Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: Θρίαμβος της «διαφορετικότητας» στην Χαβάη



Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής των ΗΠΑ Brian Schatz (Χαβάη)

Ο τελευταίος και σε ηλικία 40 ετών νεότερος, γερουσιαστής των ΗΠΑ είναι ο Δημοκρατικός της Χαβάης Brian Emanuel Schatz. Απέκτησε την ευγενή του θέση όχι από τις εκλογές, αλλά με διορισμό. Έτσι θα έχει ένα πλεονέκτημα όταν θα κάνει την εκστρατεία του για τις εκλογές στα τέλη του 2014.

Στις 26 Δεκεμβρίου πέταξε για την Ουάσιγκτον, DC με το Air Force One μαζί με τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος έκανε διακοπές στη Χαβάη, για να ορκιστεί την επόμενη ημέρα.

Ορκίστηκε πάνω στη Tanakh, την εβραϊκή έκδοση της Παλαιάς Διαθήκης, μένοντας αμόλυντος από τον Χριστιανισμό, με αυτόν τον όρκο:
«Ορκίζομαι (ή επιβεβαιώνω) ότι θα στηρίξω και θα υπερασπιστώ το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον κάθε εχθρού, ξένου και εγχώριου. Ότι θα έχω αληθινή πίστη και υποταγή σε αυτό (το Σύνταγμα). Ότι παίρνω αυτήν την υποχρέωση ελεύθερα, χωρίς επιφύλαξη ή με σκοπό υπεκφυγής. Και ότι ασκώ πιστά τα καθήκοντα της υπηρεσίας στην οποία είμαι έτοιμος να εισέλθω: Έτσι, βοήθησέ με Θεέ».

Επειδή η γεννημένη στην Ιαπωνία βουδίστρια Δημοκρατική Γερουσιαστής Mazie Hirono εξελέγη στη Γερουσία για να αντικαταστήσει τον κατά 3/4 Πολυνήσιο και κατά 1/4 Κινέζο Γερουσιαστή Daniel Akaka, δεν θα ορκιστεί έως ότου το 113ο Κογκρέσο συνέλθει σε λίγες ημέρες, χαρίζοντας έτσι στον μη εκλεγμένο γερουσιαστή Schatz ένα αρκετά καλό ελιγμό.

Ο Schatz διορίστηκε από τον κυβερνήτη Neil Abercrombie για να αναπληρώσει την κενή έδρα του Ιαπωνο-Αμερικάνου γερουσιαστή Daniel Inouye, (φώτο) ο οποίος πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου 2012. Σύμφωνα με το JTA, την "Παγκόσμια Υπηρεσία Ειδήσεων για τους Εβραίους," ο Inouye ήταν ένας ηγέτης στην Γερουσία με φιλο-Ισραηλινές θέσεις, ο οποίος κάποτε θεωρούνταν ότι είχε ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό."

Οι ανατολικο-Ασιάτες είναι τόσο ευάλωτοι στην ιουδαϊκή εκμετάλλευση και θρησκευτική μεταστροφή τους και στην ειδωλοποίηση των Εβραίων, περισσότερο από κάθε άλλη φυλή. Για παράδειγμα, ο ιδρυτής της Sony, Akio Morita ήταν ένας γνωστός Ιάπωνας φιλο-Σημίτης.

Ο κυβερνήτης της Χαβάης Neil Abercrombie είναι ένας γεννημένος στη Νέα Υόρκη αριστερός Επισκοπιανός με σκωτσέζικη, ιρλανδική και γερμανική καταγωγή που εκπροσωπούσε στο παρελθόν την Χονολουλού στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Αbercrombie (φώτο) είναι παντρεμένος με μια λευκή από την Alabama, μια καλά αμειβόμενη επαγγελματία φεμινίστρια ακαδημαϊκό στο Κέντρο Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση του Πανεπιστημίου της Χαβάης στη Manoa, η οποία είναι, επίσης, διευθύντρια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Γυναικών και λέκτορας στο East-West Center. Πριν κάποιους μήνες ρώτησε: «Θα μπορούσε να είναι η Χαβάη το Μοντέλο για μια πολυφυλετική και πολυπολιτισμική κοινωνία;» Η κα Abercrombie – η οποία βέβαια δεν αποκαλεί τον εαυτό της έτσι, αλλά με το όνομά της: Nancie Caraway - είναι η συγγραφέας του βιβλίου “Segregated Sisterhood: Racism and the Politics of American Feminism” («Κατακερματισμένη αδελφότητα: Ρατσισμός και Πολιτική του αμερικάνικου Φεμινισμού») του 1992.

Ο Schatz είναι ο γιος ενός γεννημένου στον Καναδά καρδιολόγου που ήταν καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Χαβάης.

Ο γερουσιαστής Brian Schatz έχει ένα πανομοιότυπο δίδυμο αδελφό του, τον Steve Schatz, ο οποίος ηγείται του Γραφείου Στρατηγικής Μεταρρύθμισης στο Τμήμα Εκπαίδευσης της Χαβάης.

Ο νεοδιορισθείς έχει δύο παιδιά με τη σύζυγό του αρχιτέκτονα, Linda Kwok Schatz, κόρη Κινέζων μεταναστών. Ο Schatz πρόβαλε το μη-λευκό φόντο της συζύγου του και τον διαφυλετικό τους γάμο για να κερδίσει ψήφους στις εκλογές του 2010.

Η Χαβάη, είναι μια περήφανη «πλειοψηφία της μειοψηφίας» πολιτεία, καθώς έχει το χαμηλότερο ποσοστό λευκών Αμερικανών από οποιαδήποτε πολιτεία – μόνο 22,7%. Οι μη-λευκοί, Εβραίοι, Ασιάτες Καυκάσιοι, Φιλιππινέζοι, Ιάπωνες, ιθαγενείς Πολυνήσιοι, Κινέζοι, Πορτορικανοί, και Μεξικανοί αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Επιπλέον, η Χαβάη έχει το υψηλότερο ποσοστό μιγάδων οποιασδήποτε πολιτείας.

Από το 2008 έως το 2012 ο Schatz υπηρέτησε ως πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Χαβάης.

Από το 2010 μέχρι το διορισμό του στη Γερουσία, ήταν Υποκυβερνήτης της Χαβάης.

Στις 26 Δεκεμβρίου 2012, η ​​κεντρική επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος στη Χαβάη επέλεξε τρεις διεκδικητές για την κενή θέση της Συγκλήτου: τον Schatz, την Colleen Hanabusa, και την Πολυνήσια Esther Kia'aina. Η τελική επιλογή ήταν του Abercrombie.

Πριν πεθάνει, ο γερουσιαστής Inouye είχε ανακοινώσει τον κυβερνήτη ότι ήθελε την Colleen Hanabusa, (φώτο) μια Γιαπωνεζο-Αμερικάνα βουδίστρια, για την έδρα.

Ο αυτοαποκαλούμενος ‘προοδευτικός’ Abercrombie, όμως, αγνόησε την επιθυμία του μακαρίτη Inouye και παράκαμψε δύο μη λευκές γυναίκες χάριν του Schatz, ενός ετεροφυλόφιλου με λευκό δέρμα.

"Φυσικά οι απόψεις του γερουσιαστή Inouye και οι επιθυμίες του ελήφθησαν υπόψη πλήρως," εξήγησε ασυνάρτητα ο Abercrombie, "αλλά η ευθύνη της κεντρικής επιτροπής, και κατ 'επέκταση, η δική μου ως κυβερνήτης, με έκαναν να ενεργήσω προς το συμφέρον του κόμματος, της πολιτείας και του έθνους. "
 
Ο διορισμός «για το συμφέρον του κόμματος, της πολιτείας και του έθνους», ενός λευκού δέρματος, ετεροφυλόφιλου άνδρα εις βάρος δύο γυναικών, της μιας Γιαπωνέζας βουδίστριας και της άλλης μιας ιθαγενούς Πολυνήσιας, θα έπρεπε να ξεσηκώσει κάθε αριστερή φεμινίστρια, καθώς αυτό αποτελεί «προσβολή» για την σημερινή Αμερική. Αλλά δεν υπήρχε καμία αντίδραση. Η Αριστερά είναι πεπεισμένη ότι οι κανόνες δεν ισχύουν για τους Εβραίους. Αν ο Abercrombie είχε επιλέξει έναν ετεροφυλόφιλο λευκό "χριστιανό" («εθνικό») ακόμα και φιλελεύθερο, τα πράγματα θα ήταν ενδεχομένως πολύ διαφορετικά.
 
