Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Σύνθημα μίσους σε τοίχο: "Χριστιανοί σας σφάξαμε το 1945 - θα σας σφάξουμε το 2013"Άγνωστοι δράστες έγραψαν με σπρέι στον τοίχο ενός εμπορικού κέντρου σε μια από τις λεωφόρους της Λιουμπλιάνα, πρωτεύουσας της Σλοβενίας, την 1η Φεβρουαρίου 2013, σύνθημα που απειλεί τους Χριστιανούς με θάνατο. “Kristjani – klali smo vas 1945 – klali vas bomo 2013” - «Χριστιανοί - σας σφάξαμε το 1945 - θα σας σφάξουμε το 2013", είναι γραμμένο με μεγάλα γράμματα στον τοίχο.
Το σύνθημα μίσους υποκινεί το θρησκευτικό μίσος και προωθεί τη βία και τον πόλεμο. Η αναφορά του συνθληματος στο έτος 1945 παραπέμπει στη μεταπολεμική σφαγή των χριστιανών που ήταν συνέπεια της κομμουνιστικής επανάστασης και του ταυτόχρονου εμφύλιου πολέμου. Πολλοί άνθρωποι στη Σλοβενία ​​οι οποίοι δεν ήταν ιδεολογικά ευθυγραμμισμένοι με το κομμουνιστικό καθεστώς σκοτώθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς τη δέουσα δικαστική διαδικασία, και τα σώματά τους δεν έχουν λάβει ακόμα μια αξιοπρεπή ταφή.
Το Αστυνομικό Τμήμα της Λιουμπλιάνα (Policijska Uprava Ljubljana) επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει μια αναφορά σχετικά με το γκράφιτι και την διερευνά περαιτέρω. Έχει επίσης εκδώσει μια δήλωση ότι το γκράφιτι δείχνει ξεκάθαρα σημάδια πράξης που τιμωρείται από το νόμο για δημόσια προτροπή σε μίσος, βία και μη ανεκτικότητα.

Η Διάσκεψης των Επισκόπων της Σλοβενίας χαρακτηρίζει το περιστατικό "ότι είναι χωρίς αμφιβολία μια περίπτωση ρητορικής μίσους και προτροπής σε θρησκευτική μισαλλοδοξία, η οποία απαγορεύεται ρητά από το σλοβενικό Σύνταγμα."
Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το 97% των Σλοβένων δήλωναν ότι ήταν Ρωμαιοκαθολικοί. Η θρησκεία ήταν ένα σημαντικό κομμάτι στη κοινωνική και πολιτική ζωή της προ-κομμουνιστικής Σλοβενίας​​. Μετά το 1945, η χώρα γνώρισε μια διαδικασία σταδιακής αλλά σταθερής εκκοσμίκευσης. Μετά από μια δεκαετία από σοβαρές διώξεις κατά των χριστιανών, το κομμουνιστικό καθεστώς υιοθέτησε μια πολιτική σχετικής ανοχής προς τις εκκλησίες, αλλά περιόρισε την κοινωνική τους λειτουργία. Μετά το 1990, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανέκτησε ένα μέρος της πρώην επιρροής της, αλλά η Σλοβενία ​​παραμένει σε μεγάλο βαθμό μια εκκοσμικευμένη κοινωνία. Σήμερα, σύμφωνα με την απογραφή του 2002, το 57,8% του πληθυσμού, πλέον, είναι Ρωμαιοκαθολικοί.
Το 1945, η Γιουγκοσλαβία απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς και λίγο αργότερα ονομάστηκε ομοσπονδιακό κομμουνιστικό κράτος. Η Σλοβενία ​​εντάχθηκε στην ομοσπονδία ως μια σοσιαλιστική δημοκρατία. Το Σλοβένικο Κομμουνιστικό Κόμμα ιδρύθηκε το 1937. Μεταξύ 1945 και 1948, ένα κύμα πολιτικής καταστολής έλαβε χώρα στη Σλοβενία ​​και στη Γιουγκοσλαβία. Χιλιάδες άνθρωποι φυλακίστηκαν για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Αρκετές δεκάδες χιλιάδες Σλοβένοι έφυγαν από την Σλοβενία ​​αμέσως μετά τον πόλεμο από το φόβο των κομμουνιστικών διώξεων.
Το 2009 ήρθε στο φως ομαδικός τάφος στο Jama Huda κοντά στην πόλη του Laško​. Τα θύματα είχαν εκτελεστεί επί τόπου, αλλά δεν έγινε γνωστό από πού τα έφεραν.
Ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε ήταν ο οδηγός που οδήγησε τα θύματα στο ορυχείο, και είπε ότι ήταν Σλοβένοι, ενώ οι ντόπιοι θεωρούν ότι ήταν Κροάτες.
Η περιοχή, σύμφωνα με τις αρχές, είναι στη λίστα των περίπου 600 ομαδικών τάφων της κομμουνιστικής θηριωδίας στη Σλοβενία​​. Οι εργασίες για την ανακάλυψη μαζικών τάφων και κομμουνιστικών εγκλημάτων μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Σλοβενία ​​γίνεται από ειδική ομάδα ιστορικών και αστυνομικών της εγκληματολογικής υπηρεσίας.
Η σλοβενική αστυνομία άρχισε να ερευνά για τις κομμουνιστικές αγριότητες το 1994. Στην αρχή ως επί το πλείστον εργάστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Teharje κοντά στην πόλη του Celje, αλλά οι έρευνες δεν προχώρησαν. Το 1997, στο Μάριμπορ, ενώ γίνονταν εργασίες για την κατασκευή δρόμου, βρέθηκαν περίπου 1.100 πτώματα σε αντιαρματικές τάφρους βάθους περίπου εκατό μέτρων. Η αστυνομία προσπάθησε να εντοπίσει τα θύματα, καθώς και τους δράστες, αλλά χωρίς επιτυχία, έτσι η έρευνα καθυστέρησε και πάλι. Το 2001, περίπου 400 πτώματα βρέθηκαν σε ένα καταφύγιο κοντά στην Slovenska Bistrica. Είχαν εκτελεστεί το 1946. Υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σλοβενία ​​το 1945 από τις κομμουνιστικές δυνάμεις. Κανείς δεν παραπέμφθηκε σε δίκη για τα εγκλήματα αυτά μέχρι στιγμής.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

