Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΩΝΙΑ: Εθνικιστές διακόπτουν ομιλία κομμουνιστή διανοούμενου (video)



100 εθνικιστές της οργάνωσης «Εθνική Αναγέννηση της Πολωνίας» (NOP) και οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας WKS “Śląsk” της Σιλεσίας διέκοψαν μια δημόσια διάλεξη που θα έδινε στο Πανεπιστήμιο του Wroclaw ο διάσημος κοινωνιολόγος Zygmunt Bauman.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο πίσω μέρος της αίθουσας και πριν ξεκινήσει ο Bauman την ομιλία του άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Νυρεμβέργη για τους κομμουνιστές». Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν μόνο όταν επενέβη η αστυνομία και στη συνέχεια μια αντι-τρομοκρατική μονάδα.

Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι σε άτομα που υποστήριξαν ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως ο κομμουνιστής σταλινιστής Bauman, δεν πρέπει να επιτρέπεται να μιλούν ελεύθερα σε δημόσια πανεπιστήμια.

Ο Zygmunt Bauman γεννήθηκε από Εβραίους γονείς στο Πόζναν της Πολωνίας, το 1925. Όταν εισέβαλαν οι Γερμανοί στην Πολωνία το 1939, η οικογένειά του διέφυγε προς ανατολάς στη Σοβιετική Ένωση. Ο Bauman υπηρέτησε στην σχεδιαζόμενη και ελεγχόμενη από τους Σοβιετικούς πολωνική πρώτη στρατιά και εργάστηκε ως πολιτικός καθοδηγητής της εκπαίδευσης. Πήρε μέρος στις μάχες του Kolberg (Kolobrzeg) και στο Βερολίνο. Τον Μάιο του 1945 τιμήθηκε με το Στρατιωτικό Σταυρό Ανδρείας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης 1945-1953, ο Bauman υπήρξε πολιτικός αξιωματούχος στα Σώματα Εσωτερικής Ασφαλείας (KBW), μια στρατιωτική μονάδα που σχηματίστηκε για να καταπολεμήσει τους Ουκρανούς εθνικιστές αντάρτες και τα απομεινάρια του επίσημου πολωνικού στρατού (Armia Krajowa), ο οποίος ονειρευόταν μια ελεύθερη Πολωνία.

Στη συνέχεια ο Bauman εργάστηκε ως πληροφοριοδότης για την Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών μεταξύ 1945-1948. Ωστόσο, η φύση και η έκταση της συνεργασίας του παραμένει άγνωστη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian, ο Bauman επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ένας αφοσιωμένος κομμουνιστής κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η ένταξη του στην στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών σε ηλικία 19 ετών ήταν ένα «λάθος», και δήλωσε ότι «δεν θυμάται» αν έδινε πληροφορίες για κανέναν!

Ο Bauman - όπως πολλοί Εβραίοι που ζουν στην ‘Δύση’ και εκτός Ισραήλ – είναι ένθερμος υποστηρικτής των "ανοικτών συνόρων" και της μαζικής μετανάστευσης και είχε πει μάλιστα, ότι χρειάζονται τουλάχιστον 30 εκατομμύρια νέοι μετανάστες να έρθουν στην «γερασμένη» Ευρώπη

Δείτε το βίντεο

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ και εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ο. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΛΠΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟ ΕΠΟΧΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ? ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ?

Andrew είπε...

Ελπίδιος!!!??? Ο Ελπίδιος πρεπει να εχει κανει συμβαση με τα ΑΒ Βασιλόπουλος δεν εξηγειται αλλιως!