Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: «Αδιόρθωτοι οι νεαροί Μαροκινοί. Μόνη λύση για την ασφάλεια της πόλης ο παρατεταμένος εγκλεισμός τους» λέει ο δήμαρχος του ΧάρλεμΗ τιμωρία μιας μικρής ομάδας κυρίως νεαρών παραβατών από το Μαρόκο έχει μικρή επίδραση. Έτσι λέει ο δήμαρχος του Χάρλεμ, Bernt Schneiders, ως απάντηση σε δύο περιστατικά βίας που συγκλόνισαν την πόλη του. Την περασμένη Παρασκευή, μια 20χρονη γυναίκα ξυλοκοπήθηκε στο δρόμο από έξι Μαροκινούς. Την επόμενη Κυριακή, δύο ηλικιωμένες γυναίκες ηλικίας 88 και 90 χρονών δέχτηκαν επίθεση στο Schalkwijk από δύο Μαροκινούς. Καμία σύλληψη δεν έχει γίνει σε κάθε περίπτωση.


«Η αστυνομία μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι το Χάρλεμ ασφαλές και να παραμείνει έτσι», γράφει ο Schneider (φωτο) σε μια ανοιχτή επιστολή προς όλους τους κατοίκους του Χάρλεμ που «ανησυχούν για τη βία». «Αν συλληφθούν οι εγκληματίες και οι μικρο-εγκληματίες, αυτοί (οι εγκληματίες κλπ) οδηγούνται στον εισαγγελέα. Μετά από την πρόταση του εισαγγελέα για τιμωρία, έρχεται η απόφαση του δικαστηρίου. Δυστυχώς, η αποτελεσματικότητα των ποινών δεν είναι πολύ μεγάλη. Νεαροί και ιδίως έφηβοι, μαθαίνουν πολύ λίγα ή τίποτα από τις ποινές. Μετά από λίγο συνεχίζουν την ίδια παλιά συμπεριφορά τους και επαναλαμβάνουν τα ίδια».

Μετά τις ανησυχίες του, ο δήμαρχος προτείνει ότι υπάρχει μόνο μία λύση για αυτούς. «Μια μικρή μειονότητα είναι αδιόρθωτη και γι’ αυτούς η μόνη σωστή λύση είναι ο παρατεταμένος εγκλεισμός τους για την προστασία της κοινωνίας».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: