Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: «Το Ισλάμ είναι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας», λέει ο αρχηγός του «ακροδεξιού» Jobik!

O Vona κατά την επίσκεψή του σε τουρκικό πανεπιστήμιο. Προσέξτε το κασκώλ δεξιά με το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων
Ο Gábor Vona επανέλαβε όσα έχει ήδη τονίσει επανειλημμένα : Το Ισλάμ είναι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας στο σκοτάδι της παγκοσμιοποίησης και του φιλελευθερισμού. Ο Gábor Vona  αποκάλυψε ότι η προσωπική του ζωή έχει επηρεαστεί από το Ισλάμ, ότι έχει πολλούς μουσουλμάνους φίλους και συναδέλφους και ότι ένας από τους μάρτυρες στο γάμο του ήταν ένας Παλαιστίνιος. (Ο 35χρονος Vona είναι ο αρχηγός του "εθνικιστικού" κόμματος Jobbik - τρίτο κόμμα στην Ουγγαρία. Το ίδιο το κόμμα αυτοχαρακτηρίζεται "πατριωτικό". Στο τύπο αναφέρεται "ακροδεξιό". Το ΚΙΣ το χαρακτηρίζει "νεοναζιστικό").

Ο Vona κάνει το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων!
Ο Gábor Vona έκανε τέσσερις διαλέξεις και συμμετείχε σε συζητήσεις σε φόρουμ σε γνωστά τουρκικά πανεπιστήμια : πρώτα στο Πανεπιστήμιο Sakarya (Σαγγαρίου), μετά στο Πανεπιστήμιο Marmara (Μαρμαρά) της Κωνσταντινούπολης, στη συνέχεια στο Bilecik κοντά στην Προύσα, και τέλος στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Στο Sakarya, 200 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη, περίπου τριακόσια άτομα παρακολούθησαν την διάλεξη του για το κοινό Τουρκο-ουγγρικό μέλλον. Το  Πανεπιστήμιο Sakarya έχει διεξάγει σημαντικές ερευνητικές δραστηριότητες στις Τουρανικές μελέτες. Στη διάλεξή του, ο Gábor Vona επεσήμανε ότι έχει έρθει στην Τουρκία, προκειμένου να συζητήσει το μέλλον της Τουρκο-ουγγρικής φιλίας και τις ευκαιρίες που βρίσκονται σ’ αυτήν.

Ο Vona ανέφερε επίσης ότι «ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα τα κράτη της Ασίας, διατηρούν ακόμη πολλές από τις οικουμενικές ανθρώπινες παραδόσεις. Αυτή η καθολική βάση αξιών πρέπει να προσαρμοστεί και εναρμονιστεί με τις προκλήσεις της εποχής μας, έτσι ώστε η δύναμη του παρελθόντος και οι προκλήσεις του μέλλοντος να δημιουργήσουν συνεργίες, αντί για εντάσεις.

Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύστημα αξιών και μια στρατηγική πρέπει να είμαστε σε θέση να ενσωματώσουμε την ουσία της ευρωπαϊκής καθώς και της ασιατικής νοοτροπία. Η πρακτική ευρωπαϊκή και η βαθιά Ανατολική προσέγγιση πρέπει να μας διαμορφώσουμε μαζί. Βλέπω τρία έθνη, χώρες που ίσως είναι σε θέση να το πράξουν αυτό. Οι δύο μεγάλες δυνάμεις της Ευρασίας, η Ρωσία και η Τουρκία, και η δική μου πατρίδα, η Ουγγαρία. Αυτές οι τρεις χώρες είναι ευρωπαϊκές και ασιατικές την ίδια στιγμή, λόγω της ιστορίας τους, της μοίρας και της διάθεσης. Αυτά τα έθνη προορίζονται να παρουσιάσουν την εναλλακτική πρόταση της Ευρασίας".

Όσον αφορά τις τουρκο-ουγγρικές σχέσεις, ο πρόεδρος του Jobbik επεσήμανε ότι είμαστε αδελφικά έθνη και ούτε οι θρησκευτικές, ούτε οι προηγούμενες ιστορικές αντιθέσεις μπορούν να αποτρέψουν οποιονδήποτε από εμάς από αυτή την ιδέα. Στο μέλλον, η Τουρκία πρέπει να είναι η χώρα με την οποία πρέπει να έχουμε κάτι περισσότερο από πιο στενές διπλωματικές ή επιχειρηματικές σχέσεις :

«Δεν ήρθα εδώ για να βελτιώσω κάποιες προσωρινές διπλωματικές και επιχειρηματικές σχέσεις, όπως κάνουν άλλοι άνθρωποι. Ήρθα εδώ για να συναντήσω τους αδελφούς μου και τις αδελφές μου, να προσφέρω μια αδελφική συμμαχία και να σας φέρω το μήνυμα : Οι Ούγγροι ξυπνάνε ! Αυτή είναι η κοινή αποστολή μας και το οικουμενικό έργο του Τουρανισμού : να χτίσει μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών και για να αγωνίζονται μαζί για έναν καλύτερο κόσμο. Πρέπει να δείξουμε ότι οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι δεν είναι εχθροί, αλλά αδελφοί. Ίσως κανένας άλλος από εμάς τους Ούγγρους και τους Τούρκους δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό. Αλλά εμείς είμαστε, γιατί είμαστε συνδεδεμένοι με το κοινό αίμα μας».

Το πανώ στο ουγγρικό γήπεδο λέει: "Είμαστε απόγονοι του "Ατίλλα!"
ΚΟ: Στις 12 Μαΐου 2011, το Jobbik κατέθεσε στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας πρόταση λύσης της οικονομικής και πολιτικής "απομόνωσης" του τουρκικού ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο. Το Jobbik αναγνώρισε έτσι, επίσημα "Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου" και καλούσε την Ελλάδα και την Ε.Ε. να άρουν την απομόνωσή της!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνωστές τουρανο-μογγολικές οι καταβολές των μαγυάρων νομάδων Κ.Ο. για όσους έχουν μελετήσει την Ιστορία δεν ξενίζουν οι δηλώσεις του.

Ανώνυμος είπε...

H άγνοια και η ανοησία σε όλο της το μεγαλείο.
Οι Ούγγροι, μαζί με τους Φινλανδούς και Εσθονούς, ουδεμία φυλετική και γλωσσική συνάφεια έχουν με τα τουρκομογγολικά φύλα.
Η καταγωγή τους προσδιορίζεται κάπου στα Ουράλια.
Οι Ούγγροι πριν μεταναστεύσουν στα σημερινα τους εδάφη, υπήρξαν φόρου υποτελείς και συνεργάται των Χαζάρων Τούρκων. Κάπως έτσι εξηγείται η παρουσία 2000 τουρκογενών λέξεων στην ουγγρική γλώσσα.
Προφανώς ο Vona αγνοεί σημαντικά τμήματα της ιστορίας του λαού του, διότι διαφορετικά θα είχε υπ΄όψιν τις επιθέσεις που δέχτηκε η χώρα του από τους Οθωμανούς, τις σφαγές και την κατοχή μεγάλου μέρους της Ουγγαρίας ακόμη και της πρωτευούσης.
Τα περί Αττίλα είναι παλαιά δοξασία των Μαγυάρων, διδάσκεται στα σχολεία τους η υπερηφάνεια της καταγωγής από μία τρισβάρβαρο μογγολική φυλη σαν τους Ούννους, που έμειναν στην ιστορία ως σφαγείς λαών και λεηλάτες του πλούτου τους.

Ανώνυμος είπε...

HUNgary - Ούννοι - Attila the Hun

Πίσω στις στέπες σας Ούννοι και πάρτε μαζί και τα μουσουλμανικά αδέρφια σας.

Andrew είπε...

Mολις μου λυσατε την απορία γιατι η Χ.Α. δε συμπαθει το Jobbik.

Ανώνυμος είπε...

Ίσα ίσα που είναι να απορείς γιατί δεν τους συμπαθεί η ΧΑ. Οι ναζί τους οποίους λατρεύει υπήρξαν επίσης εχθροί των Ελλήνων, και μάλιστα οι πρακτικές εθνοκαθάρσεων που χρησιμοποίησαν ήταν αντίγραφα των αντίστοιχων τερατωδών "επιτευγμάτων" των κεμαλιστών...

Ανώνυμος είπε...

Από τις 8/6/11 η ανάρτηση στον "στόχο"

http://www.stoxos.gr/2011/06/jobbik.html

Ανώνυμος είπε...

@7.14μμ η ΧΑ δεν "λατρεύει" κανέναν Ναζί. Τα παραμύθια του συνταγματικού "τόξου" μπορείς να τα πεις σε κάποιο "δημοκρατικό" πρόβατο που μασάει ακόμη κουτόχορτο. Αμφιβάλλω ωστόσο αν θα βρεις εύκολα κάποιο...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, έχεις δίκιο. Τα πορτραίτα του Αδόλφου στα σπίτια τους τα είχαν για να θυμούνται ποιον πολέμησαν οι παππούδες τους... Είπαμε, χούντα έχουμε και τώρα αλλά μη λέμε και τη νύχτα μέρα, έλεος δηλαδή με την τύφλα μας! Όποιος θεωρεί τη χα ναζιστές είναι πρόβατο του συνταγματικού τόξου;! Θυμίζεις λίγο το "όποιος διαφωνεί με το κκε είναι εχθρός του λαού" αν δεν το κατάλαβες...

Ανώνυμος είπε...

@11.57μμ

Πορτραίτα του Αδόλφου; Στα σπίτια τους;

Αν εξαιρέσεις κάποια ευρήματα του Β'Παγκοσμίου στο σπίτι του Παππά, σε κανενός άλλου ουτε καν μεγαλοστελέχους δεν βρέθηκε τίποτα τέτοιο - η ΕΛΑΣ τα έκανε φύλλο και φτερό όλα. Και αν εξαιρέσεις και κάποια κείμενα του Μιχαλολιάκου προ 30ετίας όποτε υπήρχε μια εθνικοσοσιαλιστική τάση στην τότε οργάνωση της ΧΑ δεν υπάρχει καμμία άλλου είδους "όσμωση" με τους ναζί. Όχι πια, εδώ και πολλά χρόνια.

Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως αυτά που σου περιγράφω (που είναι δεδομένα, όχι γενικολογίες) μέχρι το απόλυτο και συλλογικό "η ΧΑ λατρεύει τους ναζί" απέχουν πάρα πολύ. Και αυτή ακριβώς τη στρεβλή λογική χρησιμοποιεί το "συνταγματικό τόξο". Αυτή είναι η "τύφλα" μας αγαπητέ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτούς δεν είχαν καλέσει να μιλήσουν σε εκδήλωση εδώ στην Αθήνα οι Πλεύρης και Ζαφειρόπουλος;

SkyWatcher είπε...

Μια απάντηση στο θέμα αυτό βρήκα εδώ:
http://www.elkosmos.gr/politiki/politiki/aristera/7937-%CE%A4%CE%BF-Jobbik-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%83%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82.html

Ανώνυμος είπε...

Ναι έχεις δίκιο. Υποστηρίζουν την ευγονική, τον παγανισμό, τον αποκρυφισμό, έχουν τάγματα εφόδου, δηλώνουν ότι "το Χίτλερ θα τον κρίνει η ιστορία", τραγουδάνε "ο παππούς μου ήταν στα SS", γράφουν "Rudolph Hess, ο τελευταίος μάρτυρας", πουλάνε βιβλία της Σαβίτρι Ντέβι και δε συμμαζεύεται, βρίσκω ένα σωρό στοιχεία από περιοδικά και βιβλία τους, τις ιστοσελίδες τους κλπ, του 2008, του 2007, του 2004 αλλά δεν είναι ναζί... Ήταν λίιιιγο μόνο πριν 30 χρόνια....

Κι αυτό τι είναι ρε;
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3134.html

ΤΟΥ 2013 ΕΙΝΑΙ!

