Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν σε μαθητές σε αγώνα μπάσκετ να φωνάζουν “USA, USA” γιατί είναι «ρατσιστικό». Ο πατριωτισμός τιμωρείται στα πολυπολιτισμικά σχολεία



Σε μαθητές Λυκείου στην Καλιφόρνια που παρακολουθούσαν ένα παιχνίδι μπάσκετ, τους είπαν να βγάλουν τα μαντήλια (μπαντάνες) με την αμερικάνικη σημαία και να σταματήσουν να φωνάζουν "ΗΠΑ, ΗΠΑ", επειδή μπορεί να «προσβάλλονταν» οι ‘άλλοι’ θεατές.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Λυκείου Camarillo και του Λυκείου Rio Mesa στην επαρχία Ventura.

Ένας διαχειριστής του σχολείου τράβηξε κατά μέρος τέσσερα αγόρια και τους είπε να αφαιρέσουν τα μαντήλια τους με την αμερικανική σημαία αλλιώς να φύγουν από το παιχνίδι. Τα αγόρια συμμορφώθηκαν, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να φωνάζουν “USA, USA”.

Ο διευθυντής του Λυκείου Camarillo κ. Lipman Glenn είπε στο Ventura County Star ότι είπαν στους μαθητές να αφαιρέσουν τα μαντήλια ως "προφύλαξη" επειδή "τα δύο σχολεία  έχουν διαφορετικές συνθέσεις μαθητών".

Και τα δύο σχολεία έχουν μεγάλο πληθυσμό ισπανόφωνων μαθητών.

Στον μαθητή Austin Medeiros και στα άλλα αγόρια δόθηκε αποβολή για τις πράξεις τους - αλλά η τιμωρία αργότερα διαγράφτηκε από τις διεύθυνση του σχολείου.

Όμως, οι μαθητές είναι αναστατωμένοι για αυτό που συνέβη και οργάνωσαν μια διαμαρτυρία στο κοντάρι της σημαίας του σχολείου φορώντας κόκκινα, λευκά και μπλε (τα χρώματα της σημαίας των ΗΠΑ).

"Αυτό το κάνουμε συνέχεια," είπε ο Medeiros. "Είμαστε μια ομάδα φίλων και είμαστε όλοι πολύ πατριώτες".

Αλλά ο Gabe Soumakian, ο επιθεωρητής της ένωσης σχολείων της περιφέρειας είπε στο Fox News ότι υπήρχε "φυλετική χροιά" στο σύνθημα - το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε πιο κάτω.

"Τα φουλάρια και το σύνθημα είχαν κάποιο συμβολισμό," είπε.

«Δεν έχει να κάνει με το να είναι πατριώτες ή μη πατριώτες», δήλωσε ο Soumakian. "Έχει να κάνει με το γεγονός ότι φωνάζουν ένα σύνθημα ότι εμείς είμαστε από τις ΗΠΑ και εσείς δεν είστε. Δεν ξέρω εάν αυτή ήταν η πρόθεσή τους, αλλά αυτό φαίνεται. "

Ο Soumakian είπε ότι το σύνθημα "ΗΠΑ" δεν συμμορφώνεται με τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτείας για τον αθλητισμό.

«Πρέπει να ακούγονται συνθήματα για την ομάδα σας».

Όσον αφορά τις ανησυχίες του διευθυντή σχετικά με τη «φυλετική χροιά» του συνθήματος  - ο επιθεωρητής είπε ότι είχε και αυτός τους ίδιους φόβους.

«Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι φώναζαν σκόπιμα το σύνθημα», είπε.

Δείτε το βίντεο:


Ο Medeiros, μαζί με πολλούς άλλους μαθητές, έγραψε στο Twitter:

"Θα είμαι πάντα περήφανος για την καταγωγή μου και για αυτό που αντιπροσωπεύει η σημαία μου," έγραψε ο ίδιος. "Δεν έχει σημασία τι θα μου πει κανείς! Υπερασπίζομαι αυτό που πιστεύω! "

Ο επιθεωρητής πιστεύει ότι «Όταν πας σε ένα παιχνίδι – φωνάζεις για την ομάδα σου και δεν κάνεις κανένα υποτιμητικό σχόλιο ή ακατάλληλο σχόλιο προς την άλλη ομάδα."

Και ενώ οι μαθητές δήλωσαν ότι είναι πολύ πατριώτες, ο επιθεωρητής μίλησε για «προσοχή»:

«Έχουμε ένα πολύ ποικίλο σώμα μαθητών στην περιοχή», είπε.

"Πρέπει να εργαστούμε με τους καθηγητές και τους μαθητές και την κοινωνία για την έννοια της πολιτισμικής επάρκειας."

Και όπως είπε, πολιτιστική επάρκεια είναι «η κατανόηση πώς να εργαζόμαστε, να ζούμε, και να καταλαβαίνουμε την κληρονομιά και να δείχνουμε σεβασμό."

«Είναι κάτι περισσότερο από την ανοχή σε άλλες εθνοτικές ή πολιτισμικές ομάδες», είπε.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ήταν θυμωμένοι με το περιστατικό και έγραψαν τις σκέψεις τους σε δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube.

Αυτό το περιστατικό με κάνει τόσο υπερήφανο γιατί βλέπω νέους ανθρώπους, ειδικά στην Καλιφόρνια, όπου ο αντι-αμερικανισμός είναι ανεξέλεγκτος, να είναι υπερήφανοι για τη χώρα τους και να το δείχνουν!

"Έχω μείνει άναυδος που αυτά τα περήφανα αμερικανόπουλα τα ξεχώρισαν και τα τιμώρησαν για τα πατριωτικά τους αισθήματα," έγραψε ένας αναγνώστης. "Αν δεν αγαπάς αυτή τη χώρα ... σήκω και φύγε!."

Πέρυσι, σχολείο στο Τέξας υπέβαλε «έγγραφη αναφορά» επειδή μαθητές αντίπαλου σχολείου άρχισαν να φωνάζουν "ΗΠΑ, ΗΠΑ" σε ένα πρωτάθλημα μπάσκετ της περιοχής.

Συγκεκριμένα, μαθητές από το Λύκειο Alamo Heights φώναζαν το σύνθημα στους μαθητές του Λυκείου Edison, που έχει κυρίως ισπανόφωνους μαθητές. Οι υπεύθυνοι του Edison ισχυρίστηκαν ότι το σύνθημα ήταν «ρατσιστικό».

Το 2010 απαγορεύτηκε σε μια ομάδα μαθητών από το Λύκειο Live Oak της Καλιφόρνια να φορούν t-shirts με την αμερικάνκη σημαία (βλ. φώτο) την ημέρα που γιορτάζεται στην Αμερική, προς τιμήν των ισπανόφωνων, η ‘Cinco de Mayo’.


Διάβασε επίσης τα παρακάτω εξωφρενικά που συμβαίνουν στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, όπου ο γηγενής πληθυσμός φιμώνεται και περιθωριοποιείται (!) για να μην προσβληθούν / στενοχωρηθούν / θυμώσουν οι "άλλοι" = αλλοεθνείς.

 





ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοινωνικός αυτοματισμός τεχνηέντως εφηρμοσμένος, ώστε να αποδώσει τα αναμενώμενα ...

Καλά κρασιά!

Ανώνυμος είπε...

Medeiros Soumakian

Αν κρινω απ τα ονοματα ολοι "αμερικανοι" ειναι.
Και μαθητες και επιθεωρητες.
Να χαιρωνται οι Αμερικανοι τους εβραιους που ψηφιζουνε.