζησα ἐκεῖ 10ετίες καὶ γνωρίζω.
Σὰν Ἑλληνίδα Ὀρθόδοξη δὲν εἶχα τὴν μεταχείρησι πού εἶχαν οἱ Πακιστανοὶ,οἱ Ἰνδοὶ καὶ οἱ Ἑβραῖοι.
Τὸ ἴδιο μὲ ἐμένα καὶ οἱ γηγενεῖς.

Μάλιστα ἕνας ἄγγλος φίλος καποτε μοῦ εἶπε ὅτι εἶναι λαὸς oppressed.
Βρές τὴν λέξι στὸ λεξικὸ καὶ θὰ καταλάβης.

Οἱ Ἀγγλία τοῦ Downton Abbey,ἀκόμη καὶ τῶν films "carry on....." δυστυχῶς ἔχει πεθάνει.
Μιὰ Ἀγγλία ποὺ πολύ ἀγαπούσα καὶ σεβόμουν.

Ανώνυμος είπε...

Ἀγαπητὲ
Ἀχιλλέα-Πάτροκλε

Δὲν κρίνω τὶ εἶσαι διότι δὲν μὲ ἐνδιαφέρει.

Ὅμως πρίν βάλης σάν nick αὐτὰ τὰ δύο ὀνόματα θὰ ἔπρεπε νὰ διαβάσης τὴν Ἰλιάδα γιὰ νὰ διαπιστώσης ὅτι τὰ πράγματα δὲν εἶναι ἔτσι,καθώς θὰ πρέπη νὰ διαβάσης καὶ τὴν ἀντιομοφυλοφιλικὴ νομοθεσία τῶν προγόνων.

Γιά νὰ βάζουμε τὰ πράγματα στὴν θέσι τους ἀγαπητέ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ναι !Στην Ευρώπη του 21ου αιώνος υπάρχουν εκτός από τα σκοταδιστικά ισλαμικά σχολεία και ανεξέλεγκτοι μεντρεσέδες ! Εκεί ιμάμηδες απο την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία ετοιμάζουν τους σκοταδιστές φιλοδοξώντας να κυριεύσουν τη Δύση...

Συν τοις άλλοις εκεί στρέφονται κατά των γυναικών και των ομοφυλόφιλων και διδάσκουν τα καλά της ...παιδεραστίας! Βλέπετε ο Μωάμεθ , που αποτελεί το πρότυπο κάθε πιστού μουσουλμάνου , παντρεύτηκε 52 χρονών την ένατη {!}γυναίκα του την εξάχρονη Α'ι'σά και την "κατανάλωσε" στα εννέα της...

Θα έπρεπε να έχουν δια νόμου απαγορευθεί τα δημόσια κηρύγματα κατά της φύσεως και των δικαιωμάτων των γυναικών και των ομοφυλοφίλων στα τζαμιά , ενίοτε και σε εκκλησίες , υπο το πρόσχημα αρχα'ι'κών θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Τα θρησκευτικά κείμενα ασφαλώς υπάρχουν και δεν μεταβάλλονται , όμως οι κοινωνίες αλλάζουν μια χαρά...
Η επιλεκτική προβολή-επιβολή ή αποσόβηση-απομείωση κάποιων παραγράφων των ιερών κειμένων από τα πανέξυπνα {ενίοτε και πανούργα...} Ιερατεία είναι το προαιώνιο αγαπημένο τους σπορ...για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των ανθρώπων.
Ας "θάψουν" λοιπόν τα Ιερατεία και οσα αρνητικά γράφονται κατά των γυναικών και των ομοφυλόφιλων!

Εν πάση περιπτώσει είναι απαράδεκτο {και απογοητευτικό} στην Ευρώπη του 2013 να θέλεις να επιβάλεις οι άλλοι να ζουν την προσωπική ζωή τους , βάσει των αρχα'ι'κών πεποιθήσεών σου.
ΠΡΟΣΟΧΗ , δεν λέω βάσει της ζωής σου , διότι η υποκρισία , το προσωπείο του ατσαλάκωτου καθωσπρεπισμού και το "δάσκαλος που δίδασκε και νόμο δεν εκράτει" είναι διαθρησκειακώς και διαχρονικώς τα κα'εξοχήν χαρακτηριστικά του ηθικολόγου ...

Αχιλλέας Πάτροκλος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 30Ιαν 3:26 μμ ,
το ότι δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να με κρίνει , διότι δεν σε αφορά το τι είμαι εγώ , δείχνει καλλιέργεια και ευγένεια .