Σου είπανε on camera ότι δεν είναι ναζί και τους πίστεψες;;; ΚΑΙ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ;

Ανώνυμος είπε...

@2.04 πμ

Για όλα όσα τους μέμφεις έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις γιατί δεν ισχύουν από τους ίδιους, ειδικά για το τελευταίο λινκ που παραθέτεις. Ψάξε και βρες τες.

Αν τώρα εσύ επιμένεις στα χιλιομασημένα "στοιχεία" που αποδεικνύουν "ναζισμό" και προωθούνται από διάφορους "καλοθελητές" και θεωρείς οτι έχεις δει και το φως το αληθινόν, πάσο. Ο καθένας διαλέγει ποιον θα πιστέψει και ποιον όχι.

σ.σ. καλή εξάσκηση στην "συνταγματική τοξοβολία" οπουδήποτε αλλού, ίσως να έχεις περισσότερη τύχη...

Ανώνυμος είπε...

Το ναζισμό της ΧΑ τον είχα ανακαλύψει μόνος μου μέσω ίντερνετ πολύ πριν πάρουν εντολή τα ΜΜΕ να τον προβάλλουν - δεν περίμενα κανένα καλοθελητή. Και λάβε υπόψη σου ότι και τα χαλασμένα ρολόγια δυό φορές τη μέρα λένε σωστά την ώρα. Από την απάντησή σου φαίνεται ότι ούτε καν διάβασες το λινκ που έστειλα (ούτε το ελληνικό, ούτε το γερμανικό στο οποίο αυτό παραπέμπει και αποδεικνύει τις στενότατες σχέσεις ΧΑ και γερμανών εθνικοσοσιαλιστών). Καμία απάντηση πειστική απάντηση δεν έχει δοθεί για δηλώσεις και γεγονότα πρόσφατα. Το ότι "είχαν ναζιστικά στοιχεία πριν 30 χρόνια μόνο" είναι ΑΠΛΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ και το αποδεικνύουν τα ίδια τους τα γραπτά και οι πράξεις τους.

Αν εσύ δεν είσαι ναζιστής, ο μόνος λόγος που δεν μπορείς να δεις το ναζισμό εκείνων είναι γιατί βρήκες επιτέλους νέους "σωτήρες", τώρα που οι άλλοι αποδείχτηκαν ανίκανοι. Και αρνείσαι να δεις την πραγματικότητα γιατί μετά θα πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να σωθείς μόνος σου...

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε Ουρανέ; Πλέον σχολιάζεις ως ανώνυμος στο ίδιο σου το μπλογκ; Λίγο ανέντιμο, δε βρίσκεις;

Και λες πρόβατα των "δημοκρατικών" ΜΜΕ του συνταγματικού τόξου άτομα που έρχονται να ενημερωθούν από το μπλογκ σου; Δε βλέπεις το οξύμωρο; Εντάξει καταλαβαίνω, κολλημένος καραδεξιός, αλλά βρες κανένα πραγματικό επιχείρημα βρε αδερφέ μου...

SkyWatcher είπε...

"Αστυνομικό διαμόνιο" έχεις αδελφέ μου; Ή διαθέτεις τον παντεπόπτη οφθαλμό; Και είσαι τόσο βέβαιος ώστε με λες και "ανέντιμο"; Το λοιπόν, φίλε ανώνυμε, εάν θέλω να σχολιάσω το κάνω επωνύμως, ως SkyWatcher. Και τώρα και πάντοτε.
Επίσης, επειδή δεν χωνεύω τις ταμπέλες, σου τις επιστρέφω.

Ανώνυμος είπε...

Η γραφή κάθε ανθρώπου είναι σαν την υπογραφή του.
Επίσης δεν έχω δει να σχολιάσεις ποτέ επώνυμα τη ΧΑ (μόνο να κατηγορείς - με το δίκιο σου - τα υπόλοιπα φασιστικά κόμματα που το παίζουν στη βουλή δημοκράτες).

Καλό σου βράδυ.