Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Βόμβα σε σπίτι χριστιανού από το FARC (αδελφάκι του KKE)



ΚΟ: Στις 21 Σεπτεμβρίου στο φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή παρουσιάστηκε βίντεο με μήνυμα που απηύθυνε η κολομβιανή μαρξιστική τρομοκρατική οργάνωση FARC. Όπως αναφέρει το επίσημο portal του ΚΚΕ, 902.gr, το «οπτικοποιημένο μήνυμα» που απέστειλε η οργάνωση «προβλήθηκε από το μάτριξ της Κεντρικής Σκηνής του Φεστιβάλ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα». Το να  δείξουν αμέσως μετά τον Κουτσούμπα, τους ένοπλους αντάρτες να σημαίνει άραγε κάτι; (Μη βάζετε δύσκολα στους συνταγματικούς τοξοβόλους). Ανάλογο μήνυμα μεταδόθηκε στο το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.
Τι εστί FARC :
Η μαρξιστική-λενινιστική ένοπλη αντάρτικη οργάνωση FARC ή FARC-EP (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia - Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός), ιδρύθηκε το 1964 ως στρατιωτικό σκέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κολομβίας. Από τότε έχει αιματοκυλήσει την Κολομβία σε έναν εμφύλιο πόλεμο διάρκειας ήδη πενήντα ετών. Το FARC αυτοχαρακτηρίζεται ως αγροτική, επαναστατική, αντι-ιμπεριαλιστική οργάνωση βολιβιανής έμπνευσης. Έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές και δημοκρατικές χώρες, όπως και από την ίδια την κυβέρνηση της Κολομβίας.

Οι διεθνείς οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch και Διεθνής Αμνηστία, τα Ηνωμένα Έθνη, η ΕΕ και οι ΗΠΑ, καταγγέλλουν συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το FARC: ειδικεύονται και αντλούν τους πόρους τους μεταξύ άλλων από απαγωγές, λύτρα και υποχρεωτική πώληση «προστασίας» στις περιοχές της Κολομβίας που ελέγχουν. Ενίοτε, εκτελούν όσους αρνούνται να πληρώσουν, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα το εμπόριο ναρκωτικών για τη χρηματοδότησή τους.

Το 2008, ο Ούγκο Τσάβες (ο οποίος δεν δεχόταν το χαρακτηρισμό της οργάνωσης ως τρομοκρατικής) εξέφρασε την αποδοκιμασία του για την στρατηγική του ένοπλου αγώνα και των απαγωγών από το FARC, λέγοντας «εγώ δεν συμφωνώ με τις απαγωγές και δεν συμφωνώ με τον ένοπλο αγώνα». Αργότερα δήλωσε ότι «αν ήμουν αντάρτης, δεν θα είχα την ανάγκη να κρατήσω όμηρο μια γυναίκα, έναν άνθρωπο που δεν είναι στρατιώτης ... Ελευθερώστε τους πολίτες που δεν έχουν  σχέση με τον πόλεμο. Δεν συμφωνώ με αυτό».  Σε άλλη δήλωσή στου είπε : «Ο πόλεμος των ανταρτών ανήκει στο παρελθόν ... αυτή τη στιγμή στη Λατινική Αμερική, ένα ένοπλο κίνημα ανταρτών είναι εκτός τόπου».
Ογκώδης διαδήλωση κατά του FARC
- Η χριστιανική οργάνωση «Η Φωνή των Μαρτύρων» (The Voice of the MartyrsVOM), αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε βομβιστική επίθεση κοντά στο σπίτι ενός χριστιανού συνεργάτη της οργάνωσης, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν τρομερές καταστροφές στη γειτονική περιοχή. Ο χριστιανός αυτός υπήρξε ηγετικό στέλεχος του FARC, πριν γίνει χριστιανός ευαγγελιστής και δεν έχει εξακριβωθεί αν η έκρηξη ήταν μια προειδοποίηση για να σταματήσει την χριστιανική δραστηριότητά του.
Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δελτίο ειδήσεων από το "Colombia Report", η συγκεκριμένη βομβιστική ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Κάουκα, έχει προκαλέσει τραυματισμούς σε τουλάχιστον εννέα θύματα, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών. Ο διοικητής της Αστυνομίας Ricardo Alarcon Augusto αναφέρει ότι η έκρηξη έχει επίσης αφήσει μια βαθιά τρύπα στο δρόμο 2 μέτρων βάθους και να καταστραφούν τουλάχιστον 10 σπίτια. Η αστυνομία κατηγορεί το FARC, για την επίθεση, ειδικά το 6ο της Μέτωπο, το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή και ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μαριχουάνας στην Κάουκα.

Ο κατάλογος με τις δολοφονίες χριστιανών από τους τρομοκράτες του FARC είναι αρκετά μακρύς.

Οι αντάρτες του FARC διεξάγουν επίσης και «εσωτερικές εκκαθαρίσεις», καθώς σκοτώνουν και πολλούς δικούς τους τους οποίους πρώτα τους έχουν κατηγορήσει ως «προδότες» του κομμουνισμού. Γνωστή κομμουνιστική τακτική. Πολλοί από τους «προδότες» που εκτελούνται θεωρούνται μυστικοί Χριστιανοί.

