Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΡΑΗΛ: Η μεγαλύτερη κηδεία στην ιστορία του Ισραήλ για τον Αρχιραβίνο που έλεγε ότι «οι μη Εβραίοι υπάρχουν για να υπηρετούν τους Εβραίους» και ότι οι μη Εβραίοι είναι «γαϊδούρια»Σχεδόν ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί, περίπου το 16 του εβραϊκού πληθυσμού της χώρας - παρακολούθησαν την κηδεία του επικεφαλής ραβίνου των Σεφαραδιτών του Ισραήλ, Ovadiah Yosef, σύμφωνα με μια έκθεση στο The New Observer.

Ήταν, όπως οι Times of Israel επιβεβαίωσαν, η "μεγαλύτερη κηδεία στην ιστορία του Ισραήλ".

"Έχουμε μείνει ορφανοί", δήλωσε ο Aryeh Deri, ο πολιτικός ηγέτης του πολιτικού κόμματος ‘Shas’ που κατευθύνονταν από τον Yosef, μέσα σε λυγμούς στην τελετή της κηδείας. «Δεν έχουμε πια πατέρα. Δεν έχουμε πια ηγέτη».

Σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ, ο Yosef ήταν μια «ιδιοφυία της Τορά που έφερε χιλιάδες πιο κοντά στην εβραϊκή halacha» (νομοθεσία).

Ο Ισραηλινός πρόεδρο Σιμόν Πέρες απέδωσε προσωπικά φόρο τιμής, λέγοντας ότι «ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος με μια απίστευτη μνήμη και την σοφία για να μοιραστεί τις γνώσεις του με τους άλλους. Η συμβολή του ήταν η αγάπη του για το Ισραήλ και έλυσε προβλήματα που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να λύσει με τη σοφία και την πνευματικότητα του."

Σύμφωνα με το νέο αρχιραβίνο των Σεφαραδιτών Yosef Yitzhak, γιο του πρόσφατα εκλιπόντος πρώην επικεφαλής, " δεν ήταν κανείς σαν κι αυτόν, και δεν θα υπάρξει κανείς στο μέλλον."

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε ότι ο αρχιραβίνος Yosef ήταν «μία από τις σημαντικότερες εβραϊκές νομικές αυθεντίες της γενιάς μας».

Ποια είναι λοιπόν τα λόγια της «ιδιοφυΐας της Τορά», αυτού του «μεγάλου άνδρα με μια απίστευτη μνήμη», στο οποίον οι Εβραίοι προφανώς προσέβλεπαν για να λάβουν καθοδήγηση;

Από τα λόγια του φαίνεται ότι πρόκειται για κάποιον που μισούσε ανοιχτά τους ‘εθνικούς’.

Ο Αρχιραββίνος Yosef είπε σε ένα από τα εβδομαδιαία κηρύγματά του ότι ο Θεός έβαλε τους μη - Εβραίους στη γη, «όπως γαϊδούρια" για να δουλεύουν μόνο για να υπηρετούν τους Εβραίους».

Ζήτησε επίσης την ανοικτή μαζική φυσική εξόντωση, τη δολοφονία, τη γενοκτονία των Παλαιστινίων - και των παιδιών τους.

Οι απόψεις του δεν ήταν κάποιο κρυμμένο μυστικό: μεταδίδονταν ευρέως από τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης. Για παράδειγμα, οι παρατηρήσεις του σχετικά με την όμοια με το γάιδαρο φύση των ‘εθνικών’ αναδημοσιεύτηκε από την επίσημη Jewish Telegraphic Agency :

«Τα Γκοίμ γεννήθηκαν μόνο για να μας υπηρετούν. Χωρίς αυτό, δεν έχουν καμία θέση στον κόσμο. Μόνο για να υπηρετούν το λαό του Ισραήλ».

«Γιατί χρειάζονται οι μη- Εβραίοι; Χρειάζονται για να δουλεύουν, για να τραβούν το άροτρο, να θερίζουν και εμείς θα καθόμαστε σαν αφέντες και θα τρώμε», είπε σε ένα ακροατήριο που γελούσε κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος.

Ο Yosef είπε επίσης ότι οι ζωές των μη - Εβραίων προστατεύονται όπως θα έκαναν οι Εβραίοι για ένα γαϊδουράκι, προκειμένου να αποτραπούν οικονομικές απώλειες για τους Εβραίους.

