Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Κινέζος χριστιανός ακτιβιστής πολεμάει το κομμουνιστικό καθεστώς για θρησκευτική και πολιτική ελευθερία



Ήταν 1996 και ο Bob και η Heidi Fu είχαν πάρει μια απόφαση. Νωρίτερα εκείνο το έτος, οι Κινέζοι ηγέτες μιας χριστιανικής κατ’ οίκον εκκλησίας είχαν φυλακιστεί για παράνομο ευαγγελισμό και τώρα ήταν σε κατοίκον περιορισμό. Συν τοις άλλοις, η Heidi είχε πρόσφατα ανακαλύψει ότι ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί του ζευγαριού, αλλά είχε αποτύχει να πάρει άδεια εγκυμοσύνης. Το ζευγάρι φοβήθηκε ότι αν μείνει στη χώρα, θα τους αναγκάσουν να κάνουν έκτρωση.

Αφού άκουσε φήμες ότι ήταν πιθανό να φυλακιστούν και οι δύο εκ νέου, η Fu αποφάσισε να το σκάσουν, φεύγοντας πρώτα για την Ταϊλάνδη και αργότερα για το Χονγκ Κονγκ. Εκεί , το ζευγάρι πέρασε οκτώ μήνες, όπου η Heidi γέννησε το πρώτο τους παιδί. Τρεις ημέρες πριν η Κίνα αναλάβει τον πολιτικό έλεγχο στο Χονγκ Κονγκ, η κυβέρνηση Κλίντον τους δέχτηκε ως πρόσφυγες.

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, οι Fu ζουν με τα τρία παιδιά τους στο Μίντλαντ του Τέξας, όπου ο Μπομπ είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος μιας νομικής ομάδας που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της θρησκευτικής ελευθερίας στην Κίνα με το όνομα ‘China Aid. Έγραψε πρόσφατα το βιβλίο "Διπλός Πράκτορας του Θεού : Η αληθινή ιστορία του αγώνα ενός Χριστιανού Κινέζου για την Ελευθερία», μια αυτοβιογραφία της ζωής του ως πολιτικού και θρησκευτικού αντιφρονούντα.

Η ταχεία και άγρια μετάβαση της Κίνας σε μια οικονομική και στρατιωτική δύναμη ήταν ένα από τα κίνητρα για να γράψει ο Fu το βιβλίο.


«Η κατάσταση στη Κίνα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα απαιτεί πραγματικά γνώση για τους ανθρώπους στον ελεύθερο κόσμο, διότι οι άνθρωποι βλέπουν τώρα στη Κίνα περισσότερο την οικονομική άνθηση, τους ουρανοξύστες ... τη στρατιωτική δύναμη, αλλά όχι το έλλειμμα ελευθερίας και την καταστολή, καθώς και την δίψα για ελευθερία στο εσωτερικό της Κίνας", λέει ο Fu στην ‘Christian Post.

«Τελικά ένιωσα ότι ίσως ήρθε η ώρα να αφηγηθώ ακριβώς αυτή την ιστορία, με τη δική μου ζωή μου ως παράδειγμα αυτού που ήταν η Κίνα και αυτού που γίνεται η Κίνα και τι είδους διαφορά μπορούμε να κάνουμε, αν αφιερωθούμε ως έθνος στον αγώνα υπέρ της ελευθερίας», πρόσθεσε.


Καθώς η επιρροή της Κίνας έχει αυξηθεί, ο Fu βλέπει περιπτώσεις σαν την δικιά του να γίνονται γνωστές τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την περίπτωση του Κινέζου «ξυπόλυτου δικηγόρου», του τυφλού πολιτικού ακτιβιστή, Chen Guangcheng.

Το 2011, ο Τσεν διέφυγε από τον κατοίκον περιορισμό και κατέφυγε στην Αμερικανική Πρεσβεία. Στη συνέχεια ο Chen, ο οποίος έσπασε το πόδι του στη προσπάθεια να διαφύγει, εστάλη σε ένα νοσοκομείο στο Πεκίνο, κατέθεσε στο Κογκρέσο σε μια ακρόαση έκτακτης ανάγκης μέσω του κινητού τηλεφώνου του Fu. Ο Fu και η οργάνωσή του υποστήριξε τον Chen, όταν του προσφέρθηκε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Ο Fu εξέφρασε τον θαυμασμό για την ατρόμητη στάση του Τσεν.