3 σχόλια:

konion είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

H Σλοβενία μέχρι το τέλος του Α΄ΠΠ αποτελούσε τμήμα της Αυστροουγγαρίας. Το 1919 εντάχθηκε στο Βασίλειο Σέρβων-Κροατών-Σλοβένων.
Κατἀ την διάρκειαν του Β΄ΠΠ μετά την κατάληψη και διαμελισμό του γιουγκοσλαβικού κράτους από τους Γερμανούς, η μεν Κροατία ανεδείχθη σε ανεξάρτητο κράτος η δε Σλοβενία ενσωματώθηκε στο Γ΄Ράιχ.
Επί αιώνες οι Σλοβένοι, όπως κι΄άλλοι σλαβικοί λαοί, ήσαν υποτελείς στους Αψβούργους. Η πρωτεύουσα τους πριν μετωνομασθή σε Λιουμπλιάνα, εκαλείτο Λάιμπαχ με πολλύς Γερμανούς κατοίκους.

Οι Κροάτες και οι Σλοβένοι είχαν ταχθή με τις δυνάμεις του Άξωνος. Οι στρατιώτες τους έλαβον μέρος στις μάχες του ανατολικού μετώπου, ειδικώς οι Κροάται επολέμησαν εναντίον των Σέρβων εθνικιστών και του συμπατριώτη Γιόζιπ Μπροζ (Τίτο), ο οποίος εμάχετο για λογαριαμό της Γ΄Διεθνούς και των μπολσεβίκων του Στάλιν.

Με την νίκη των αγγλοαμερικάνων και των σοβιετικών επί των δυνάμεων του Άξωνος, η Γιουγκοσλαβία επανήλθε στο προπολεμικό καθεστώς με την Κροατία να χάνει την ανεξαρτησία της.

Το μαρξιστικό καθεστώς του Τίτο μισούσε κάθε τι πατριωτικό και χριστιανικό και επεδόθη σε απήνεις διωγμούς κατά των πατριωτών.
Ο ίδιος ο Τίτο, σαν Κροάτης, ήταν προδότης αφού πολεμούσε την ανεξαρτοποιηθείσα χώρα του, για λογαριασμό του Στάλιν.

Το σύνθημα μπορεί να έχει γραφεί απλώς από αθέους κομμουνιστές, μωαμεθανούς της Βοσνίας ή και Εβραίους που πολέμησαν στο πλευρό του Τίτο και εναντίον του σλοβενικού λαού.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω που νομιζα οτι το '45 σφαζανε τους..... εβραιους.
Κεινο το "ολοκαυτωμα"; Ψεμματα αραγες ναναι;
Κι αν ειναι ψεμματα θα επιστρεψουν τα τρισεκατομυρια μαρκα πουχουν αρπαξει οι εβραιοι στους Γερμανους;