Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η αστυνομία σκέψης συνέλαβε χριστιανό επειδή μιλούσε δημόσια για την ομοφυλοφιλία



Αστυνομικοί στο Λονδίνο συνέλλαβαν τον Tony Miano, Αμερικάνο χριστιανό «ευαγγελιστή του δρόμου» (street preacher) και πρώην ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας και τον οδήγησαν στα κρατητήρια, όπου έμεινε για επτά ώρες.

Αφέθηκε ελεύθερος αργότερα χωρίς να του αποδοθεί καμία κατηγορία από την «αστυνομία της σκέψης» όπως την χαρακτήρισε ο Miano, που ήδη λειτουργεί σήμερα στη Βρετανία.

Ο Miano λέει ότι ένιωσε έκπληξη για το γεγονός ότι είναι πλέον δυνατόν "στη χώρα που παρήγαγε την Magna Carta" να συλλαμβάνονται άνθρωποι για αυτό που λένε. Το «αδίκημα» του ήταν ότι κήρυττε σχετικά με τη σεξουαλική ανηθικότητα από τη Αγία Γραφή και την περικοπή στο Α’ Θεσσαλονικείς 4:1-12.

Κάποιος που περνούσε κάλεσε την αστυνομία να έρθει επί τόπου, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, υπήρχε εκεί ένας «ομοφοβικός».

Λέει ο Miano, "η γλώσσα που χρησιμοποίησα δεν ήταν «ομοφοβική», καθώς δεν προωθούσα το φόβο ή το μίσος για τους ομοφυλόφιλους. Άρχισα το μήνυμά μου διαβεβαιώνοντας τους ανθρώπους ότι το μήνυμά μου δεν ήταν μήνυμα μίσους αλλά αγάπης. Εξηγούσα απλά ένα απόσπασμα από την Αγία Γραφή που μιλάει για την σεξουαλική ανηθικότητα και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να απέχουν από αυτή. Δεν μίλησα μόνο για την ομοφυλοφιλία ως μια μορφή σεξουαλικής ανηθικότητας, αλλά και για κάθε σεξουαλική πράξη έξω από το γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, καθώς και για τις λάγνες σκέψεις. Όλα αυτά είναι βασικά θέματα στα οποία στέκονται όλοι οι χριστιανοί και διδάσκονται και πιστεύονται από τους Χριστιανούς εδώ και χιλιάδες χρόνια.

«Ήταν πολύ οδυνηρό να συλλαμβάνομαι και να ανακρίνομαι επειδή υποστήριξα ανοιχτά τις βαθιά ριζωμένες χριστιανικές πεποιθήσεις μου».

Ενώ ήταν στη φυλακή, η αστυνομία έκανε ερωτήσεις στον Miano με την παρουσία ενός δικηγόρου που του τον παρείχε το Christian Legal Centre (Χριστιανικό Νομικό Κέντρο).

Ο Miano λέει, "Καθώς ξεκίνησε η ανάκριση, έγινε φανερό ότι η ανάκριση ήταν κάτι περισσότερο από το περιστατικό που έλαβε χώρα στο δρόμο, αλλά είχε σχέση με αυτά που πιστεύω και για το πώς σκέφτομαι. Με ανέκριναν για τις σκέψεις μου. ... Αυτός είναι ο βασικός ορισμός της αστυνομίας σκέψης.

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι εδώ στη χώρα που παρήγαγε την Magna Carta κάποιος, κατά τα άλλα νομοταγής όπως εγώ, θα μπορούσε να χάσει την ελευθερία του, επειδή ένα άτομο προσβλήθηκε από το περιεχόμενο της ομιλίας μου."

Στο τέλος της ανάκρισης από την αστυνομία, ο Miano ρωτήθηκε αν συνεχίζει να υποστηρίζει τις πράξεις του και αν θα το έκανε ξανά. Εκείνος απάντησε ναι και στις δύο ερωτήσεις, και η αστυνομία είπε στον δικηγόρο του, ότι η απάντησή του δεν τους αφήνει άλλη επιλογή παρά να ζητήσουν την ποινική δίωξη.

Ωστόσο, περίπου μία ώρα αργότερα, είπαν στον Miano ότι είναι ελεύθερος χωρίς καμία κατηγορία. Ήταν ήδη μεσάνυχτα.

Η Andrea Minichiello Williams, διευθύνουσα σύμβουλος του Χριστιανικού  Νομικού Κέντρου, είπε ότι η σύλληψη του Miano είναι μια προειδοποίηση για το τι μπορεί πρόκειται να συμβεί, αν η βρετανική κυβέρνηση περάσει το νομοσχέδιο για το «γάμο» ατόμων του ιδίου φύλου.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, η σύλληψη του Τόνι απλά θα είναι η πρώτη από τις πολλές», λέει η Williams. «Είναι σαφές ότι υπάρχει ήδη η καταστρατήγηση της ελευθερίας του λόγου, όπου οι άνθρωποι εκφράζουν δημοσίως βασικές χριστιανικές απόψεις σχετικά με τη σεξουαλική ηθική."

