Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: Έπρεπε να είχε απελαθεί από χρόνια ο νεκρός Τσετσένος δράστης, ενώ στον άλλον δόθηκε η αμερικανική υπηκοότητα.



Ένας από τους Τσετσένους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης έπρεπε να έχει απελαθεί εδώ και χρόνια μετά από καταδίκη του από ποινικό δικαστήριο και στον άλλο χορηγήθηκε αμερικανική υπηκοότητα και μάλιστα – κατά τραγική ειρωνεία - κατά την 11η επέτειο από την χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στο έδαφος των ΗΠΑ (11 Σεπτεμβρίου).

Ο Tamerlan Tsarnaev, (Ταμερλάν Τσάρνεφ) ο 26χρονος που σκοτώθηκε σε μια άγρια ​​ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, ήταν νόμιμος κάτοικος Αμερικής ο οποίος, ωστόσο, θα έπρεπε να έχει απελαθεί από τη χώρα μετά από μια καταδίκη το 2009 για ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με πηγή της Judicial Watch. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχασε την ευκαιρία να απελάσει τον Tsarnaev αλλά προφανώς δεν αισθανόταν ότι αντιπροσώπευε μια "αρκετά μεγάλη απειλή".

Ο άλλος βομβιστής, ο μικρός αδερφός Dzhokhar Tsarnaev, (Τζοχάρ Τσαρνάεφ), 19 ανταμείφθηκε με την αμερικανική υπηκοότητα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012 στη Βοστώνη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στον 19χρονο, για τον εντοπισμό του οποίου υπάρχει μια πρωτοφανούς κλίμακας επιχείρηση, χορηγήθηκε άσυλο στο Arlington της Virginia στις 27 Σεπτεμβρίου 2002, όπως αποκαλύπτει η πηγή.

Σε ένα ρωσικό site κοινωνικής δικτύωσης, ο Dzhokhar Tsarnaev είπε σχετικά με την τη θρησκεία του, ότι είναι το Ισλάμ και ότι οι προτεραιότητές του είναι η καριέρα και τα χρήματα. Έβαλε λινκς με ιστορίες για τη βιαιότητα του κυβερνώντος καθεστώτος στη Συρία και ένα βίντεο στο YouTube με τον εαυτό του να διασκεδάζει τον αδελφό με τις διαλέκτους από τις περιοχές γύρω από την Τσετσενία.

Ο Tamerlan Tsarnaev σπούδασε στο Bunker Hill Community College στη Βοστόνη και ήθελε να γίνει μηχανικός, σύμφωνα με ένα περιοδικό του Πανεπιστημίου της Βοστώνης το 2010. Είπε ότι ελπίζει να γίνει Αμερικανός πολίτης και μια μέρα να ενταχθεί στην αμερικανική ολυμπιακή ομάδα πυγμαχίας.

Είπε στο περιοδικό ότι η οικογένειά του έφυγε από την Τσετσενία τη δεκαετία του 1990, λόγω των συγκρούσεων εκεί, και ότι είχε ζήσει στο Καζακστάν. Ενώ ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια από τότε, είπε : «Δεν έχω ούτε ένα Αμερικάνο φίλος. Δεν τους καταλαβαίνω».

Είπε επίσης ότι ο ίδιος είναι μουσουλμάνος που δεν καπνίζει ή πίνει.

Και οι δύο άνδρες πιστεύεται ότι είχαν εισέλθει στη χώρα με την οικογένειά τους το 2002 ή το 2003, όταν η οικογένεια ζήτησε άσυλο. Αστυνομικοί είπαν στο NBC News ότι μπορεί να είχαν στρατιωτική εμπειρία, αλλά αυτό δεν ήταν σαφές.
Στην φωτογραφία ο Dzhokhar Tsarnaev, κοντά στον 8χρονο Martin Richard, θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης - φώτο κάτω.
 


Αρκετά χρόνια πριν οι Τσετσένοι τρομοκράτες πραγματοποιήσουν τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, το Judicial Watch αποκάλυψε κρίσιμα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών που περιγράφουν τις δραστηριότητες της Αλ Κάιντα στην Τσετσενία, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας το 1995 ενός στρατοπέδου - που είχε παραγγείλει ο ίδιος ο Οσάμα Μπιν Λάντεν – για να εκπαιδεύονται οι "διεθνείς τρομοκράτες" για την εκτέλεση επιθέσεων κατά Αμερικανών και δυτικών.



Ο στόχος, σύμφωνα με τα έγγραφα, ήταν να «δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο ισλαμικό κράτος ικανό να αμφισβητεί ευθέως τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία, και αυτό που θεωρεί ως ιουδαιο-χριστιανική και κομφουκιανή κυριαρχία». Περαιτέρω, επρόκειτο να δημιουργηθούν ριζοσπαστικά ισλαμικά καθεστώτα και να υποστηριχθούν από παντού, από «θάλασσα σε θάλασσα», συμπεριλαμβανομένης της Τσετσενίας. "Τρομοκρατικές δραστηριότητες πρέπει να διεξάγονται κατά των Αμερικανών και των δυτικών…», σύμφωνα με την έκθεση που εξέδωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (Defense Intelligence Agency - DIA).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βλεπουμε το δενδρι και χανουμε το δασος.

"Μαχαιραν εδωσες και μαχαιραν θα λαβης" ειπε Εκεινος στον Πετρο τοτε.

Οι ασκοι του Αιολου ανοιξαν (απ' τους οβριους) την 11 Σεπ 2001.

Μην πηγαινετε παρα περα.


Πατρικιος