Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Βρήκαν με τι να ασχοληθούν στον ΟΗΕ. Θα εξετάσουν κατά πόσο μια παραδοσιακή ολλανδική εορτή είναι «ρατσιστική»



Τα Ηνωμένα Έθνη πρόκειται να διερευνήσουν κατά πόσον ο εορτασμός της ολλανδικής γιορτής ‘Sinterklaas’ έχει «ρατσιστικά κίνητρα». Η Ύπατη Αρμόστρια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Νοτιοαφρικανή (με καταγωγή από την μειονότητα των Ταμίλ) Navanethem Pillay (φώτο κάτω), θέλει να ξέρει αν ο Zwarte Piet αποτελεί έκφραση ενός "ρατσιστικού στερεότυπου".
Νωρίτερα αυτό το έτος μια επιστολή έφτασε στο ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών που είχε υπογραφεί από τέσσερις ειδικούς εισηγητές του ΟΗΕ «για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα πολιτιστικά δικαιώματα και το ρατσισμό».

Η επιστολή ανέφερε ότι ο ΟΗΕ έχει λάβει πληροφορίες ότι η ολλανδική παράδοση γύρω από την εορτή ‘Sinterklaas«είναι ρατσιστική στον πυρήνα της». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο χαρακτήρας του Zwarte Piet [Μαύρος Πητ] είναι εκείνος ενός «ανόητου» και «υπηρέτη», που τροφοδοτεί το στερεότυπο των Αφρικανών ως «πολιτών δεύτερης κατηγορίας».
Το γιατί τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία ιδρύθηκαν το 1945, μόλις τώρα κατέληξαν σε αυτή την έρευνα, είναι ασαφές. Μπορεί να έχει σχέση με ένα ολλανδικό αίτημα για να προστεθεί η γιορτή στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι σαφές ότι τον διεθνή οργανισμό τον έπιασε ξαφνικά βιασύνη. Θα πρέπει τώρα να ληφθεί απόφαση στο τέλος του Νοεμβρίου, για την παραδοσιακή αυτή γιορτή αυτή των παιδιών, που γιορτάζεται στις 5-6 Δεκεμβρίου. (Ο Sinterklaas είναι ο Άγιος Νικόλαος, δηλ. ο Άη Βασίλης των Κάτω Χωρών).

Σχ. ΚΟ: Έχω την εντύπωση ότι οι περιοχές που τηρούν το έθιμο του «κάψιμου του Ιούδα» θα πρέπει να ανησυχούν, (έτσι και τους μυριστούν τα τσακάλια του ΟΗΕ)…

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: