Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Επιχείρηση «επιστροφή στο μαντρί»

Η επιχείρηση «επιστροφή στο μαντρί» ξεκίνησε. Οι δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» σε περιμένουν στοργικά να επιστρέψεις στη «νομιμότητα» και να πέσεις στην ανοιχτή αγκαλιά τους, αφού πρώτα γράψεις για τιμωρία 100 φορές «δεν θα το ξανακάνω» και «οι Τροϊκανοί είναι φίλοι μας».

Δεν έχει σημασία αν είσαι άνεργος, αν σε απέλυσαν, αν δεν έχεις να πληρώσεις το νοίκι, (και το ρεύμα και το τηλέφωνο και τα έξοδα του φροντιστηρίου του γιου σου και την ασφάλεια του αυτοκινήτου – αν και τώρα που τα λέμε χθες στο πήρε η Τράπεζα το αυτοκίνητο), και αν σου έχουν σπάσει τα νεύρα, και αν έχεις χρέη και δεν ξέρεις τι να κάνεις, και αν από κάτι τέτοια και χειρότερα ο κυρ Μπάμπης που μένει στον 4ο βούτηξε από το παράθυρο, και αν δεν έχεις φάρμακα για την μάνα σου και αν πρέπει να πληρώσεις 25 ευρώ για να πας Νοσοκομείο (εκτός να σε λένε Αχμέντ) και αν διέρρηξαν το σπίτι σου για 8η φορά (μάλλον η παρέα του Αχμέντ) και αν την κυρά Τασούλα στο πιο κάτω στενό την σάπισαν στο ξύλο για 10 ευρώ, και αν φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στην γειτονιά σου, και αν ξεπούλησαν την χώρα σου και την έκαναν προτεκτοράτο, και αν σε ταπείνωσαν και σε τσαλαπάτησαν και αν άλλα πολλά … εσύ δεν πρέπει να ανησυχείς αγαπητό μου παιδί, για τέτοιες μικρολεπτομέρειες. Πρέπει να τα ξεχάσεις όλα αυτά και να αφουγκρασθείς τον τιτάνιο αγώνα που δίνει το αγαπημένο σου «συνταγματικό τόξο». Τον υπέρ πάντων αγώνα κατά φιδιών και αυγών ή κάτι τέτοιο. Όπως το είπε και η εκ της λαϊκής και δοκιμαζόμενης συνοικίας της Εκάλης ορμώμενη, συντρόφισσα Λιάνα «φασίστας δεν θα μείνει». Και επειδή ο «φασίστας», αν δεν το κατάλαβες, είσαι εσύ, αν θες «να μείνεις» πρέπει να αποφασίσεις και να ενταχτείς στο «τόξο».

«Ή είσαι μαζί μας ή είσαι εναντίον μας», όπως είπε πριν χρόνια, ένας παρεξηγημένος ηγέτης που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομά του. Πρέπει να εκλέξεις. Και επειδή σε βλέπω λίγο «ντάουν» αυτόν τον καιρό, άστο σε εμάς που είμαστε χρόνια στο κουρμπέτι και ξέρουμε από «δημοκρατικές διαδικασίες». Μέσα σε ένα λεπτό αφού διαπιστώσουμε τα «δημοκρατικά» σου φρονήματα και το απλανές σου βλέμμα, θα σε έχουμε εντάξει στο μαντρί. 

Για αυτό ηρέμησε. Δεν πρέπει να αγχώνεσαι. Ευαγγελάτοι, Πρετεντέρηδες, Καψήδες, Τρέμηδες, Στάηδες, Καμπουράκηδες και όλη η αγαπημένη σου παλιοπαρέα θα είναι από εδώ και μπρος οι καθοδηγητές σου. Οι ινστρούχτορές σου. Οι γκουρού σου. Θα σκέφτονται αυτοί για σένα. Θα αποφασίζουν αυτοί για σένα. Θα μιλάνε αυτοί για σένα. Άλλωστε αυτοί όταν μιλάνε (και μιλάνε πολύ) έχουν γνώμη, έχουν άποψη. Εσύ όταν μιλάς τι έχεις; Ένα «παραλήρημα». Αυτοί είναι "σοβαροί αναλυτές". Εσύ "φασισταριό". Αυτοί έχουν μυαλό. Εσύ έχεις φιδοκέφαλο που πρέπει να σπάσει.     

