Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 15 χρόνων οικογένεια που ασπάστηκε τον ΧριστιανισμόΠοινικό δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε μια μητέρα και τα επτά παιδιά της στην πόλη Beni Suef, σε 15 χρόνια φυλάκιση επειδή εγκατέλειψαν το Ισλάμ και ασπάστηκαν το Χριστιανισμό. Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης επτά άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση με πέντε χρόνια φυλάκιση.

Η Nadia Mohamed Ali προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ ενώ ήταν χριστιανή πριν από 23 χρόνια, όταν παντρεύτηκε τον Mohamed Abde-Wahhab Mustafa. Μετά το θάνατό του, σχεδίαζε να επιστρέψει πίσω στο χριστιανισμό, μαζί με την οικογένειά της.

Η οικογένεια προσπάθησε να πάρει νέα δελτία ταυτότητας το 2004. Η Ali και οι γιοι της ήρθαν σε επαφή με επτά υπαλλήλους προκειμένου να αλλάξουν τα ονόματά τους στις ταυτότητες τους υιοθετώντας χριστιανικά ονόματα, καθώς και την αλλαγή του τόπου κατοικίας τους.

Ένας από τους γιους της, συνελήφθη στην έδρα του Κέντρου Πληροφόρησης δύο χρόνια αργότερα, όταν η αστυνομία παρατήρησε ότι είχε αλλάξει το όνομά του, και ο ίδιος ομολόγησε ότι τα έγγραφα αυτά τα είχαν αλλάξει παράνομα.

Υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι αυτή την περίπτωση είναι ένα σημάδι του πως έχουν τα πράγματα με το νέο σύνταγμα προέδρου Mohammed Morsi.

Σύμφωνα με το Fox News, θρησκευτικές μεταστροφές, όπως αυτή της Νάντια ήταν κάτι κοινό στο παρελθόν, λέει ο Samuel Tadros, ένας ερευνητής στο Hudson Institute’s Center for Religious Freedom. Ωστόσο, το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου που βασίζεται στην Σαρία είναι μια πραγματική καταστροφή όσον αφορά τις θρησκευτικές ελευθερίες."

"Τέτοιες περιπτώσεις θα αυξηθούν στο μέλλον," δήλωσε ο Tadros. "Θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να επιστρέψουν στο χριστιανισμό."

Διαδεχόμενος τον κοσμικό τρόπο διακυβέρνησης του Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος βρίσκεται τώρα στη φυλακή, ο Morsi εξελέγη τον περασμένο Ιούνιο, και από τότε έχει ωθήσει το νέο σύνταγμα.

Κοσμικές και φιλελεύθερες ομάδες, καθώς και οι Κόπτες Χριστιανοί, περίπου το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της Αιγύπτου, έχουν αντιταχθεί για το σύνταγμα και διαμαρτυρήθηκαν κατά τη στιγμή που πέρασε, λόγω του ότι συνδέει τον βασιζόμενο στη Σαρία νόμο με την πολιτική.
Συγκέντρωση Χριστιανών στην Αίγυπτο
«Τώρα που ο νόμο της Σαρία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του νέου συντάγματος της Αιγύπτου, οι Χριστιανοί σε αυτή τη χώρα βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ποτέ», ανέφερ στο FoxNews ο Jordan Sekulow, εκτελεστικός διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου για το Νόμο και τη Δικαιοσύνη (American Center for Law and Justice).

"Αυτό είναι μια άλλη τραγική υπόθεση που υπογραμμίζει το αυξανόμενο πρόβλημα της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας στον μουσουλμανικό κόσμο," πρόσθεσε ο Sekulow. "Το να επιβληθεί ποινή φυλάκισης σε μια οικογένεια, λόγω της χριστιανικής της πίστης αποκαλύπτει την πραγματική, δυστυχώς, ατζέντα αυτής της νέας κυβέρνησης: η Αίγυπτος δεν έχει κανένα σεβασμό για το διεθνές δίκαιο και τις θρησκευτικές ελευθερίες.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η αλλαγή προς το καλύτερο που έφεραν οι Αμερικανοί στην Αίγυπτο ? Τα ίδια και χειρότερα έγιναν με τους χριστιανούς του Ιράκ , όπου εισέβαλαν οι Αμερικανοί.Τα ίδια και στο Αφγανιστάν , όπου η τελευταία όρθια εκκλησία ισοπεδώθηκε από τους μουσουλμάνους την άνοιξη του 2012 χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός στην Δύση.Τα ίδια βλέπομε στη Συρία με τους Ελληνορθόδοξους αδελφούς μας.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι την κακή μοίρα των χριστιανών συμμερίζονται και οι ομοφυλόφιλοι των ισλαμικών χωρών.
Παντού όπου βάζουν το βρωμερό τους χέρι οι Αμερικανοί εξοντώνονται πανάρχαιες χριστιανικές κοινότητες που τις σεβάστηκαν οι αιώνες .Ας μην λησμονούμε βεβαίως την καταστροφή που επεφυλαξαν το 1974 οι Αμερικανοί στην Κύπρο μας.

Αλήθεια διερωτώμαι συχνά , γιατί είμαστε τόσο πολύ αδιάφοροι οι χριστιανοί της Ευρώπης και της Αμερικής για τις διώξεις ή την εξόντωση των χριστιανών των ισλαμικών χωρων ?

Το ίδιο διερωτώμαι για την ανύπαρκτη ουσιαστικώς αντίδραση των γκέι ακτιβιστικών οργανώσεων της Δύσεως για το δράμα των γκέι στις ισλαμιστικές χώρες .Προφανώς δεν θέλουν να ξυπνήσουν απο τον μακάριο υπνο τους τους αφελείς συμπολίτες τους και αντιδράσουν στην ισλαμοποίηση των χωρων τους ...

Άραγε στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν χριστιανοί να αντιδράσουν κατά της αντιχριστιανικής διεθνούς πολιτικής του κράτους τους? Γιατί τα διάφορα χριστιανικά λόμπυ διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους μόνο για τον γάμο των ολιγάριθμων γκέι και για το ...αν οι άγγελοι έχουν μακρυές ή κοντές φτερούγες ???

Αχιλλέας Πάτροκλος.

GEORGE PAP είπε...

Υπέροχες αναρτήσεις. Γίναμε φίλοι σας. Αυτή την εποχή διαβάζουμε προφυτείες και νομίζουμε ότι διαβάζουμε εφημερίδα... http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com