«Με τους ‘εθνικούς’, θα είναι σαν οποιοδήποτε πρόσωπο : Πρέπει να πεθάνουν, αλλά ο Θεός θα τους δώσει μακροζωία. Γιατί ; Φανταστείτε ότι αν ο γάιδαρος κάποιου πεθάνει,  θα χάσει τα χρήματά του. Αυτό (το γαϊδούρι) είναι ο υπηρέτης του. Αυτός είναι ο λόγος που του δίνεται μεγάλη διάρκεια ζωής, για να λειτουργήσει καλά για αυτόν τον Εβραίο".

Για τους Παλαιστίνιους, ο Yosef είχε πει τα ακόλουθα, όπως αναφέρεται από το BBC:

«Απαγορεύεται να είσαι φιλεύσπλαχνος σε αυτούς. Θα πρέπει να τους στείλετε πυραύλους και να τους εξολοθρεύσετε. Είναι σατανικοί και καταραμένοι.

«Ο Κύριος θα επιστρέψει τις πράξεις των Αράβων στα δικά τους κεφάλια, θα αποβάλει τα παιδιά τους και θα τους εξολοθρεύσει, θα τους καταστρέψει και θα τους εξαφανίσει από αυτόν τον κόσμο». (“The Lord shall return the Arabs’ deeds on their own heads, waste their seed and exterminate them, devastate them and vanish them from this world.”)

Γιατί  επομένως, ένα εκατομμύριο Εβραίοι έτρεξαν να τιμήσουν έναν τέτοιο άνθρωπο στην κηδεία του;

Γιατί ο πρόεδρος του Ισραήλ να επαινέσει έναν τέτοιο άνθρωπο ως έχοντα «σοφία και  πνευματικότητα»;

Γιατί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επαίνεσε έναν τέτοιο άνθρωπο;

Η μόνη δυνατή απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι συμφωνούν με το μίσος κατά των ‘εθνικών’ και τις ευχές περί γενοκτονίας αυτού του Αρχιραββίνου.

Τι άλλο συμπέρασμα να βγάλουμε;

Σχ. ΚΟ: Ρατσισμός; Ποιος ρατσισμός; Αυτός, για τους «αντιρατσιστές» πολιτικούς και τηλε-εισαγγελείς ευδοκιμεί μόνο στην Ελλάδα, ή τέλος πάντων, οπουδήποτε αλλού εκτός του Ισραήλ. Αναλογιστείτε μόνο παρόμοιες δηλώσεις να έκανε υψηλόβαθμος Ορθόδοξος κληρικός.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια το Ισραήλ δεν έχει και καμμιά ιστορία...νεογέννητο είναι ακόμα...τώρα όσον αφορά το 1000000 κόσμο για ένα τέτοιο ρατσίσταρο....εδώ φαίνεται και το τί ακριβώς άνθρωποι ζούν στο Ισραήλ...επειδή πολλοί λένε δεν φταίνε οι πολίτες τους αλλά οι κακές τους κυβερνήσεις....εκεί έτσι και κάνουν αντιρατσιστικό αυτό θα αφορά μόνο τα ξένα "κατοικίδια τους"(μετανάστες και λαθρομετανάστες πιθανώς)

Ανώνυμος είπε...

Άργησες να σηκώσεις λίγο το άρθρο για τον Οβδιου της Shah.Δεν τον γουσταραν όλοι οι Εβραίοι,τουλάχιστον κάποιοι λόγιοι και κοσμικοι.
Κλασικός ραβινος ρατσιστής,γέννημα οχιας ένας καλός φαρισαιος.

Ανώνυμος είπε...

Δλδ οἱ κυβερνητικοί μας καὶ μερικὲς τηλαπερσόνες οἰκειοθελῶς εἶναι τὰ γαϊδούρια τῶν ἑβραίων!

Γιὰ τοὺς ὑπολοίπους ἐμᾶς,μὴν αἰσιοδοξοῦν οἱ ἑβραῖοι ὅτι θὰ γίνουμε τὰ γαϊδούρια τους.

Ἔχουν πολλά νὰ δοῦν τὰ μάτια τους.