Ένας εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, είπε, «η αστυνομία κλήθηκς στο Wimbledon Hill Road, SW19, περίπου στις 16:40 την Δευτέρα, 1 Ιουλίου, μετά από αναφορά ότι κάποιος άνθρωπος μιλάει δημόσια και ο οποίος φέρεται να έκανε ομοφοβικά σχόλια.

"Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν και συνέλαβαν τον άνδρα, ηλικίας 49 ετών, με την υποψία των αδικημάτων του Νόμου περί Δημοσίας Τάξης. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νοτιοδυτικού Λονδίνου και μίλησε με αξιωματικούς προτού ελευθερωθεί χωρίς περαιτέρω δράση αργότερα την ίδια ημέρα. "

Σχ. ΚΟ: Θυμηθείτε...
 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

7 σχόλια:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που θεωρούν τη γυναίκα κάτι κακό (πυρ,γυνή και θάλασσα), πειρασμό, διαβολικό κατασκεύασμα κλπ.
Αυτοί τι είναι;
Ομοφυλόφιλοι, γυνοφοβικοί, ψυχασθενείς ή απλως πεθερόπληκτοι;

Περιμένω απαντήσεις από αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα από όλα αυτά! Απλώς έχουν καταλάβει τι εστί γυναίκα! Ο καλός Θεούλης πήρε όλα τα αρνητικά από εμάς και τα φόρτωσε πάνω τους. Αλλά και πάλι μας αλλάζουν τα φώτα.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που θεωρούν τη γυναίκα κάτι κακό (πυρ,γυνή και θάλασσα), πειρασμό, διαβολικό κατασκεύασμα κλπ.
Αυτοί τι είναι;
Ομοφυλόφιλοι, γυνοφοβικοί, ψυχασθενείς ή απλως πεθερόπληκτοι;

Περιμένω απαντήσεις από αναγνώστες.

Κηροποιέ μπορεί να είναι και πατέρες της εκκλησίας, όπως ο Α Ιωάννης ο """χρυσόστομος"""

Στο «προς τους έχοντας παρθένουν συνεισάκτους» διαβάζουμε:
«Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κορη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Eίναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδι, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της κι έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων. Αυτά τα ωραία!!!
Antonios

Ανώνυμος είπε...

Έχεις καμιά ιδέα άσχετε δωδεκαθεϊστή Αντώνιε ποιοι ήταν οι έχοντες παρθένους συνεισάκτους (παρθένουΣ, όχι παρθένουΝ όπως το έγραψαν οι άλλοι άσχετοι στα μπλογκ από τα οποία ενημερώνεσαι και απ' όπου το έκανες copy-paste, να 'ναι καλά το google); Ήταν άγαμοι κληρικοί οι οποίοι είχαν γυναίκες άγαμες υπηρέτριες που έμεναν μόνιμα στο σπίτι τους. Τους μίλησε έτσι ο Άγιος για να τους πείσει να τις απομακρύνουν και να μην καταλήξουν να πέσουν σε λαγνεία και να πατήσουν τους όρκους αγαμίας που είχαν δώσει! Έγραψες κι από που προέρχεται το απόσπασμα, τρομάρα σου! Να διαβάσεις δεν ξέρεις;

Τ' ακούσαμε κι αυτό: μισογύνης ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, που προσφωνεί την Ολυμπιάδα (τη διακόνισσα έτσι; όχι το αθλητικό σας πανηγύρι) ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΗ - τίτλος που δινόταν εκείνη την εποχή μόνο στον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ και τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!

Δε σε συμφέρει να ανοίξουμε συζήτηση για το ποια θρησκεία θεωρούσε τη γυναίκα σκουλήκι! Αν πραγματικά πιστεύεις τις παγανιστικές παπάρες ότι η γυναίκα στο χριστιανισμό θεωρείται κατώτερη από τον άνδρα τη στιγμή που ΑΝΩΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, στο άκουσμα του ονόματος της οποίας ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΟΥΖΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ε είσαι πολύ ηλίθιος βρε αδερφάκι μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Οποιοι δεν γουστάρουν τις γυναίκες φάγανε πολλές δυσκολοχόνευτες χυλόπιτες.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς, είχαν πολλά προβλήματα με τους γονείς τους στην παιδική τους ηλικία, π.χ. ο πατέρας συμπεριφερόταν άθλια στην μητέρα τους και έτσι έμαθαν να έχουν τέτοιες απόψεις για την γυναίκα.

Βε.Λ. είπε...

Ανώνυμε 16 Ιουλίου 2013 - 2:24 μ.μ.

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα όσο και να προσπαθείς να τους εξηγήσεις. Συσκοτισμένες συνειδήσεις που ζουν για το εγώ και για το τώρα.



Ανώνυμε 17 Ιουλίου 2013 - 1:16 π.μ.
Μιλάς εξ ιδίας πείρας; Τότε μίλα μόνο για τον εαυτό σου.