Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Θα είναι το Ισραήλ το πρώτο κράτος που θα καταργήσει τα μετρητά;Η είδηση από το Israel National News : Η ισραηλινή κυβέρνηση την Τρίτη άναψε το «πράσινο φως» για την σύσταση μιας επιτροπής που θα εξετάσει τους τρόπους για την εξάλειψη των μετρητών από την ισραηλινή οικονομία – μια λύση που θεωρείται ιδανική για να αποτρέψει τους πολίτες από το να φοροδιαφεύγουν. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Harel Locker, διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού .

Τα μετρητά μεταφέρονται εύκολα από άτομο σε άτομο και οι συναλλαγές με μετρητά μπορεί να πραγματοποιηθούν χωρίς την επίβλεψη της εφορίας. Mε σύγχρονους υπολογιστές, οι τράπεζες μπορούν να τηρούν καρτέλες για το πόσα χρήματα καταθέτουν στους λογαριασμούς τους οι άνθρωποι και πόσα αποσύρουν, ενώ οι εταιρείες πιστωτικών καρτών έχουν και δεύτερο φάκελο για το πόσα ξοδεύουν οι άνθρωποι.

Στα μέλη της επιτροπής θα είναι ανώτερα μέλη από το προσωπικό της Ισραηλινής Αστυνομίας, της Φορολογικής Αρχής, ο πρόεδρος της κυβερνητικής Αρχής για το Ξέπλυμα του Χρήματος και την Τρομοκρατία, ο διευθυντής πληρωμών της Τράπεζας του Ισραήλ και οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας και πολλοί άλλοι.

Σύμφωνα με πολλούς από αυτούς τους αξιωματούχους, τα μετρητά είναι κάτι «κακό» - γιατί επιτρέπει στα άτομα να αποφύγουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Σήμερα, ένας εφοριακός δεν μπορεί εύκολα να συγκρίνει τα έσοδα και την εκροή. Ενώ μπορεί να υποψιάζονται ότι κάποιος μπορεί να εξαπατά την εφορία σχετικά με τους φόρους του, δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζουν με βεβαιότητα, χωρίς να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Σε μια οικονομία χωρίς μετρητά, όλα τα αρχεία θα είναι ηλεκτρονικά και ο έλεγχο που θα γίνεται για το πόσα χρωστούν σε φόρους - και η συλλογή τους πριν φτάσει στο λογαριασμό τους - θα είναι πολύ πιο απλό θέμα, αναφέρει αυτή η θεωρία.

Υπάλληλοι του Γραφείου του Πρωθυπουργού δήλωσαν ότι «σε όλο τον κόσμο, αναγνωρίζεται ότι τα μετρητά είναι ένα βασικό στοιχείο της παράνομης οικονομίας και του ξεπλύματος χρήματος. Επιτρέπει ένα ευρύ χάσμα μεταξύ των αναφερόμενων και των πραγματικών εισοδημάτων, με την αντίστοιχη επίδραση στα φορολογικά έσοδα». «Με την εξάλειψη των μετρητών, λένε οι υπάλληλοι του Γραφείου, "θα είναι δυνατή η επέκταση της φορολογικής βάσης και η πρόληψη του ξεπλύματος του χρήματος". «Η επιτροπή θα μελετήσει το θέμα από όλες τις προοπτικές του και θα κάνει τις συστάσεις του», κατέληξαν. 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Τάσος είπε...

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2429.html

:)

Ανώνυμος είπε...

Β.ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 21.9.2013
Βλέπετε με τι ύπουλο κι απάνθρωπο τρόπο, εφαρμόζει τα συστήματά της η παγκόσμια οικονομική κλίκα ; Eπίτηδες δεν έπιαναν τόσο καιρό τους φοροδιαφυγάδες, για να μας πουν μια μέρα ‘’Δεν πάει άλλο. Πρέπει να καταργήσουμε τα μετρητά, για να μην φοροδιαφεύγετε’’. (Αλλά φταίμε κι εμείς που δεν έχουμε φορολογική συνείδηση. Η αλήθεια να λέγεται.) Κι αφού το εφαρμόσουν αυτό παγκοσμίως, μετά θα μας πουν ‘’οι κάρτες χάνονται ή παραποιούνται τα στοιχεία τους. Τώρα πρέπει να πάρετε ένα σφράγισμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο, για να μπορείτε να κάνετε τις συναλλαγές σας’’ (πιθανότατα θα ένα βιολογικό μικροτσίπ, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα αυτή). Αυτό θα είναι το χάραγμα του αντιχρίστου, και τότε θα επαληθευτεί η προφητεία του Ιωάννη του Θεολόγου. Αυτά πρέπει να τα τονίζουμε, ιδιαίτερα γι αυτούς που δεν θέλουν να πιστεύουν το Λόγο του Θεού και τις προφητείες που ο Θεός έδωσε μέσω των εκλεκτών του.