Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Ο (άθεος) Σόρος προσπαθεί να βάλει πόδι στους Ευαγγελικούς και να τους κάνει συμμάχους στο έργο του «ανοιχτά σύνορα» για τους μετανάστες



ΚΟ: Τι κοινό έχει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος με τους «αναρχικούς»; Τα «Ανοικτά Σύνορα». Τι κοινό έχει ο άθεος Τζορτζ Σόρος με τους χριστιανούς; Πάλι τα «Ανοικτά Σύνορα». Ανοικτά σύνορα σημαίνει ανεξέλεγκτη μαζική εισροή μεταναστών, παροχή αμνηστίας στους ήδη εισελθόντες παράνομους και εν συνεχεία παροχή ιθαγένειας και τελικά, αλλοίωση δημογραφική και πολιτιστική του κράτους υποδοχής. Δεν υπάρχει τίποτα «ανθρωπιστικό» εδώ και φυσικά τίποτα «χριστιανικό», παρά ένα ΣΧΕΔΙΟ που βολεύει αφάνταστα τα άτομα τύπου Σόρος. Βλέπετε το ιερατείο της νέας παγκόσμιας τάξης και η ελίτ που συχνάζει σε υπερεθνικές Λέσχες και διαχειρίζεται την παγκοσμιοποίηση επενδύουν στις πολυφυλετικές - πολυπολιτισμικές - πολυθρησκευτικές κοινωνίες, ώστε να επιτευχθεί η εξόντωση του έθνους και η ομογενοποίηση του κόσμου. Ένας τέτοιος ομογενοποιημένος κόσμος που θα αποτελείται από άτομα χωρίς ταυτότητα ή άτομα που θα ντρέπονται και θα φοβούνται να δηλώσουν την ταυτότητά τους, θα μπορεί πιο εύκολα να κυβερνηθεί από μια «παγκόσμια κυβέρνηση» που στην ουσία θα αποτελεί μια παγκόσμια τυραννία. Για αυτούς τους λόγους σήμερα κάθε χώρα στην ‘Δύση’ (αλλά και όχι μόνο) αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την μαζική μετανάστευση. Οι κυβερνήσεις μοιάζουν ανήμπορες ή απρόθυμες να προστατεύσουν τα σύνορά τους και τον λαό τους και μοιάζουν να αποδέχονται τα κύματα των μεταναστών ως «πεπρωμένο»!

Γνωρίζοντας ότι η θρησκεία ακόμα παίζει τεράστιο ρόλο στις κοινωνίες και στοχεύοντας κυρίως - ή μάλλον αποκλειστικά - στους χριστιανούς, η ελίτ προσπαθεί καπηλεύοντας την έννοια της «αγάπης» να πείσει τους πιστούς ότι είναι «Νόμος του Χριστού» να δεχόμαστε κάθε παράνομο ξένο στην χώρα μας, ακόμα και αν οι αριθμοί των λαθρομεταναστών είναι πλέον μη διαχειρίσιμοι, καθώς και ότι τα σύνορα «χωρίζουν τους ανθρώπους», ενώ ο Θεός μας θέλει «ένα»*. Στο έργο τους αυτό βρίσκονται πρόθυμοι συμπαραστάτες ή όργανα του ίδιου νεοταξικού project υψηλόβαθμοι θρησκευτικοί λειτουργοί και θεολόγοι ή θεολογίζοντες που επιχειρούν, είτε με δακρύβρεχτα κείμενα και κηρύγματα, είτε με οιονεί ‘αφορισμούς’ να κάμψουν τις αντιστάσεις των πιστών.       


Το παρακάτω κείμενο αναφέρεται στην προσπάθεια καθοδήγησης και χειραγώγησης των Ευαγγελικών χριστιανών στις ΗΠΑ. Βλέπουμε ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για να πεισθεί η ισχυρή κοινότητα των Ευαγγελικών δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που έχουν εμφανιστεί τελευταία στην πατρίδα μας και ακούγονται είτε από ‘επίσημα’ χείλη, είτε συζητούνται σε συνέδρια, σπίτια ή διαδικτυακά φόρουμ.