«Το θάρρος, η τόλμη, για ένα τυφλό άτομο να σταθεί μπροστά στην τεράστια, γιγαντιαία τυραννία, τη δικτατορία. Τώρα όταν είμαστε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολλοί Αμερικανοί  και Ευρωπαίοι όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Σουδάν ή τη Σομαλία, δεν έχουν κανένα δισταγμό να πάνε και να πολεμήσουν για αυτά, δήλωσε ο Φου.

«Αλλά όλοι τους φοβούνται τη Κίνα και όλοι βρίσκουν μια δικαιολογία, είπε.

Ο Fu έδειξε την αφοβία του προς την κινεζική κυβέρνηση, από νωρίς στη ζωή του. Ως φοιτητής, οργάνωσε τους συμμαθητές του να συμμετάσχουν στις φοιτητικές διαδηλώσεις στην πλατεία Τιενανμέν.

Εκείνη την περίοδο που δέχτηκε επίθεση από τις αρχές για το έργο του και που οι φίλοι του άρχισαν να τον αποφεύγουν, που βρήκε τον Χριστιανισμό .

«Όταν για πρώτη φορά έγινα χριστιανός ένιωσα τόσο συγκλονισμένος από την μεταμορφωτική δύναμη της πίστης μου και είχα τόσο ζήλο να μιλήσω σε άλλους για το Ευαγγέλιο, ξέρετε, μερικές φορές πραγματικά με λάθος τρόπους, επειδή δεν ήξερα πολλά, αλλά είχα πολύ ζήλο», λέει γελώντας.

Το όνειρο του Fu για την Κίνα είναι η πατρίδα του νομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά να αγκαλιάσει τη θρησκευτική ελευθερία.

«Το όραμά μου και η προσευχή μου είναι η Κίνα ... να αποκτήσει πραγματική ελευθερία της πίστης και ένα κράτος δικαίου, με τη μορφή ενός συντάγματος που θα στηρίζεται στο δίκαιο της δικαιοσύνης, αντί αυτού της ταξικής πάλης, ώστε να μπορεί ο καθένας να ασκεί ελεύθερα τη λατρεία χωρίς φόβο», είπε.

Ο Fu είπε ότι οι Χριστιανοί δεν αντιμετωπίζουν κάθε μέρα διώξεις.

"Οι περισσότεροι στην Κίνα, εκτός αν είναι σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, αν είνσι μέλος ή ανήκουν στην ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος ή αποτελούν μέρος του στρατού, είναι τουλάχιστον ανεκτό να ονομάζονται χριστιανοί και βρίσκονται αντιμέτωποι με κάποιο είδος διακρίσεις, αλλά όχι μια ενεργό δίωξη μόνο και μόνο επειδή ονομάζονται απλά χριστιανοί", είπε .

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια ανεκτική στάση απέναντι στη θρησκεία.

"Πολλοί Χριστιανοί είναι ακόμα στη φυλακή επειδή απλά πιστεύον ή κηρύττουν το Ευαγγέλιο και απλά αρνούνται να συμμετάσχουν στην εγκεκριμένες από την κυβέρνηση εκκλησίες, ή γιατί απλά υποστηρίζουν την ανάγκη για ελευθερία ... έτσι διώξεις όντως υπάρχουν», είπε.

Ωστόσο, ο Fu πιστεύει ότι ο Θεός είναι ενεργός και ζωντανός στην Κίνα.

«Στην Κίνα, ο Θεός είναι ζωντανός και κηρύττεται περισσότερο από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη εποχή στην ιστορία της Κίνας», δήλωσε ο Φου.

«Και ναι, δεν επιτρέπεται να κηρύξεις για τον Θεό σε οποιαδήποτε δημόσια πλατεία, η κυβέρνηση απαγορεύει εκκλησίες να προβάλλονται και η Αγία Γραφή δεν επιτρέπεται να πωλείται από οποιοδήποτε κατάστημα βιβλίων, κι όμως υπάρχουν πιστοί χριστιανοί που γνωρίζοντας τον κίνδυνο να διωχθούν συνεχίζουν να ταξιδεύουν από το ένα χωριό στο άλλο, και από το ένα εργοστάσιο στο άλλο, και να να μιλάνε για το ευαγγέλιο, παρά όλες αυτές τις διώξεις», πρόσθεσε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: