Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΙΣΠΑΝΙΑ: Διατάχθηκε ποινική έρευνα κατά καρδινάλιου επειδή είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η ομοφυλοφιλία μπορεί να θεραπευτεί



Το Γραφείο του Εισαγγελέα στη Μάλαγα ξεκίνησε ποινική έρευνα για τις δηλώσεις του καρδινάλιου Fernando Sebastian, ο οποίος ζει στην πόλη της Μάλαγα, σύφωνα με τις οποίες είπε ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να ομαλοποιηθεί με θεραπεία.

Σε έγγραφο υπογεγραμμένο από τον προϊστάμενο εισαγγελέα της επαρχίας, Juan Carlos López Caballero, ζητείται η έναρξη της έρευνας ύστερα από μήνυση που κατέθεσε στις 23 Ιανουαρίου η Ισπανική Ομοσπονδία Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλόφιλων και Τρανσέξουαλ, ‘Colegas’.

Ο Sebastian (φωτο) δήλωσε σε συνέντευξή του στην SUR ότι «το να υποδεικνύεις έναν ομοφυλόφιλο ανεπαρκή δεν αποτελεί αδίκημα, αλλά είναι χρήσιμο, διότι πολλές περιπτώσεις ομοφυλοφιλίας μπορούν να επανακτηθούν και ομαλοποιηθούν με κατάλληλη αγωγή».

Τα μέλη της Colegas σε δήλωσή τους χαιρέτισαν την έναρξη της διαδικασίας, επειδή «αυτή είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους δηλώσεις από μέλη της Καθολικής ιεραρχίας δεν τίθενται ως συνήθως στο αρχείο και απορρίπτονται». Η ομάδα υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του Sebastian υπονομεύουν την ισπανική νομοθεσία για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων της αξιοπρέπειας και της μη διάκρισης των άρθρων 18 και 14 του Συντάγματος και αποτελούν μια «σαφή παρότρυνση σε μίσος και διακρίσεις», συμπεριφορές οι οποίες τιμωρούνται από τον Ποινικού Κώδικα.

Ο περιφερειακός πρόεδρος της Colegas, Antonio Ferre, (φωτο) δήλωσε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητες. «Η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται πλέον για να επιτεθεί και να μειώσει κάποιος ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας που από καιρό έχει αγωνιστεί κατά διακρίσεων, επιθέσεων και προσβολών», επέμεινε.

Ο επίσκοπος της Μάλαγα σε δήλωσή του σχετικά με την ομοφυλοφιλία, είπε ότι ο Καρδινάλιος Sebastian «δεν μίλησε για ασθένεια», έτσι ώστε «όσοι τον έχουν κατηγορήσει έχουν παραποιήσει τα λόγια του».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: