Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Oι υπέρμαχοι των εκτρώσεων παραφρόνησαν. Η "έκτρωση" αποτελεί "δικαίωμα" των γονέων, ακόμη και μετά την γέννηση...Η Melissa Harris-Perry του MSNBC πιστεύει ότι έχει την απάντηση στο αρχέγονο ερώτημα για το ποια ακριβώς στιγμή αρχίζει η ζωή. Η απάντησή της: η ζωή αρχίζει όταν οι γονείς «αποφασίσουν» ότι αρχίζει.

Σχεδόν από την αρχή της συζήτησης σχετικά με την άμβλωση, υπήρξε σύγκρουση για το πιο πάνω θέμα μεταξύ εκείνων που είναι υπέρ των αμβλώσεων και εκείνων που είναι υπέρ της ζωής. Οι περισσότεροι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο είδος επιστημονικής σκέψης για να στηρίξουν το πότε η ζωή είναι ζωή. Η υπέρ της ζωής πλευρά λέει ότι η ζωή αρχίζει μόλις το ωάριο γονιμοποιηθεί, ενώ η υπέρ των αμβλώσεων πλευρά υποστηρίζει συχνά ότι η ζωή δεν είναι ζωή μέχρι να είναι αυτοτροφοδοτούμενη, που σημαίνει ότι ένα έμβρυο δεν είναι "ζωή" μέχρι να μπορέσει να επιβιώσει έξω η μήτρα.

Αλλά εδώ έρχεται η ακραία αριστερή παρουσιάστρια Harris-Perry να προσφέρει το πιο αυθαίρετο κριτήριο που έχει ακουστεί: κάθε φορά που κάποιος αισθάνεται ότι η ζωή αρχίζει τότε η "ζωή" αρχίζει.

"Πότε αρχίζει η ζωή; Η απάντηση εξαρτάται πάρα πολύ από την αίσθηση των γονέων Ένα ισχυρό συναίσθημα - αλλά όχι η επιστήμη," είπε η Harris-Perry στις 21 Ιουλίου σε εκπομπή του MSNBC.

Αναρωτιέται κανείς με τέτοια εξωφρενική ερμηνεία περί ζωής, που θα φτάσουν οι υπέρμαχοι των αμβλώσεων.

Ο καθολικός ιερέας, π. Ιωάννης Zuhlsdorf επισημαίνει, ότι αν τα κριτήρια για το πότε η ζωή είναι πραγματικά "ζωή" χτίζονται πάνω σε τέτοιες αυθαίρετες και μεταβαλλόμενες βάσεις, όπως τα «συναισθήματα» κάποιου άλλου, τότε ο καθένας, ανά πάσα στιγμή μπορεί να θεωρηθεί ανάξιος της ζωής .

Ο Zuhlsdorf προειδοποιεί για το προφανές συμπέρασμα, ότι αν κάποιος που είναι σε θέση ισχύος πάνω από κάποιον άλλο, οι «γονείς» ή άλλοι, αποφασίζουν ότι μια ζωή δεν "αξίζει τότε οι συνέπειες είναι τρομακτικές, πράγματι.

Ο Leon Kass ειδικός ιατρικός ηθικής (Medical ethicist) έχει επίσης προειδοποιήσει για τις κινήσεις υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής. Η ιδέα της άμβλωσης υπεράνω όλων, λέει ο Kass, υποτιμά τόσο την ανθρώπινη ζωή που "σημαίνει ότι δεν βλέπουμε ένα παιδί ως δώρο, αλλά ως προϊόν της βούλησής μας που ήρθε από επιλογή και μόνο." Η έννοια αυτή, λέει ο Kass, "κάνει την ανθρώπινη επιλογή τη βάση κάθε αξίας" αντί ο σεβασμός για τη ζωή να υπηρετεί το σκοπό αυτό.

Λέει επίσης ο Kass, "η έκτρωση συνδέεται με πολλά άλλα πράγματα που αποτελούν απειλές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην πληρότητά της."

Αλλά η Harris-Perry δεν είναι μόνη στην αριστερά. Και άλλοι αριστεροί ακτιβιστές όπως ο καθηγητής Peter Singer του Πανεπιστημίου του Princeton (φωτο) υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι τα νεογέννητα μωρά δεν έχουν "αυτο-επίγνωση, ή δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν," κι έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορούμε να σκοτώσουμε τα μωρά, ακόμη και μετά τη γέννηση.

Ο π. Zuhlsdorf και ο Leon Kass προειδοποιούν, ότι αν οι ιδέες όπως αυτές της Harris-Perry ή του Peter Singer επικρατήσουν τότε κανένας δεν θα μπορεί να εμποδίσει την "έκτρωση" ακόμη και για εκείνους που έχουν ήδη γεννηθεί.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανατριχίλα!!

Ανώνυμος είπε...

Παρόλο που η θεωρία του Δαρβίνου είναι παραμύθι, όμως μερικοί, πράγματικά εξέπεσαν στο επίπεδο των πιθηκοειδών, φαίνεται ότι η διαστροφή μωραίνει τον άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ
ο καθηγητής Peter Singer του Πανεπιστημίου του Princeton
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ??

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να έχουμε το δικαίωμα να λέμε το πότε αρχίζει η ζωή, τότε θα έχουμε το δικαίωμα και για το πότε τελειώνει. Όποιος προλαβαίνει, θα "καθαρίζει" τους υπόλοιπους...
Ωραία η λογική των άλογων ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

Η θεωρία του Δαρβίνου είναι μύθος λέει ο άλλος... τι να πεις αν ακόμα και στον 21ο αιώνα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο κόσμος έγινε μέσα σε 6 μέρες και πως ο άνθρωπος υπήρχε από πάντα στην ίδια μορφή!Και οι δεινόσαυροι, αναρωτιέμαι εγώ, που δεν αναφέρονται πουθενά στην αγία γραφή σας???