Το κείμενο προέρχεται κυρίως από διάφορα άρθρα του Allan Wall από την ιστοσελίδα VDARE / μετάφραση :  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Στις 28 Οκτωβρίου, το Εθνικό Φόρουμ Μετανάστευσης, (National Immigration Forum ή NIF) το οποίο χρηματοδοτείται από τον υπέρμαχο της παγκοσμιοποίησης δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, έφερε 600 «συντηρητικούς» πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες υπέρμαχους της Αμνηστίας στους παράνομους μετανάστες από όλη τη χώρα στο Καπιτώλιο. Μεταξύ τους ήταν και περισσότερα από 100 μέλη του Κογκρέσου. Η αποστολή τους: να πείσουν την Βουλή των Αντιπροσώπων να υποστηρίξει την αμνηστία για τους παράνομους αλλοδαπούς.

Υποστηρικτές του NIF είναι το τυπικό προδοτικό λόμπι της ανίερης συμμαχίας : το αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το FWD.us που διοικεί ο εβραϊκής καταγωγής Mark Zuckerberg, ιδρυτής και CEO του Facebook και η ομάδα «Σύμπραξη για μια Νέα Αμερικανική Οικονομία» (Partnership for a New American Economy) του εβραϊκής καταγωγής Δημάρχου της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg.

Ο Ali Noorani, Εκτελεστικός Διευθυντής του NIF, δήλωσε ότι αυτή η "ευρεία συλλογή ατόμων που έρχεται στην Ουάσιγκτον εκπροσωπεί τη συντηρητική βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος".

Αλλά πόσο «συντηρητικό» είναι να προωθείς την περιφρόνηση για το κράτος δικαίου, την ριζική δημογραφική μεταμόρφωση και την ενδεχόμενη δημιουργία ενός ‘Big Government’ - μονοκομματικού κράτους υπό τους Δημοκρατικούς;
Παρά το γεγονός ότι ο Σόρος ισχυρίζεται ότι είναι «άθεος», στο στρατό που ζητά «ανοιχτά σύνορα», βρίσκονται Ευαγγελικοί Χριστιανοί, ακτιβιστές τουEvangelical Immigration Table ή EIT («Ευαγγελική Τράπεζα Μετανάστευσης»), που έχει ξεπουληθεί στο National Immigration Forum του Soros. Αυτοί οι «Ευαγγελικοί του Σόρος» λένε ότι είναι ‘χριστιανικό’ αυτό που κάνουν, και ότι αν δεν συνταχθείς μαζί τους δεν είσαι καλός χριστιανός, ούτε καλός άνθρωπος.
Αν και νομικά δεν υφίσταται η EIT, είναι ένας βραχίονας του Εθνικού Φόρουμ Μετανάστευσης (‘National Immigration Forum’) που χρηματοδοτείται από τον George Soros, το οποίο έδωσε 250.000 δολάρια για διαφημιστική καμπάνια,  προτρέποντας τους ευαγγελικούς να υποστηρίξουν την μαζική νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών.
Όλοι οι δρόμοι φαίνεται να οδηγούν στον Σόρος, όπως μια βιαστική ματιά στη χρηματοδότηση πολλών θρησκευτικών οργανώσεων που έχουν δημοσίως υποστηρίξει την πρόσφατη νομοθεσία για την αμνηστία δείχνει το μπλοκ επιταγών του Εβραιο-Ουγγροαμερικάνου πλούσιου αριστερού. Όπως για παράδειγμα, οι  λεγόμενες ‘Καλόγριες στο Λεωφορείο’(Nuns on the Bus) (φώτο)...

Η EIT διοργανώνει μια μεγάλη εκστρατεία για να ξεγελάσει τους ευαγγελικούς να υποστηρίξουν την αμνηστία στους μετανάστες ως χριστιανικό καθήκον τους.
Η ομάδα έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο (με τίτλο "I Was a Stranger" «Ήμουν Ξένος»), στο οποίο διάφοροι ευαγγελικοί ηγέτες της οργάνωσης απαγγέλλουν τα λόγια του Χριστού από το Κατά Ματθαίον 25:31-46. Είναι ο περίφημος λόγος περί προβάτων και εριφίων, όπου ο Χριστός προτρέπει τους οπαδούς του να βοηθήσουν «έναν από τους ελάχιστους των αδελφών μου», για την πείνα, την δίψα, τον ξένο, εκείνον που χρειάζεται ρούχα, τον άρρωστο ή είναι στη φυλακή. Το βίντεο δίνει έμφαση στο μέρος που λέει το «ήμουν ξένος και με δέχτηκες».