Το γιατί χρησιμοποιώ το ψευδώνυμο Αχιλλέας Πάτροκλος το έχω δικαιολογήσει επαρκώς σε παλαιότερα σχόλια μου .Θα προσπαθήσω να βρω πότε τα έγραψα ώστε να τα διαβάσεις , αφου ενδιαφέρεσαι για το είδος της σχέσεως Αχιλλέως και Πατρόκλου.

Απλώς να γνωρίζεις ότι οι Πλάτων, Αισχύλος ,Αρριανός ,Πλούταρχος και Λουκιανός αναφέρονται στον ερωτικό χαρακτήρα αυτής της φιλίας.Αυτό πίστευαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι ,το ίδιο κι εγώ.

Για την αρχαία νομοθεσία γνωρίζω πολλά.Δεν ίσχυε σε όλες τις πόλεις και για πάντα .Άλλαζε ή περιέπιπτε σε αχρησία.Αφορούσε συγκεκριμένες πράξεις και υπο ορισμένες συνθήκες μεταξύ ελευθέρων πολιτών.
Ασφαλώς ως μορφωμένος άνθρωπος γνωρίζεις ότι η ομοφυλοφιλία ήταν φανερή και διαδεδομένη κατά την αρχαιότητα μέχρι και τη Ρωμα'ι'κή εποχή.
Έχουν γραφτεί πάμπολλα βιβλία γ'αυτό το θέμα , που είναι υπαρκτότατο και όχι βεβαίως αποκύημα της φαντασίας των απελευθερωτικών ομοφυλόφιλων του 20ου αιώνος...

Αχιλλέας Πάτροκλος.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ! Ο επομενος θα εχει σκοτωσει εναν χριστιανο Βρετανο αλλα θα αθωωθει γιατι θα εχει διδαχθει οτι οι απιστοι ειναι σκουλικια. Κι αλλος θα αθωωθει για βιασμο χριστιανης Αγγλιδας αφου ειναι απιστη και δεν υπαρχει βιασμος.
Μπεεεε.

Ανώνυμος είπε...

Αχιλλεα μπορεις να μας πεις ποια βιβλια έχουν γραφτει για το θεμα της ομοφυλοφιλίας και απο ποιούς;

Ανώνυμος είπε...

Ὡραῖες οἱ ἑρμηνεῖες γιὰ τὰ πρόσωπα τοῦ Τρ. Πολέμου. Νὰ δώσω κι ἐγὼ μία γιὰ τὸν φίλο μας, ἀφοῦ ἐπιτρέπεται. Τὸ τέλος τοῦ Πατρόκλου, ἄτιμο. Τοῦ Ἀχιλλέως, ὄχι πολὺ καλύτερο. Ἡ "θεία δίκη" φρόντισε καὶ γιὰ τοὺς δύο, τέτοιοι ποὺ ἦταν! (Ἀφοῦ ὁ καθένας ἐπιτρέπεται νὰ παίζει μὲ τὰ κείμενα, γιατὶ ὄχι κι ἐγώ;)
Ἄλλωστε δὲν ἦταν πρότυπα πρὸς μίμηση, κυρίως ὁ Ἀχιλλέας. Ἐμπαθέστατος, χαίρεται τὶς δοῦλες του ἀλλὰ καὶ τὸν "φίλο" του (τελικά ἦταν bi...). Θυμώνει ὅταν τοῦ βουτᾶν' τὴ μία, μαίνεται ὅταν χάνει τὸν ἄλλο. Δὲν τὸν χαρακτηρίζει καμία ὠριμότητα. Ὑβριστής καὶ ἱταμός. Τόσες ραψωδίες ἀσχολοῦνται μὲ τὰ καπρίτσια του. Γνώριζε νὰ μάχεται, ἀλλὰ ἡ τέχνη τοῦ πολέμου τοῦ ἦταν μᾶλλον ἄγνωστη. Καλὰ νὰ πάθει ποὺ τὸν ἔπαιξε ὁ Brad Pitt!
Δὲ στεναχωριέμαι γιὰ τὸν Ἀχιλλέα. Ὁ ἄνδρας τοῦ πολέμου ἕνας ἦταν ὁ μάγκας, ὁ πολύτροπος, ποὺ μία μούσα δὲ φτάνῃ νὰ τὸνε τραγουδήσει.
Ἢ μήπως θὰ ἀκούσουμε κι ἐδω τίποτα τρελὸ (τίποτα γιὰ τοὺς συντρόφους -ποῦ νὰ ξέρω πῶς σκέφτεται ὁ πᾶσα εἷς-) καὶ ἀρχίσουν οἱ καρπαζιές.
Δὲν ἀπορῶ πάντως. Ὑπάρχουν ὁρισμένοι ποὺ σὲ κάθε ἱστορικὴ ἢ μυθικὴ φιλία μεταξύ ἀνδρῶν ἐντοπίζουν "ἐρωτισμούς". Τὰ τελευταῖα χρόνια ἔχουν ἀκουστεῖ τόσα καὶ τόσα.
Δὲ χαιρόμαστε μὲ αὐτὰ ποὺ γράφουμε, πολὺ δὲ περισσότερο μὲ αὐτὰ ποὺ διαβάζουμε καὶ μαθαίνουμε φίλε Ἀχ.-Πάτρ.

