Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Η δήμαρχος του Καλαί ξεσηκώθηκε για την πλημμυρίδα των παράνομων μεταναστών, κατηγορώντας Βρετανούς αναρχικούς ότι συντηρούν το χάος στη πόλη

Δεν άντεχε άλλο η Δήμαρχος του Καλαί με την εικόνα αμέτρητων Αφρικανών και μουσουλμάνων  μεταναστών να συγκεντρώνονται γύρω από το Calais (Καλαί) την πόλη της Βόρειας Γαλλίας, με σκοπό να ανέβουν παράνομα σε τρένα και φορτηγά για να πάνε στη Μεγάλη Βρετανία, και είπε μέχρι εδώ.

Η Natacha Bouchart* κατηγόρησε επίσης ένα βρετανικό δίκτυο αναρχικών ότι βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη καταλήψεων στο κέντρο της πόλης που έχουν οδηγήσει τους απλούς Γάλλους πολίτες να αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουν το κέντρο της πόλης για τη δική τους ασφάλεια.

Θυμωμένη η Δήμαρχος κατέφυγε στο Facebook, σε μια προσπάθεια να ξεσηκώσει τους ντόπιους κατοίκους του Καλαί για να βοηθήσουν να ξεριζωθούν οι εκατοντάδες Αφρικανοί και άλλοι μετανάστες, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες που κρύβονται παράνομα σε ακατοίκητα διαμερίσματα και σπίτια.

Δημιούργησε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα από το οποίο οι κάτοικοι ειδοποιούν την αστυνομία όταν οι παράνομοι καταλαμβάνουν ένα ακίνητο, έτσι ώστε να μπορεί γρήγορα το κτίριο να εκκαθαρίζεται και να σφραγίζεται. Έχει απευθυνθεί επίσης στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Manuel Valls λέγοντάς του ότι η κατάσταση στη διάσημη πόλη έχει γίνει αφόρητη.

Του είπε ότι οι καταλήψεις αποτελούν "μια μάστιγα που εξαπλώνεται στο κέντρο της πόλης διαταράσσοντας την ειρήνη των κατοίκων και αμαυρώνοντας την εικόνα της πόλης. Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι ζούμε σε μια κατάσταση όπου οι ξένοι έρχονται εδώ για να διαταράξουν την πόλη μας και τους κατοίκους μας."

Συνέχισε λέγοντας ότι «οι συμπλοκές μεταξύ μεταναστών είναι καθημερινές και δεν αισθανόμαστε ότι υπάρχει καμία απολύτως ασφάλεια». Η Δήμαρχος του Calais κατηγορεί το δίκτυο αναρχικών που ονομάζεται «No Borders», («Όχι Σύνορα») το οποίο «υποστηρίζει την ελεύθερη κυκλοφορία και αντιστέκεται στον έλεγχο της μετανάστευσης», ότι βρίσκεται πίσω από την τεράστια αύξηση των καταλήψεων που μαστίζουν σήμερα τη διάσημη γαλλική πόλη.

Στην ιστοσελίδα No Borders UK’, υπάρχουν εκκλήσεις για βοήθεια στο Καλαί. Ζητάνε «ακτιβιστές» να διασχίσουν τη Μάγχη για να εμποδίσουν τις επιδρομές της αστυνομίας και να φέρουν  σκηνές, εργαλεία και τρόφιμα στους μετανάστες.

Τέτοια είναι η αυξανόμενη καταστροφή που οι Επίτροποι της ΕΕ επιβάλλουν στους γηγενείς λαούς της Ευρώπης. Το Καλαί ήταν κάποτε μια πόλη που πολλοί Βρετανοί επισκέπτονταν για ημερήσιες εκδρομές ή την επέλεγαν επειδή ήταν κοντά ως τόπο των διακοπών τους. Τώρα, αυτή η υπέροχη παλιά γαλλική πόλη συνδέεται όλο και πιο πολύ στο μυαλό πολλών, ως ο τόπος όπου χιλιάδες άνδρες, συνήθως κάτω από την ηλικία των 40 μαζικά προσπαθούν να διασχίσουν το κανάλι για να πάνε στη Μεγάλη Βρετανία. Μόλις τα καταφέρουν ή εμφανίζονται ως αιτούντες άσυλο ή απλά κρύβονται. Εκτιμάται ότι ήδη υπάρχει μισό εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες στη Βρετανία και ο αριθμός θα μπορούσε να φθάσει το ένα εκατομμύριο κάποια στιγμή.

Οι Γάλλοι βιώνουν τώρα το «θαύμα της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας», το οποίο προσελκύει πλήθη παράνομων μεταναστών, κυρίως από ισλαμικές χώρες της Αφρικής καθώς και της Μέσης Ανατολής.

Ως αποτέλεσμα της πλημμύρας των παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη τα πατριωτικά εθνικιστικά πολιτικά κόμματα ενισχύονται και ανεβαίνουν σε ολόκληρη την ήπειρο, και σίγουρα στη Γαλλία.

Το Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen αναμένεται να κερδίσει τον έλεγχο της γαλλικής πόλης μαζί με ένα μεγάλο αριθμό νέων δημοτικών συμβούλων σε όλη τη Γαλλία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της θα θριαμβεύσει στις ευρωεκλογές της επόμενης άνοιξης.

Δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες και αιτούντες άσυλο έρχονται σε ρυθμό πλημμυρίδας από την Αφρική προς την Ιταλία και τη Μάλτα, ενώ χιλιάδες άλλοι έρχονται με τα πόδια μέσα από τα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.  

Όπως ένας Σύριος λαθρομετανάστης δήλωσε στον Τύπο πριν από δύο εβδομάδες, «θέλω να πάω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Να μου δώσουν ένα σπίτι, να μου παρέχουν  υγειονομική περίθαλψη και τελικά να φέρω εδώ και την οικογένειά μου». Και υπάρχουν αρκετοί από τη φιλελεύθερη αριστερή ελίτ που θα σπεύσουν να  βοηθήσουν.

* Η γενημμένη το 1963 Natacha Bouchart (με πατέρα Αρμένιο και μητέρα Πολωνέζα) ανήκει στο κεντροδεξιό 'Union pour un mouvement populaire (UMP). Η νίκη της στο Καλαί σήμανε την πτώση ενός «κάστρου» των κομμουνιστών που είχαν τον δήμο για 37 χρόνια!  

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: