Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Βλέπουμε τον αργό θάνατο της ευρωπαϊκής ιδέας, λέει ο πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αθανάσιος ΟρφανίδηςΗ Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγείται σε αργό θάνατο, δήλωσε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου, Αθανάσιος Ορφανίδης, λέγοντας ότι η Κύπρος εκβιάστηκε από ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

"Ζούμε ιστορικές στιγμές. Είμαστε μάρτυρες στον αργό θάνατο της Ευρωπαϊκής Ιδέας. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προβαίνουν ουσιαστικά σε δράσεις που λένε στους πολίτες άλλων κρατών μελών ότι δεν είναι ίσοι απέναντι στο νόμο" ανέφερε την Τρίτη στο Bloomberg ο κ. Ορφανίδης.

"Aυτό που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ολίσθημα για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες ουσιαστικά εκβιάζουν την Κύπρο να κατάσχει τα χρήματα που ανήκουν σε νόμιμους καταθέτες στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου" πρόσθεσε.


Παράλληλα, ο κ. Ορφανίδης κατηγόρησε τις ισχυρές κυβερνήσεις της Ευρώπης ότι έλαβαν αποφάσεις που οδηγούν στη δυστυχία τους πολίτες στην περιφέρεια της Ευρώπης.

"Υπήρξαν αποφάσεις που λήφθηκαν από τις ισχυρότερες κυβερνήσεις στην Ευρώπη που προωθούν συστηματικά την ανέχεια στους πολίτες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας και αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει με τον τρόπο που το χειρίζονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις" τόνισε.

“Αποφάσεις σαν και αυτή, όπως και η απόφαση για το haircut στα ελληνικά ομόλογα τον Οκτώβριο του 2011, στην πραγματικότητα ωφελούν μερικές χώρες. Για παράδειγμα, όπως είδαμε χθες στις αγορές, μια απόφαση σαν και αυτή μειώνει το κόστος δανεισμού για τη γερμανική κυβέρνηση, ώστε η γερμανική κυβέρνηση να μπορεί τώρα να δανείζεται  με αρνητικά επιτόκια, ενώ προκαλεί πόνο σε άλλες χώρες. Δεν είναι όλοι ίσοι έναντι του νόμου, με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αυτές τις μέρες. Και για αυτό ανησυχώ για το μέλλον της Ευρώπης”, είπε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

2 σχόλια:

konion είπε...

Ὡραῖα κλάψα, ἀλλὰ λύσι μηδέν. Ἡ Ε.Ε. δὲν εἶναι φιλανθρωπικὸ ταμεῖο γιὰ νὰ ἐλεῆ τὸν καθένα. Ἡ εὐρωπαϊκὴ ἰδέα διαμορφώνεται ἀπὸ τὰ ἰσχυρὰ κράτη μέλη καὶ ὄχι ἀπὸ τοὺς ἀνίσχυρους.

Τὸ κάθε μέλος στὴν Ε.Ε. μετρᾶ ὅσο ἡ δύναμίς του. Δὲν ὑπάρχει εὐρωπαϊκὴ ὁλοκλήρωσις καὶ κουραφέξαλα, ὑπάρχει Εὐρώπη τῶν ἐθνῶν καὶ τὸν πατρίδων. Δὲν ὑπάρχει μεγαλύτερο ἀνέκδοτο ἀπὸ τὸ «ἑλληνόφωνος εὐρωπαῖος». Ὅποιος πιστεύει σὲ εὐρωπαϊκὴ ὁλοκλήρωσι καὶ «ἑλληνοφώνους εὐρωπαίους» εἶναι πρῶτα δειλὸς καὶ δοῦλος ἴσως καὶ βλάξ.

Στὴν Εὐρώπη κάνει κουμάντο ἡ Γερμανία, τελέια καὶ παύλα. Σὲ ὅποιον ἀρέσει, σὲ ὅποιον δὲν ἀρέσει στὸ καλό. Ἡ Γερμανία δὲ παίζει, προφανῶς εἶχε συνεννοηθῆ πρὶν μὲ τὴν Ρωσία.
Δύο δρόμοι ὑπάρχουν γιὰ τὴν Κὺπρο:
Ἢ κάθεται στὴν Ε.Ε. ὑπὸ γερμανικὴ κηδεμονία ἢ βγαίνει καὶ πορεύεται μόνη της. Ὅτι καὶ νὰ ἐπιλέξη ἔχει καὶ τὸ ἀνάλογο κόστος ἀνὰ περίπτωσι.

Τὸ δίκαιο κρίνεται ἀπὸ τὴν δύναμι ἐπιβολῆς του («δίκαια ἀπὸ τῆς ἴσης ἀνάγκης κρίνεται»). Γι’ αὐτὸ οἱ ἰσχυροὶ κάνουν ὅ,τι τοὺς ἐπιτρέπει ἡ δύναμίς τους καὶ οἱ ἀδύνατοι ὑποχωροῦν («δυνατὰ οἱ προύχοντες πράσσουσιν καὶ οἱ ἀσθενεῖς ξυγχωρούσι») (Θουκυδίδης V 89).

Amfitryon είπε...

Ολοι ειχαμε δει εδω και μερικα χρονια οτι αυτο το μπουρδελο σιγουρα ΔΕΝ ηταν αυτο που πιστευσαν στην αρχη οι πολιτες ολοκληρης της Ευρωπης.
Κατα τα αλλα , τωρα ειναι νωρις για δακρυα Στελλα, αφου ψηφισατε τον ανθελληνα Αναστασιαδη