Ορισμένα περιστατικά:

- Στις 21 Σεπτεμβρίου 2009 πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ένας πάστορας ονόματι Manuel, από το FARC, στο San Jose del Guaviare.
Οι αντάρτες είχαν προγραμματίσει μια επίσκεψη στο σπίτι του πάστορα Manuel, ο οποίος πίστευε ότι η συνάντηση ήταν για να δοθεί μια απάντηση στο αίτημα του να υπάρχει μια εκκλησία στην περιοχή. Ωστόσο, όταν έφτασαν, πυροβόλησαν πέντε φορές τον πάστορα Manuel έξω από το σπίτι του, ενώ η οικογένειά του ήταν μέσα. Ένας από τους αντάρτες μπήκε στο σπίτι και φώναξε, "Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί είναι νεκρό". Οι αντάρτες τότε πυροβόλησαν ξανά τον πάστορα, αυτή τη φορά στο λαιμό. Η σύζυγός του, Gloria, έτρεξε και αγκάλιασε το σώμα του νεκρού της συζύγου και μαζί με τα παιδιά της έσυραν το σώμα του κάτω από ένα δέντρο. Στη συνέχεια πήρε τη Βίβλο της και προσπάθησε να παρηγορήσει τον 10χρονο γιο της, λέγοντας: «Μην ανησυχείς, ο μπαμπάς πέθανε για τον Χριστό και τώρα είναι με τον Χριστό».
Ο πάστορας υπηρετούσε μια εκκλησία στο χωριό Chopal, νότια του San Jose del Guaviare. Πολλές εκκλησίες στην περιοχή έχουν κλείσει από τους αντάρτες του FARC, παρόλα αυτά ο Manuel αποφάσισε να ανοίξει την εκκλησία, ανεξάρτητα από τις απειλές και τους κινδύνους. Τον Απρίλιο, έλαβε μέρος σε μια ευαγγελιστική εκδήλωση στην οποία τρεις αντάρτες του FARC και επτά μέλη της παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής έγιναν χριστιανοί.

- Το 2007 δύο πεντηκοστιανοί πάστορες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τους ένοπλους του FARC στο χωριό El Dorado. Σύμφωνα με αναφορές μια ομάδα ενόπλων ανδρών που φορούσαν ρούχα καμουφλάζ πήραν τον πάστορα Humberto Mendez (63 ετών) και τον πάστορα Joel Cruz Garcia (27 ετών) από τα σπίτια τους. Την επόμενη μέρα, βρέθηκαν τα πτώματά τους με μια σφαίρα στο κεφάλι.

- Το 2005 ο καθολικός ιερέας Francisco Javier Montoya που είχε εξαφανιστεί σε ένα ταξίδι για μια θρησκευτική γιορτή, σε μια περιοχή της ζούγκλας στη βορειοδυτική Κολομβία, αποδείχτηκε ότι είχε πυροβοληθεί από αντάρτες του FARC. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος για τη δολοφονία. Ο Glenn Penner για λογαριασμό της VOM είπε «Γνωρίζω από τις επισκέψεις μου στη χώρα ότι ο λαός της Κολομβίας λαχταρά για την ειρήνη, αλλά αντάρτες και παραστρατιωτικές οργανώσεις επιμένουν στην στόχευση της χριστιανικής κοινότητας και ηγετών της εκκλησίας για να κρατάνε το πληθυσμού σε καθεστώς φόβου».
- Το 2003 δύο Ρωμαιοκαθολικοί ιερείς σκοτώθηκαν από τους μαρξιστές αντάρτες. Ο π. Saulo Carreño, 41 ετών δέχτηκε επίθεση ενώ γυρνούσε από το Νοσοκομείο, από δύο άνδρες που τον πλησίασαν με μια μοτοσικλέτα και άρχισαν να τον πυροβολούν. Μαζί του ήταν και ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο ο οποίος και αυτός σκοτώθηκε.
Το ίδιο βράδυ, ο π. Enrique Lopez, ηλικίας 44 ετών, μαχαιρώθηκε στο σπίτι του στο Ελ Βίγια. Σύμφωνα με τον επίσκοπο της περιοχής, δεν υπήρχαν γνωστές απειλές εναντίον του.

- Σε άλλο περιστατικό το 2003, στη βόρεια πόλη της Tierralta, τέσσερις χριστιανοί δολοφονήθηκαν, όταν είκοσι πέντε ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν σε μια αγροτική εκκλησία και δολοφόνησαν τον 80χρονο ευαγγελικό πάστορα και τρεις άλλους πιστούς. Μεταξύ των νεκρών ήταν ο πάστορας Mariano Miguel Posada, ο ταμίας της εκκλησίας, η 80χρονη σύζυγος ενός άλλου πάστορα και ένας 17χρονος, ο οποίος είχε επισκεφθεί την εκκλησία. Οι τρομοκράτες του FARC έκοψαν το λαιμό του πάστορα Posada και του ταμία της εκκλησίας και πυροβόλησαν τα άλλα δύο θύματα πριν εξαφανιστούν μέσα στη νύχτα.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ στην ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Ο Ρωμαιοκαθολικισμός υπήρξε μέχρι το 1991 (οπότε και άλλαξε το Σύνταγμα) η επίσημη θρησκεία της χώρας και παραμένει η κυρίαρχη θρησκευτική δύναμη. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία από το κράτος, στην Κολομβία το 81% είναι Καθολικοί, το 13.5% Προτεστάντες, το 1.9% χωρίς θρησκεία, το 2.3% Ιουδαίοι και το 3.6% άλλες θρησκείες. Με το σύνταγμα του 1991, δόθηκε μεγαλύτερη ελευθερία αυτή στις εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες της Κολομβίας. Οι Ευαγγελικοί έχουν γνωρίσει αύξηση τα τελευταία χρόνια. Το 1933, υπήρχαν 15.000 ευαγγελικοί, ενώ το 2010, ο αριθμός έφτασε στα 3,5 εκατομμύρια (το 7,5 τοις εκατό του πληθυσμού). Ορισμένες εκτιμήσεις μιλάνε για 5 εκατομμύρια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάει..έχουν χαζέψει εκεί στο ΚΚΕ.
Τάσος.