Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

‘Foreskin Man’. Ένας «αντισημίτης» σούπερ ήρωας;



Γεροδεμένος με τη μπλε στολή και την κίτρινη μπέρτα του έχοντας σφιγμένες τις γροθιές είναι έτοιμος να τα βάλει με τους κακούς.

Παρόλα αυτά αυτός ο νέος υπερ-ήρωας, με το όνομα Foreskin Manδεν είναι ένας ‘τυπικός’ σούπερ ήρωας. Ούτε οι αντίπαλοί του - οι γιατροί που κάνουν περιτομή και οι Ορθόδοξοι Εβραίοι που υποστηρίζουν αυτό το θρησκευτικό τελετουργικό.

Όπως είναι φυσικό ο δημιουργός του Foreskin Man βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί «αντισημιτισμού».

 
Ο ‘Foreskin Man(foreskin σημαίνει ακροβυστία), είναι ένας διαδυκτιακός σούπερ ήρωας που δημιουργήθηκε από τον Αμερικάνο Matthew Hess, που ήθελε μέσα από αυτόν να διαμαρτυρηθεί για την πρακτική της περιτομής.

Το alter ego του Foreskin Man είναι ο Hastwick Miles, πρώην επιστήμονας που τώρα δουλεύει στο Μουσείο Γεννητικής Ακεραιότητας. Είναι σθεναρά ενάντια στην πρακτική της περιτομής. Στο πρώτο τεύχος, ο Hastwick ως Foreskin Man πολεμάει τους επαγγελματίες και το λόμπι της περιτομής οι οποίοι αισθάνεται ότι έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη δύναμη μέσω "καλά οργανωμένου δικτύου γιατρών και δικηγόρων". Στο τρίτο τεύχος του κόμικ, έχει μαζί του μια γυναίκα σύντροφο, την "Vulva Girl", που παλεύει ενάντια στην περιτομή των γυναικείων γεννητικών οργάνων και μαζί θα ταξιδέψουν στην Κένυα για να σταματήσουν τις περιτομές που γίνονται από τις φυλές.

Ο Hess είναι πρόεδρος της MGMbill.org, μιας ομάδας στο Σαν Ντιέγκο που ζητούν να ψηφιστεί νομοθεσία που θα προστατεύει τα αγόρια στις ΗΠΑ από το να υφίστανται βίαια περιτομή.

Ως ακτιβιστής κατά της περιτομής, ο Hess λέει ότι συνέλαβε την ιδέα για την διαδικτυακή σειρά κόμικ το 2010 σαν ένα τρόπο για την ενίσχυση της εκκολαπτόμενης εθνικής προσπάθειας να τεθεί εκτός νόμου η περιτομή, μια προσπάθεια που θα οδηγούσε στην διενέργεια δημοψηφίσματος στο Σαν Φρανσίσκο, το Νοέμβριο του 2011, για να καταστεί παράνομη η περιτομή σε ένα αγόρι κάτω των 18 ετών. Τελικά, το δημοψήφισμα δεν έγινε, καθώς τον Οκτώβριο του 2011 η πολιτεία της Καλιφόρνιας ψήφισε νόμο που προστατεύει την περιτομή από προσπάθειες κατάργησής της.

Αν και βουλευτές σε κάποιες δυτικές χώρες πιέζουν για την απαγόρευση της ανδρικής περιτομής εντός των συνόρων τους, το επώδυνο τελετουργικό εξακολουθεί να θεωρείται ρουτίνα στον ισλαμικό κόσμο. Σχεδόν σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, και στην Ινδονησία τα αγόρια υφίστανται την περιτομή.

Τον Οκτώβριο του 2012, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο προστατεύεται το δικαίωμα της περιτομής στα μικρά αγόρια, μια απόφαση που έδωσε τέλος σε συζητήσεις και μήνες νομικής αβεβαιότητας μετά την απόφαση δικαστηρίου της χώρας που απαγόρευε την πρακτική αυτή.

Δικαστήριο της Κολωνίας είχε αποφασίσει τον Ιούνιο ότι η περιτομή αποτελεί "σωματική βλάβη". Αυτό είχε προκαλέσει συζητήσεις σε εθνικό επίπεδο για τις θρησκευτικές ελευθερίες γενικά, αλλά και συγκεκριμένα για την πρακτική αυτή.
Είχε υπάρξει μάλιστα και συμμαχία Εβραίων και Μουσουλμάνων, καθώς σε κοινή δήλωσή τους είπαν ότι το έθιμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θρησκείας τους και θα πρέπει να προστατεύεται νομικά. Η κοινή δήλωση υπεγράφη από ηγέτες του Ραβινικού Κέντρου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης, του Ισλαμικού Κέντρου Βρυξελλών και της Τουρκο-Μουσουλμανικής Ένωσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Γερμανίας.
Η Μέρκελ είχε αντιταχθεί στην απαγόρευση λέγοντας: «Δεν θέλω η Γερμανία να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι Εβραίοι δεν θα μπορούν να τηρούν τα έθιμά τους. Διαφορετικά θα μας περάσουν για φαιδρούς».
«Πολλοί άνθρωποι» λέει ο Hess, «κάποτε πίστευαν ότι η γυναικεία περιτομή δεν θα μπορούσε ποτέ να εξαλειφθεί, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στο να ξεριζωθεί αυτή η επιβλαβής παράδοση». "Το ίδιο μπορεί να γίνει με την ανδρική περιτομή".

«Θέλω να παρακινήσω τους ανθρώπους να δώσουν προσοχή στο θέμα αυτό», λέει ο Hess. "Πρόκειται για μια σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων."

Ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά της πρακτικής αυτής στο Twitter, δηλώνοντας ότι ένα νεογέννητο μωρό γεννιέται τέλειο. Τα σχόλια αυτά όμως εξαφανίστηκαν από το λογαριασμό του μέσα σε λίγες ώρες, και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη αργότερα σε ένα tweet, λέγοντας: «.. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θα ερμηνεύσουν αυτήν την συζήτηση ότι χλευάζω τις τελετές και τις παραδόσεις των άλλων. Λυπάμαι πολύ"

Για τους Εβραίους, η περιτομή είναι μέρος μιας θρησκευτικής διαθήκης, μια ευκαιρία για κάθε αρσενικό να φέρει μια θυσία προς το Θεό. Η τελετή πραγματοποιείται οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση ενός γιου, γίνεται γενικά είτε σε μια συναγωγή είτε στο σπίτι, και χρησιμοποιείται νυστέρι ή μαχαίρι αποκλειστικά για περιτομή.

Στο δεύτερο τεύχος ο Foreskin Man, μάχεται με τον κακό που έχει το όνομα Monster Mohel έναν χαρακτήρα που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τις αμερικανο-εβραϊκές λομπίστικες ομάδες, όπως η γνωστή Anti-Defamation League (ADL) που έκαναν λόγο για ξεκάθαρο «αντισημιτισμό». Η Nancy Appel, αναπληρώτρια διευθύντρια της ADL, που είπε : "Ο Monster Mohel έχει μια σκοτεινή χροιά, μύτη γαμψή και σχεδόν του τρέχουν τα σάλια με τη σκέψη ότι μπορεί να κάνει κακό σε ένα παιδί, έχει ακόμα και μακριά νύχια στα δάχτυλά του. Διψάει για αίμα σαν τα γκροτέσκα εβραϊκά στερεότυπα που εμφανίστηκαν στη ναζιστική προπαγάνδα. Παραπέμπουν απολύτως σε αυτά".


Σε ένα κύριο άρθρο της η εφημερίδα San Francisco Chronicle ανέφερε ότι οι «κλασικές αντισημιτικές εικόνες (του κόμικ) είναι ασυγχώρητες».

Αντίδραση από τους Εβραίους: Ο... "Κάπτεν Ισραήλ" έτοιμος να ρίξει ξύλο στον έντρομο Foreskin Man
Ο Hess είπε ότι ο ξανθός, γερμανικών χαρακτηριστικών ήρωας αντανακλά τη δική του κληρονομιά και ότι το κόμικ δεν είναι αντισημιτικό, επειδή ο υπερήρωας σώζει ένα εβραϊκό μωρό από ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων.

«Δεν είμαι Ναζί», είπε.

Στο τεύχος 4 με τίτλο Foreskin Man #4: The Sünnet Knife ο Miles Hastwick πηγαίνει στην Τουρκία για να αποκτήσει ένα αρχαίο τεχνούργημα για το Μουσείο της Γεννητικής Ακεραιότητας.

Η βίαιη παράδοση της ‘sünnet’ (περιτομή) είναι βαθιά ριζωμένη στη μουσουλμανική κουλτούρα, με τον ίδιο τρόπο που η περιτομή στο βρέφος εξακολουθεί να επικρατεί σε πολλά μέρη της Αμερικής.

Όταν μια μοιραία συνάντηση με τον γαμπρό ενός καταστηματάρχη γίνεται βίαιη, ο Foreskin Man γρήγορα εμπλέκεται σε ένα αιματηρό σουλτανικό τελετουργικό. Παγιδευμένος είναι ο Murat Aydin, ένας νεαρός μαθητής που μόλις τώρα αρχίζει να κατανοεί τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει καθώς οδεύει προς την ενηλικίωση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ, εδώ και εδώ

2 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα, 13 Απριλίου 2013
Η άγνοια εντυπωσιάζει και αδειάζει ακόμη περισσότερο τα κενά γνώσεων μυαλά.
Η προπαγάνδα θριαμβεύει.
Η ιδιοτία (ηλιθιότητα) παραμάνει ανίκητη.
Η περιτομή είναι, συμβολικά το υποκατάστατο της θυσίας των πρωτοτόκων (θυσία Ισαάκ, από τον πατέρα του Αβραάμ, που απετράπη με "θεία" παρέμβαση, φυσικά όταν τα ήθη είχαν πλέον αλλάξει), θυσία ζώων έκτοτε, με συνήθεια σήμερα το πασχαλινό αρνί. Όλα τα πρωτότοκα ανήκαν στο θεό, ειδικά τα πρωτότοκα αγόρια, συνήθως προϊόν εξώγαμης, ιεροδουλικής, σχέσης των μητέρων τους. Όλες οι έφηβες στη Μέση Ανατολή ασκούσαν την ειρά δουλεία, φαντασιούμενες ότι ο τυχόν εραστής τους ήταν ο "θεός" ή αέσταλμένος του, δύo σ΄ ένα. Τα εξώγαμα όμως άρρενα τέκνα, όταν τα ήθη άλλαξαν και ο πατέρας της πατριαρχικής κοινωνικής δομής ήθελε η περιουσία του να περιέρχεται στα δικά του "γνήσια" τέκνα, τα εξώγαμα τέκνα της συζύγου έγιναν βάρος, οπότε ως καρποί του "θεού" του επιστρέφονταν.
Άλλος λόγος της περιτομής είναι, όπως γίνεται στην Αφρική και στην Αυστραλία, όταν ο πρώϊμος έφηβος εγκαταλείπει τη μητέρα και το γυναικείο περιβάλλον και εντάσσεται στην ανδρική κοινωνία, ένα συμβολικόκόψιμο του ομφάλιου λώρου είναι το ξεκίνημα.
Η παλαιάδιαθήκη, ή τορά-νόμος κλπ που πιστεύουν οι ιουδαίοι το θρήσκευμα είναι μια χοεροκολλητική παλαιότερων κειμένων πλήρης τοτεμικών και ανιμιστικών δοξασιών
Ιωάννης Στασινός

SkyWatcher είπε...

Το ότι η περιτομή (Γεν. ιζ' 9) προηγείται χρονικά της θυσίας του Ισαάκ (Γεν. κβ΄2) είναι μια λεπτομέρεια. Ή ίσως μια ιδιοτία (ηλιθιότητα)