Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Τρεις κι ο κούκος σε διαδήλωση κατά του «ρατσισμού» και όργιο απάτης με φωτοσόπ!

Κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες υπήρξαν στην Γαλλία διαδηλώσεις «κατά του ρατσισμού» που έχουν δημιουργήσει διαμάχη και κριτική από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη Novopress η διαδήλωση στις 30 Νοεμβρίου «κατά του ρατσισμού» ήταν μια παταγώδης αποτυχία:

Παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ, παρά την κινητοποίηση των «διανοούμενων», οι πορείες που διοργανώθηκαν σήμερα κατά του ρατσισμού ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Και όμως, όλες οι αντιρατσιστικές οργανώσεις είχαν σημάνει συναγερμό για να κινητοποιηθούν τα πλήθη. Πλήρως απογοητευμένοι, έπρεπε να αρκεστούν σε λίγους διαδηλωτές και τα συνήθη είδη «προβάτων», αποστεωμένων οπαδών και κομματόσκυλων...

Το άρθρο στη συνέχεια αναφέρει αρκετές αναφορές από το Twitter που υποδεικνύουν την πολύ χαμηλή προσέλευση στα Βόρεια και στη Λυών.  

Πιο πολύχρωμη ήταν η διαδήλωση της 1ης Δεκεμβρίου με επικεφαλής τον αριστερό Jean - Luc Mélenchon, πρώην προεδρικό υποψήφιο του Αριστερού Μετώπου και γνωστό δημαγωγό, ο οποίος έβαλε την φωτογραφία του μάλλον με photo-shop. Δίνει μια συνέντευξη στο κανάλι TF1 αρκετά λεπτά πριν από τη διαδήλωση. Στο μικρότερο ένθετο με την παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τον Mélenchon με ένα κόκκινο μαντήλι να μιλάει στην τηλεόραση, ενώ ένα "μεγάλο πλήθος" φαίνεται να είναι συγκεντρωμένο πίσω του. Αλλά, όπως η ‘Le Figaro’ επισημαίνει :

Μια φωτογραφία από τη σκηνή που τραβήχτηκε από ένα μπαλκόνι δείχνει μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα. Αυτό το στιγμιότυπο, που εμφανίστηκε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ελήφθη από τον Ολλανδό δημοσιογράφο Stefan de Vries, που κατοικεί πάνω από το σημείο της συνέντευξης. Η φωτογραφία δείχνει ότι μόνο μερικές δεκάδες προσεκτικά τοποθετημένοι διαδηλωτές που περιβάλλουν τον Jean - Luc Mélenchon.

«Έμεινα έκπληκτος βλέποντας διαδηλωτές να φτάνουν καθώς η ίδια η διαδήλωση ξεκίνησε στο χώρο d' Italie , περίπου 150 μέτρα μακριά. Τότε είδα τον Mélenchon να φτάνει και ξεκάθαρα να στέκεται εκεί. Επίσης, χρησιμοποίησαν ένα φακό με zoom, δίνοντας το εντύπωση ότι ήταν περιτριγυρισμένος από ένα μεγάλο πλήθος, ενώ ήταν μόνο περίπου είκοσι ή τριάντα άτομα», δήλωσε ο δημοσιογράφος. Η φωτογραφία διαδόθηκε γρήγορα σε κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς να κατηγορούν τον Jean - Luc Mélenchon και το κανάλι TF1 για χειραγώγηση.

Επιπλέον, η παρακάτω φωτογραφία από τη διαδήλωση της Κυριακής φαίνεται να δείχνει ένα τεράστιο πλήθος στην λεωφόρο de l' Hôpital, αλλά τα πολλαπλά κόκκινα φανάρια (!) δείχνουν την απάτη. Ωστόσο, η Le Figaro , εξηγεί :

Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία τραβήχτηκε από το AFP (Agence France Presse) και τα πολλαπλά κόκκινα φανάρια οφείλονται σε έναν τηλεφακό που τείνει να ισοπεδώνει την οπτική γωνία. «Η λεωφόρος, που είναι χίλια πεντακόσια μέτρα μήκος και δεκαπέντε μέτρα πλάτος, ήταν πράγματι πλήρης», επιμένει ο Alexis Corbière (εθνικός γραμματέας του Αριστερού κόμματος), σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τους αριθμούς που έδωσε το αριστερό κόμμα.

Μια απάντηση από έναν αναγνώστη της Figaro λέει :

Το ενδιαφέρον είναι ότι, εκτός από τον Mélenchon (ένα προδότη, που τον ξέραμε ήδη) και το TF1, που λέει ψέματα, στην πραγματικότητα ολόκληρο το σύστημα  παρουσιάζει μια μεγάλη θεατρική κωμωδία με ψευδείς αντιθέσεις... όπου ο καθένας παίζει το δικό του μικρό ρόλο (πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης, ψευδο-συνδικάτα, ενώσεις), αλλά σε τελική ανάλυση είναι όλα μέρος του Matrix και εκείνων οι οποίοι υπηρετούν όλοι τα ίδια συμφέροντα.

Ένα άλλο άρθρο στο αριστερό ‘Nouvel Observateur’ παραδέχεται ότι η προσέλευση του κόσμου την Κυριακή ήταν πολύ χαμηλότερη από τους «εκατό χιλιάδες» που φαντάζεται ο Mélenchon. Η αστυνομία εκτιμά ότι ήταν επτά χιλιάδες, αλλά είναι αδύνατον να υπάρχει εμπιστοσύνη στα επίσημα στοιχεία, αν σκεφτούμε το όργιο ψέματος που για τις διαδηλώσεις του ‘Manif Pour Tous’ κατά του «γάμου» των ομοφυλόφιλων του περασμένου έτους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Alexandros είπε...

Tα κόκκινα φανάρια τώρα και στο Παρίσι.....χαχαχα ε ρε τα νούμερα...

Unknown είπε...

From HEIL GAP (or mind the GAP)
Δυστυχώς όμως και εδώ... French march against islam Dec 8 2013 - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=-lfiYXnuLtg

Χμ, μάζεψαν μόνο "3 and the cuckoo's nest band"

Υ.Γ.
Να κατεβάσεις Eric.Clapton.Crossroads.Guitar.Festival.2013 (το τελευταίο του 2013)