Τὸ ποτάμι ἂς πάει ὅπου θέλει, δὲν εἶμαστε καἲ τίποτε ψοφίμια νὰ μᾶς παίρνει τὸ ρεῦμα ὅπου λάχει.


Ανώνυμος είπε...

Ἀλλὰ τὶ Ὀδυσσέα καὶ συντρόφους κάθομαι καὶ λέω ὅταν προσπαθοῦν νὰ ἀνεβάσουν τὸ Corpus Christi... νὰ φτιάξουν νέο πολιτισμὸ, νέες "παραδόσεις(!)" ποὺ νὰ χωρᾶνε κι αὐτοὶ μέσα.

λουκρητια είπε...

Λαος καταπιεσμενος οι Αγγλοι; Καταπιεστες ειναι! Και πολυ φοβαμαι πως, οντες βαθεια μεσα στο παιχνιδι, απεργαζονται ενσυνειδητως την ανετη επικρατηση του ισλαμ και των "αξιων" του-μη χ@σω!-εξ ου και αυτου του ειδους οι δικαστικες αποφασεις! Ατυχως το παιχνιδι εχει χαθει οριστικα, βλεπουμε και διαπιστωνουμε τα οσα συμβαινουν, αλλα ως εκει. Δεν βλεπω να υπαρχει κατι που μπορουμε να κανουμε για να προλαβουμε τα επερχομενα. Ο νεος μεσαιωνας ειναι ηδη εδω, κανει τα πρωτα του βηματα, κυριευει τις πολεις μας και τα χωρια μας, σκορπωντας θλιψη και απελπισια σ'αυτους που εχουν ματια ανοιχτα και τον βλεπουν. Για τους λοιπους, μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι.

Ανώνυμος είπε...

Ε, Αχιλλέα Πάτροκλε, ποιά είναι η γνώμη σου για τους κτηνοβάτες; Μήπως θα πρέπει να αναγνωριστεί ο « γάμος » τους, μήπως να τους δίνουμε και επίδομα; Γιατί ξέρεις η κατρακύλα δεν έχει τέλος. Ούτε η ανθρώπινη ανωμαλία!

Ανώνυμος είπε...

Λουκρητία,

oppressed εἶναι ὁ ἁπλός φτωχὸς λαὸς.

Δέν εἶναι ἔτσι ἡ Ἀριστοκρατία,καὶ τὰ μέλη τοῦ κοινοβουλίου πού ἀπὸ τοὺς 600 οἱ 400 ἤταν Ἑβραῖοι.

Ανώνυμος είπε...

Ἀχιλλέα-Πάτροκλε,

Τό τί ἐσήμαινε ὁ ἐρωτικὸς χαρακτήρας τῆς φιλίας στὴν ἀρχαιότητα, παίρνει συζήτησι.

Ἡ λέξις "ἔρως" προέρχεται ἀπὸ τὸ εἴρω=συνδέω δλδ ὁ συνδέων ἡμᾶς πόθος.

Ὅμως "πόθος" δὲν ἦταν ὅπως σὲ μᾶς ὁ ἐρωτικὸς πόθος.
Πόθος ἦταν ἡ ἐπιθυμία γιὰ κάτι ἤ κάποιον πού λείπει,"ἐρᾶν ἐπί παρόντων,ποθεῖν τὸ ἀναζητεῖν".
Ἑτοιμολογεῖται δὲ ἀπὸ τὸ "πόθι ἐστὶ; = ποῦ εἶναι;

Στὸν Κρατύλο ὁ Πλάτων τὸ θέτει θαυμάσια "Τοῦ ἄλλοθι που ὄντος καὶ ἀπόντος,πόθος ἐπωνόμασται"

Ἄς σημειωθῆ ὅτι ἀπὸ τὸ "ἐρῶ" παράγεται καὶ τὸ "ἐρωτῶ",διότι ἄν δὲν ἔχης ἔρωτα γιὰ κάτι δὲν ἐρευνᾶς.

Κατὰ τὸν Φιλόξενο:"ἐρωτῶ παρὰ τὴν γενικὴν ἔρωτος,ἐπειδὴ οἱ ἐρωτῶντες ἐοίκασιν(ὁμοιάζουν) τοῖς ἐρῶσιν(μέ τοὺς ἐρωτευμένους).

Ὃταν λοιπὸν διαβάζουμε ὅτι ὁ Ἀχιλλέας εἶχε ἐρωμένο τὸν Πάτροκλο ἐννοοῦμε ὅ,τι ἐννοοῦμε καὶ σήμερα χρησιμοποιώντας τὸν βαρβαρισμὸ "κολλητὸς".
Τὴν καλλίτερη μετὰφρασι τοῦ "lover" πού ἠλιθιωδῶς χρησιμοποιοῦν οἱ ἀγγλόφωνοι,τήν βρῆκα σὲ μετάφρασι τῶν ἐκδόσεων Loeb.
Χρησιμοποιοῦσε τὴν λέξι bossom friends γιὰ τὴν λέξι "lovers",δλδ "κολλητὸς".

Ἄλλωστε σὲ κάποια ραψωδία πού δὲν θυμᾶμαι τὸ γράμμα της, περιγράφει πώς τὸ βράδυ ὁ καθένας πῆρε τὴν ἐρωμένη -σκλάβα του καὶ ἀποσύρθηκε στὸ δωμάτιό του.

Ἡ λέξις ὁμοφυλοφιλία δὲν ὑπῆρχε στὴν ἀρχαιότητα.
Ὑπῆρχε ἡ λέξις "ἑταιρισμὸς" πού ὁ Πλάτων στοὺς "Νόμους" του,ἀποκαλεῖ Ὕβριν.

Οἱ νόμοι Ἀθηναϊκῆς Πολιτείας ἦταν πολύ σκληροί καθώς καὶ τῆς Σπάρτης.

Ἀπό ὅτι γνωρίζω ἤταν ἀνεκτή ἡ ὁμοφυλοφιλία στὴν Θήβα κEirillαὶ Κρήτη.

Στήν Κρήτη μάλιστα τὴν δικαιολογοῦσαν μὲ τὸν μῦθο τοῦ Διὸς καὶ Γανυμήδου ἀποφεύγοντας βεβαίως τὴν ἀλληγορία(γίνεται φανερή ἐτυμολογώντας τὸ ὄνομα τοῦ Γανυμήδου),διότι δὲν συνέφερε.

λουκρητια είπε...

"Λουκρητία,

oppressed εἶναι ὁ ἁπλός φτωχὸς λαὸς.

Δέν εἶναι ἔτσι ἡ Ἀριστοκρατία,καὶ τὰ μέλη τοῦ κοινοβουλίου πού ἀπὸ τοὺς 600 οἱ 400 ἤταν Ἑβραῖοι."

Καθε λαος δεν ειναι καταπιεσμενος, ομως;Οπως και καθε ελιτ, οπου γης, καλοπερνα εις βαρος του απλου λαου.
Θα διαφωνησω με την χρηση της λεξης "εβραιοι". Σιωνιστες, νεοταξιτες, νεοεποχιτες ειναι. Χωρις να ειναι απαραιτητο να ειναι εβραιοι ως προς την καταγωγη ή το θρησκευμα.

Ανώνυμος είπε...

Λουκρητία,

Σιωνιστὲς εἶναι πολλοί ἀσχέτως θρησκευματος.
Ὅμως οἱ Ἑβραῖοι δὲν ἔχουν τὴν πολυτέλεια νὰ μὴν εἶναι.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον σχολιαστή (και κατά τα φαινόμενα , δεινό "Ελληνιστή" ) της

31ης Ιανουαρίου 2013 - 12:25 π.μ.

31ης Ιανουαρίου 2013 - 2:27 μ.μ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και εύστοχες οι τοποθετήσεις σου!Εύγε!

fantasia live είπε...

Σιωνιστὲς εἶναι πολλοί ἀσχέτως θρησκευματος.