Για αυτό άσωτό μου παιδί, γύρνα στο μαντρί. Στο αγαπημένο σου μαντρί που έζησες τόσα χρόνια πριν αρχίσεις εκείνα τα «ακραία». Έλα πίσω χωρίς αντίσταση, χωρίς κουβέντα, χωρίς κιχ.

Η επιχείρηση «επιστροφή στο μαντρί» ξεκίνησε. Και αν δεν μπεις στη σειρά με το καλό, δεν πειράζει. Το «συνταγματικό τόξο» έχει προβλέψει και εναλλακτική «δημοκρατική» λύση. Σου έχει από τώρα κλείσει θέση με το λεωφορείο για το πλησιέστερο γκουλάγκ.

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ:
-  «Ή είσαι μαζί μας ή είσαι εναντίον μας» - Γκεόργκι Μπούσωφ (ο και τζούνιορ), ιδεολογικός ιντροχτούρας.
-  «Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία» - λαϊκό γνωμικό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για λύπηση είμαστε. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος συνετός για να μας κυβερνήσει.
Κάποτε υπήρχε ο πόλεμος και ήξερες ποιός ήταν ο εχθρός σου και τον πολεμούσες.
Υπήρχε και η δικτακτορία και ήξερες ποιόν αντιμαχόσουν.
Σήμερα όλα καλύπτονται από τον μανδύα της δημοκρατίας και σκύβουμε το κεφάλι για να είμαστε ...νόμιμοι.
Τάσος.

konion είπε...

Ἡ πολυπολιτισμικότης δὲν τοὺς βγαίνει, γι αὐτὸ καὶ στὴν Εὐρώπη ἔχουν ἀνέβη ὅλα τὰ ἀκροδεξιὰ κόμματα.
Ἡ κατάστασις ὁδηγεῖται ἀργὰ καὶ σταθερὰ στὰ ὅρια. Θὰ δοῦμε διάφορα, ὅπως ἐγκλήματα σκέψεως κ.λπ.

Βεβαίως ἡ παγκόσμια ναυτικὴ δύναμις Η.Π.Α., ἡ ὁποῖα ἔχει βάλει τὰ πανεπιστήμιά της νὰ δουλεύουν, μέσῳ τῆς μαλακῆς ἰσχύος (δηλαδὴ αὐτὸν τὸν καιρὸ μέσῳ τῆς πολυπολιτισμικότητας), γιὰ τὴν διάλυσι τῶν ἀντιπάλων τους, βλέπει ὅτι κάτι δὲν πάει καλά καὶ θὰ ἐπιχειρήση, μέσῳ τῶν ᾶνεπιστημίων της, διορθωτικὲς κινήσεις. Ἐμεῖς εἴμαστε ἰδεολογικὰ ἕτοιμοι νὰ ἀντιμετωπίσουμε τὰ πανεπιστήμια τῶν Η.Π.Α. στὶς κοινωνικὲς καὶ πολιτικὲς ἐπιστῆμες;

Ανώνυμος είπε...

Πίσω στὸ μαντρὶ;
Κααααλὰ!
Ἄς πάνε στὴν γωνὶα νὰ δοῦν ἄν ἔρχομαι!

Ανώνυμος είπε...

μια χαρά τα λες, αλλά πες μου σε παρακαλώ ποιόν είδες να βγαίνει απ το μαντρί γιατί θα τρελαθώ...αν αρχίσω να χτυπάω και να σηκώνω τους πάγκους των μεταναστών είμαι εκτός μαντριού? αν τα βάλω με τους αριστερούς και τους ομοφυλόφιλους είμαι εκτός μαντριού? δεν βγήκε κανείς απ το μαντρί, απλώς άλλαξαν μαντρί και τώρα τα έβαλαν οι τσοπάνηδες μεταξύ τους.

Ανώνυμος είπε...

αυτο που αρχιζει να με ανησηχει ειναιολα αυτα που γινονται με την αστυνομια μηπως στο τελος μας που οτι επειδει εχουμε καη και διεφθαρμενη αστυνομια και στρατο μας χρειαζοντε ξενες δυναμεις για να μας σωσουν