Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Ένα φρικτό έγκλημα που δεν συγκινεί τα «πολιτικώς ορθά» mediaΣε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ βρίσκεται η δίκη της 44χρονης Mona Yevette Nelson. Η Nelson είναι μια μαύρη γυναίκα που απήγαγε την παραμονή των Χριστουγέννων του 2010, ένα λευκό παιδί ηλικίας 10 ετών, τον Jonathon Foster, και το βασάνισε μέχρι θανάτου καίγοντάς το με ένα καμινέτο στο Χιούστον του Τέξας. Παρά την φρίκη αυτής της ιστορίας, δεν υπήρξε ποτέ καμία σοβαρή δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης.

Η δίκη ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, και μόνο τοπικά κανάλια ασχολήθηκαν. Εκτός από το θυγατρικό κανάλι KTRK Houston Κανάλι 13, άλλα κανάλια και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Χιούστον, ελάχιστα πρόβαλαν την δίκη που άρχισε και κανένας από όλους αυτούς που κόπτονται για την «ενημέρωση» δεν ανέφερε καν πώς πέθανε το αγόρι.

Αν οι φυλές είχαν αντιστραφεί και είχαμε φρικτό θάνατο μαύρου αγοριού από λευκή γυναίκα, αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο γεγονός μέσα στον δυτικό κόσμο. Παντού θα ακούγαμε για «βασανιστήρια και δολοφονία με ρατσιστικά κίνητρα» με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια. Δεκάδες τηλεοπτικά βαν θα είχαν παραταχθεί μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο.

Εκατοντάδες μέσα ενημέρωσης σήμερα τις ΗΠΑ, ανοιχτά παραδέχονται ότι έχουν μια πολιτική λογοκρισίας όταν υπάρχει έγκλημα από μαύρο. Τα αφεντικά των μέσων ενημέρωσης δεν αρνούνται ότι χειραγωγούν τις ειδήσεις για να προωθήσουν μια πολιτική ατζέντα. Απεγνωσμένα προσπαθούν να κρατήσουν αυτό το έγκλημα μυστικό. Το φρικτό αυτό έγκλημα έχει λάβει περίπου το ένα εκατομμυριοστό του ενός τοις εκατό της κάλυψης που είχε η υπόθεση του νεαρού μαύρου Trayvon Martin, που σκότωσε ο ισπανόφωνος Zimmerman. Μια υπόθεση που ξεσήκωσε τους μαύρους και τους «προοδευτικούς» λευκούς στις ΗΠΑ, που έτρεξαν να φωνάξουν για «ρατσισμό», πέρα από τα βίαια επεισόδια και τις δολοφονίες που ακολούθησαν μετά την δίκη ως «αντίποινα». Κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζουμε τι συνέβη στον 10χρονο Jonathon Foster την παραμονή των Χριστουγέννων του 2010, μόνο και μόνο γιατί το θύμα ανήκει στην  λευκή φυλή και η δολοφόνος στην μαύρη. Αυτή είναι η «δημοκρατική», «αντιρατσιστική» ‘Δύση’.
Στην φωτογραφία η Nelson με την Annise Danette Parker, την δήμαρχο του Houston!
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: