Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Γερμανία, η πρώτη χώρα που θα δίνει πιστοποιητικά γέννησης για το... τρίτο φύλοΟι γονείς δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν το πεδίο με τις επιλογές των δύο φύλων κενό

Αύριο Παρασκευή, η Γερμανία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα -και η δεύτερη στον κόσμο- που θα επιτρέπει στα πιστοποιητικά γέννησης το "τρίτο φύλο". 

Οι Γερμανοί γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν το πεδίο με τις επιλογές των δύο φύλων κενό όταν βλέπουν ότι το παιδί τους έχει και ανδρικά αλλά και γυναικεία χαρακτηριστικά. "Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο νόμος αναγνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι ούτε άντρες, ούτε γυναίκες", αναφέρει ο καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, Κονστάντσε Πλετ, στην εφημερίδα "Wall Street Journal".

Με την αλλαγή αυτή, οι γονείς δεν θα νιώθουν πίεση (sic) να προσδιορίσουν αμέσως μετά την γέννηση του παιδιού τους το φύλο του αν βλέπουν ότι φέρει ανδρικά αλλά και γυναικεία χαρακτηριστικά καθώς στο μέλλον μπορεί να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου και να καθορίσει μόνο του το φύλο του.

Εκτός από τα πιστοποιητικά γέννησης και τα γερμανικά διαβατήρια, τα οποία φέρουν επί του παρόντος την ένδειξη "M" για τους άνδρες ή "F" για τις γυναίκες, σύντομα θα έχουν ένα "Χ" στο πεδίο του φύλου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών. "Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και στα περισσότερα νομικά έγγραφα που μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή, από ταυτότητες, μέχρι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, θανάτου", υπογραμμίζει στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" ο Σιλβάν Άγκιους, υπεύθυνος δημόσιας πολιτικής του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Αμφισεξουαλικών, Τρανσέξουαλ και Διαφυλικών Ατόμων.  
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η χώρα της Άνγκελα Μέρκελ είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που εισάγει την κατηγορία "ακαθόριστο" σε ότι αφορά το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης. Την πρωτιά κατέκτησε πριν από δύο μήνες η ΑυστραλίαΠηγή

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιά ακριβώς χαρακτηριστικά βλέπουν σε ένα νεογέννητο και συμπεραίνουν ότι είναι "κάτι ενδιάμεσο";;;
Γκαβοί είναι;