Έτσι, με τον διορισμό του Schatz, φτάνει στο 12 ο αριθμός των Εβραίων στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Σε αυτούς τους 12 περιλαμβάνονται μόνο οι 100% Εβραίοι και όχι αυτοί που είναι μισοί ή με λιγότερα ποσοστά Εβραίοι, όπως ο John Kerry, ο οποίος έγινε πρόσφατα  Υπουργός Εξωτερικών (βλέπε εδώ).

Εδώ είναι η τρέχουσα λίστα των Εβραίων γερουσιαστών στο επερχόμενο 113ο Κογκρέσο:

Καλιφόρνια: Barbara Boxer (Δ.), Dianne Feinstein (Δ.)

Κονέκτικατ: Richard Blumenthal (Δ)

Κολοράντο: Michael Bennet (Δ.)

Χαβάη: Brian Schatz (Δ.)

Μέριλαντ: Benjamin Cardin (Δ.)

Μίτσιγκαν: Carl Levin (Δ.)

Μινεσότα: Al Franken (Δ.)

New Jersey: Frank Lautenberg (Δ.)

Νέα Υόρκη: Τσαρλς Σούμερ (Δ.)

Όρεγκον: Ron Wyden (Δ.)

Βερμόντ: Bernie Sanders (Ανεξ.).

Οι Εβραίοι, οι οποίοι πάντα ισχυρίζονται ότι είναι μόνο το 2% του αμερικανικού πληθυσμού, αποτελούν το 12% της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, μια υπερεκπροσώπηση της τάξης του 600%.

Αλλά τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα για αυτούς στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, όπου οι Εβραίοι αποτελούν παραπάνω από το 33% των δικαστών.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H συστάδα των 18 νήσων και νησίδων της Χαβάης, ονομάστηκαν από τον Κουκ, Νήσοι του Σάντουϊτς προς τιμήν του χρηματοδότη του Τζων Μόνταγκιου δούκα του Σάντουϊτς.
Πιστεύται ότι οι πρώτοι κάτοικοι αυτών των ηφαιστιογενών νήσων έφθασαν μόλις το 400μ.Χ, προερχόμενοι από τας Μαρκισίας Νήσους. Νέο κύμα αποίκων κατέφθασε το 1000μΧ πάλι από την Πολυνησία, αλλά αυτή τη φορά, από Ταϊτἠ.
Ο Κουκ καταγράφει το 1778 την πρώτη διαπιστωμένη παρουσία Ευρωπαίου στην Χαβάη. Μετά τον φόνο του Κουκ από του ιθαγενείς, το 1789, άρχισε η εισροή ιεραποστόλων και εμπόρων, των οποίων η δεύτερη γενεά ασχολήθηκε με την γεωργία. Ιάπωνες και Κινέζοι εγκατεστάθηκαν σαν εργάτες γης.
Οι Ευρωπαίοι για να σταματήσουν τις έριδες και συγκρούσεις μεταξύ των φυλάρχων, διώρισαν ένα φύλαρχο ως βασιλέα με το όνομα Καμεκαμεχα ο μέγας! Η δυναστεία του διήρκησε μέχρι το 1877. Εισήχθησαν δυτικοί θεσμοί όπως η ανάδειξη των κυβερνητών με ψηφορία.
Ο χώρος των Νήσων Σάντουϊτς ευρίσκετο στο κέντρο ενδιαφέροντος και επιρροής των Άγγλων,Γάλλων,Ισπανών,Ρώσων και ΗΠΑιων.
Το 1893 οι ΗΠΑ εκμεταλλευόμενες ταραχές απεβίβασαν ενόπλους και καθαίρεσαν την « βασίλισσα» Λιλιουκουλανί. Το 1898 με πράξη της Γερουσίας( των ΗΠΑ) κατελύθη η ανεξαρτησία της Χαβάης, χαρακτηρισθείσα υπερπόντιος κτήσις των ΗΠΑ. Τον Αύγουστο του 1959 ενσωματώθηκε στις ΗΠΑ ως η 50η ομόσπονδος πολιτεία (κράτος).