Αυτό που προσπαθούν να κάνουν εδώ είναι να κάνουν τους ευαγγελικούς να νιώθουν ενοχή αν δεν υποστηρίζουν την αμνηστία, γιατί έτσι θα "παρακούν τον Χριστό". Το εν λόγω χωρίο, όμως, μιλάει για καλά έργα σε εθελοντική βάση, όχι για την υποστήριξη μιας μαζικής αμνηστίας για τους αλλοδαπούς που έχουν γίνει παραβάτες του νόμου.

Αυτοί οι ευαγγελικοί οπαδοί υπέρ των Ανοιχτών Συνόρων στρεβλώνουν τα λόγια του Χριστού, προκειμένου να στηρίξουν την ατζέντα τους και θα πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους.
Θα είμαι σαφής : ως Ευαγγελικός Χριστιανός, που υπηρετώ σε μια εκκλησία, είμαι εντελώς αντίθετος με έναν Χριστιανισμό «Ανοιχτών Συνόρων» και δεν πιστεύω στην τρικλοποδιά που βάζουν στους χριστιανούς ότι πρέπει να πιστεύουν ότι είναι «καλό πράγμα» τα ανοιχτά σύνορα, αλλιώς θα πρέπει να νιώθουν ένοχοι. Στις Πράξεις των Αποστόλων 17:26, διαβάζουμε ότι ο Θεός έκανε «όλα τα έθνη των ανθρώπων για να κατοικούν στο πρόσωπο της γης, και προσδιόρισε ... τα όρια της κατοικίας τους ...». Ώστε λοιπόν, τα σύνορα είναι Βιβλικά !

Όμως, μια σειρά από παράγοντες έχουν προκαλέσει στους Ευαγγελικούς μια είδους «λατρεία» για τους μετανάστες. Κάποιοι βλέπουν τους μετανάστες ως έναν τρόπο για να αντικαταστήσουν τους Αμερικανούς που τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλείψει τις εκκλησίες. Οι Ευαγγελικοί σε γενικές γραμμές είναι πολύ πιο «πολιτικώς ορθοί» από ό, τι είναι γενικά αντιληπτό: έχουν επηρεαστεί από τις συνήθεις τάσεις που υπάρχουν στην κοινωνία : ψυχολογία pop της αυτοεκτίμησης, ριζοσπαστική ισότητα, φεμινισμός, αντι - διανόηση κλπ. κλπ.

Και έπειτα υπάρχει και η ‘κοσμική’ αναγνώριση. Η υποστήριξη της Αμνηστίας κερδίζει τον «σεβασμό» από τα κοσμικά mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης που συνήθως, σπάνια μιλάνε θετικά για τους Ευαγγελικούς. Μερικοί μάλιστα Ευαγγελικοί ηγέτες τρελαίνονται να λαμβάνουν επευφημίες από τα media!

Και πολλοί Ευαγγελικοί, όπως και ο περισσότερος κόσμος άλλωστε, έχουν χάψει τον μύθο του αγώνα των Πολιτικών Δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1960 (για τα δικαιώματα των μαύρων). Αυτοί οι υπέρμαχοι της αμνηστίας Ευαγγελικοί βλέπουν την στάση τους υπέρ των παρανόμων μεταναστών ως μια ευκαιρία να ταυτιστούν με την παράδοση των Πολιτικών Δικαιωμάτων και έτσι να αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους.
Έτσι, το 2008 ο Προεδρικός υποψήφιος και Ευαγγελικός ιεροκήρυκας Mike Huckabee (φωτο) δίδαξε το «Δόγμα της Δεύτερης Ευκαιρίας» ως κυβερνήτης του Αρκάνσας. Σύμφωνα με αυτή την ιδέα, οι παράνομοι αλλοδαποί σήμερα αντιμετωπίζονται, κατά κάποιο τρόπο, όπως οι μαύροι αντιμετωπίζονταν τις παλιές ημέρες. Είπε ο Huckabee : «Η εισροή των ισπανόφωνων μεταναστών μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να αποδείξουμε τι είδους άνθρωποι είμαστε πραγματικά».

Και ο Ευαγγελικός υπέρμαχος της Αμνηστίας Bill Hamel, πρόεδρος της Ευαγγελικής Ελεύθερης Εκκλησίας της Αμερικής, λέει : «Έχασα το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων, το έβλεπα και δεν έκανα τίποτα και για δεκαετίες έχω λύπη για εκείνες τις ημέρες. Είμαι αποφασισμένος να μην κάτσω χωρίς να κάνω τίποτα για αυτό».
Αλλά κανείς από όλους αυτούς δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος όλων των Ευαγγελικών. Η ιδέα ότι όλοι οι Ευαγγελικοί ακολουθούν ρομποτικά τις παραγγελίες που βγαίνουν από κάποιο Ευαγγελικό Κέντρο είναι μόνο ένα αστείο που φαντασιώνονται κάποιοι αριστεροί. Όποιος γνωρίζει την Ευαγγελική κοινότητα ξέρει ότι αυτό είναι γελοίο. Δεν υπάρχει κάποιος «Ευαγγελικός Πάπας». Οι Ευαγγελικοί δεν ανήκουν όλοι στην ίδια εκκλησία, αλλά σε πολλές εκκλησίες.

Ο ευαγγελικός κόσμος στις ΗΠΑ χαρακτηρίζεται από ατέλειωτους πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις ομολογιών, ‘αδογμάτιστων’ και ανεξάρτητων εκκλησιών και ομάδων. Όταν ένας Ευαγγελικός δεν συμφωνεί πλέον με κάτι στην εκκλησία του, συχνά φύγει και πάει σε άλλη. Εκκλησίες χωρίζονται συχνά και σχηματίζονται νέες.

Κάποιες εκκλησίες λειτουργούν ως εντελώς αυτόνομες κοινότητες και χωρίς καμία κεντρική έδρα. Έτσι, θα ήταν αδύνατο να διατυπωθεί επίσημη δήλωση υπέρ ή κατά οποιασδήποτε τέτοιας πρότασης.

Παρά τους "Ευαγγελικούς του Soros", με τα μεγάλα ονόματα και τα ευνοϊκά media, μια δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Ευαγγελικοί που αντιτίθενται στην Αμνηστία υπερτερούν αριθμητικά από εκείνους που είναι υπέρ. Αλλά όμως δεν έχουν την υποστήριξη των media ή τα χρήματα του Soros.

Μία οργάνωση ευαγγελικών λέγεται ‘Ευαγγελικοί για Βιβλική Μετανάστευση’ (Evangelicals for Biblical Immigration) και είναι μια ομάδα που έχει ξεκινήσει μια συλλογή υπογραφών κατά της Αμνηστίας, και μεταξύ εκείνων που έχουν υπογράψει είναι ο καθηγητής νομικής Carol Swain και ο (ελληνικής καταγωγής) Eric Metaxas (ο οποίος έφυγε από την Evangelical Immigration Table, όταν αποκαλύφθηκε η σύνδεσή της με τον Σόρος).

Ακόμη και το περιοδικό Time, πριν από λίγες ημέρες, αναγνώρισε τη σύγκρουση : «Μάχη των Ευαγγελικών για ‘Βιβλική’ Μετανάστευση».

*Διάβασε σχετικά:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το άρθρο σου Κ.Ο.
Ποιος ο λόγος που ο Σόρος και αυτοί που κρύβονται από πισω του να δίνουν λεφτά για την πολυπολιτισμικότητα;
Δεν είναι μόνο η παγκόσμια εξουσία που θα αποκτήσουν ένα από τα πιο σημαντικά είναι ότι θα παίρνουν τον πλούτο απο κάθε έθνος χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσουν κανέναν.

Και πάλι μπράβο σου Κ.Ο.

Ανώνυμος είπε...

Οι ευαγγελικοί των ΗΠΑ κατατάσσονται στις ιουδαῒζουσες αιρέσεις. Κάθε θρύλος,μύθος και ιστορικό γεγονός των Εβραίων θεωρείται θεϊκής προελεύσεως.
Η «αμνηστία» την οποία « ευαγγελίζεται» ο Σόρος(Σβαρτς) αφορά κυρίως τα δεκάδες εκατομμύρια των μιγάδων και ινδιάνων της Κεντρικής Αμερικής, που έχουν εισβάλλει στις ΗΠΑ και κατ΄ευφημισμόν αποκαλούνται ισπανόφωνοι.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνοι αλλά να δεχθεί και το Ισραήλ 5-10 εκατομύρια λαθρομετανάστες μουσουλμάνους!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη οι Ισραηλινοι δεν ειναι καλοι ανθρωποι που δεν δεχονται λαθρομεταναστες;