Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επιτέθηκαν σε όποιον Αφρικανό μετανάστη έβρισκαν στο δρόμο (video)



Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, 2012, οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νότιο Τελ Αβίβ, από Εβραίους που ζητούσαν από την κυβέρνηση να φυλακίσει και να απελάσει όλους τους μη-Εβραίους Αφρικανούς που ζητούν άσυλο. Μετά την συγκέντρωση, δεξιοί αντι-Αφρικανοί ακτιβιστές που συνδέονται με το απαγορευμένο Κόμμα Kach (ιδρύθηκε από τον εθνικιστή Ραβίνο Meir Kahane το 1970, μπήκε στην Βουλή το 1984 και απαγορεύτηκε το 1988 ως «ρατσιστικό» και "τρομοκρατικό". Γκράφιτι με το σήμα του - κάτω - συνεχίζουν να εμφανίζονται) και τον βουλευτή Michael Ben-Ari του κόμματος Otzma LeYisrael παρενοχλούσαν οποιονδήποτε Αφρικανό έβλεπαν στο δρόμο. Ο Ben-Ari - ο οποίος είναι εκείνος που είχε σκίσει την Καινή Διαθήκη επειδικτικά - είναι μαθητής του Ραβίνου Meir Kahane, ο οποίος δολοφονήθηκε από έναν Άραβα το 1990 σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν των ΗΠΑ.

Ένας ομιλητής στην συγκέντρωση κάλεσε να έρθουν λεωφορεία στο Τελ Αβίβ για να μεταφέρουν 12.000 Αφρικανούς σε στρατόπεδο της ερήμου.

Μετά την συγκέντρωση μια ομάδα νεαρών Εβραίων περπάτησαν στους δρόμους και επιτέθηκαν και πρόσβαλαν Αφρικανούς ενώ η αστυνομία τους ακολουθούσε χωρίς να κάνει τίποτα. Στο τέλος του βίντεο ο γεννημένος στον Καναδά Εβραίος δημοσιογράφος David Sheen δέχεται απειλές από άτομο που προφανώς, συμμετείχε στην συγκέντρωση.

Ο Sheen, που συχνά γράφει για τον αυξανόμενο ρατσιστικό φανατισμό των Εβραίων, περιγράφοντας το περιστατικό, γράφει στην The Electronic Intifada:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2012, και ιδού η τρίτη αντι-αφρικανική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τελ Αβίβ μέσα σε τρεις εβδομάδες. Το έναυσμα για τη διαμαρτυρία ήταν η δημοσίευση της εθνικότητας ενός υπόπτου μιας τρομακτικής επίθεσης βιασμού σε μια ηλικιωμένη κυρία στην αυλή του σπιτιού της στο νότιο Τελ Αβίβ. Το γεγονός ότι ο ύποπτος είναι ένας Αφρικανός, ένας από τους περίπου 60.000 που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, έγινε η αφορμή να δυσφημιστούν από δεξιούς πολιτικούς, όλοι οι Αφρικανοί που ζητούν άσυλο ως εγκληματίες και να ζητηθεί η άμεση απέλασή τους.

Περίπου 100-150 άνθρωποι κατευθύνθηκαν προς το πάρκο Levinsky, το σημείο που μαζεύονται οι Αφρικανοί στο Τελ Αβίβ, αλλά η αστυνομία τους εμπόδισε να πλησιάσουν το πάρκο. Διάφοροι ομιλητές μίλησαν εναντίον των Αφρικανών για σχεδόν δύο ώρες, μεταξύ των οποίων ήταν το μέλος της Κνεσέτ, Michael Ben-Ari, ο οποίος μίλησε δύο φορές.

Δύο «αντι-ρατσιστές» διαδηλωτές από την άλλη πλευρά του δρόμου τους αποδοκίμασαν, αλλά δεν ακολούθησαν αντιπαραθέσεις. Μετά τη διαμαρτυρία, μια ομάδα περίπου 8 οπαδών του κόμματος του Ben Ari γύρισαν πίσω στο βουλευτικό του γραφείο στην γειτονιά Ατικβά, φωνάζοντας σε κάθε Αφρικανό που περπατούσε στο δρόμο.

Δείτε το βίντεο:



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάνουν τέτοια πράγματα οι περιούσιοι; Να βγουν οι δημοκράτες,αριστεριστές, και λοιποί ευαίσθητοι ανθρωπιστές να καταδικάσουν τη ρατσιστική βία!

Ανώνυμος είπε...

Ελα μη μου το λες. Γινονται τετοια πραγματα; Οι εβραιοι ρατσιστες; Οχι δα αυτοι ειναι παντα τα θυματα, οι κατατρεγμενοι